marți, 27 noiembrie 2018

Mireasa din Istanbul, ep. 52-53 turcesti, rezumat



După acest anunț a lui Burcu, nunta este compromisă. Fikret roagă invitații să plece în timp ce Osman se simte tot mai rău. Burcu fuge la mașină și dispare, nimeni nu știe unde. Se duce la unul din hotelurile companiei lor și cere o cameră, iar a doua zi, după ce toată lumea este bulversată și neliniștită, fiecare din cauza propriului copil, managera hotelului îl sună pe Garip să-i spună că fata lui este la ei.

Mireasa din Istanbul, ep. 52-53 turcesti, rezumatÎncet-încet apele se limpezesc. Burcu se duce la Osman acasă să-i dea o explicație și îi spune că a înțeles că nu o iubește și că ea nu poate iubi pentru amândoi, de aceea a refuzat în ultima clipă să se căsătorească. Boranii află că Osman plecase în pădure, la locul lui secret, ca un gest de fugă din fața angajamentului și a responsabilității față de instituția căsătoriei. Burcu îi auzise pe servitori discutând despre asta și de aceea s-a răzgândit, considerând că Osman fuge de o relație pe viață alături de ea. Siren este de partea fetei ei și se oferă să-i fie suport și ajutor de-acum încolo, ori în State, ori în Istanbul. Până la urmă Burcu alege să plece în America pentru totdeauna, întristându-l pe Garip, dar gândindu-se că în acest fel va uita trecutul și o va lua de la capăt cu o altă viață. Osman acceptă și el realitatea și trece cu bine peste acest moment dureros al vieții sale.

După o vreme, Senem naște un băiețel sănătos și Akif este în culmea fericirii. Sureyya are o hemoragie și din cauza iminenței de avort, medicul o operează de urgență și fetița ei se naște prematur, fiind pusă în incubator. Când Sureyya se trezește vrea cu tot dinadinsul să-și vadă fata deși e abia operată, iar medicii și asistentele o duc la geamul salonului de născuți prematur unde se află bebelușul. După ce poate să o hrănească la sân și toate riscurile au trecut, Sureyya o botează pe fetiță Yaz (vară) pentru că ea este copilul care i-a transformat iarna în vară.

Mireasa din Istanbul, ep. 52-53 turcesti, rezumat    Mireasa din Istanbul, ep. 52-53 turcesti, rezumat    Mireasa din Istanbul, ep. 52-53 turcesti, rezumat

Adem se duce s-o viziteze pe Reyhan după ce fusese la psiholog și era hotărât să renunțe la răzbunare. Însă Reyhan este cu mintea prea rătăcită și nu vede decât focul urii ei în fața ochilor, urlând la Adem că ea nu are un fiu decât în visele ei, acela care se răzbună crunt pe Esma și pe fii. Când ajunge în rezerva ei, ia deodată toate pastilele pe care până atunci le strânsese într-un șervețel și se sinucide. Adem tocmai era în vizită acasă la Borani, bucurându-se și el de micuța Yaz când este sunat că și-a pierdut mama. În acel moment, deși psiholoaga încearcă să-l facă să conștientizeze că ura mamei lui nu trebuie s-o preia el, pentru că nu va avea nimic de câștigat din asta, Adem este deja hotărât să-și continue planul.

El a discutat cu un mafiot și intriga lui merge mai departe. Într-o seară poliția vine și îl arestează pe Fikret, pentru că în zona de marfă a unuia dintre avioanele Boran Jet, la cursa de Londra, s-au descoperit droguri. Cu toții sunt consternați și nu știu ce să facă. Presa este deja anunțată și se speculează că Boranii au întemeiat divizia aeriană drept acoperire pentru afacerile necurate pe care voiau să le deruleze. Fikret este dus în arest, iar mai apoi la închisoare, lucru care-i pare neverosimil, pentru că este convins că e o înscenare la mijloc, dar frații nu își dau seama cine le putea face așa ceva. Adem lansează acuzații împotriva lui Halim, ca să-i orienteze pe o pistă falsă. Akif înclină și el către această idee. Faruk crede că Gozde este în spatele înscenării și se duce s-o amenințe că dacă o descoperă, o să-i pară rău toată viața ei pentru ceea ce a făcut. Ipek e singura care își dă seama că Adem a făcut totul și, hotărâtă să-și ajute soțul și familia, va lua legătura cu detectivul pus cândva pe urmele Sureyyei și mai apoi ale lui Fikret și Esra. Bărbatul vine în câteva zile cu pozele - dovadă că Adem o plătește pe Gozde pentru misiunea sa.

Mireasa din Istanbul, ep. 52-53 turcesti, rezumatTocmai când Dilara aflase că este însărcinată și îl anunță pe Adem despre asta dându-i o suzetă, bucuria le este umbrită de apariția lui Faruk cu pozele incriminatoare în mână. Adem nu mai poate scoate nici un sunet, iar Faruk este sincer până la capăt și îi spune că el nu s-a gândit de data asta că Adem ar fi pus totul la cale, că nu știe ce a pierdut făcând acest gest și că ei își vor reveni dar el, Adem, va rămâne singur. Tot ceea ce-i cere este să-l scoată pe Fikret din închisoare, și nu se duce să facă plângere la poliție pentru fapta sa. Adem rămâne consternat, fiind total surprins de această modalitate de a rezolva lucrurile. Faruk îi spune că pe Borani nu-i interesează banii, că puterea lor stă în iubirea dintre frați, de care Adem nu va avea parte niciodată. Dilara este distrusă de supărare și nu știe ce să facă în continuare.

Între timp acțiunile companiei scad rapid și falimentul bate la ușă. Părinții lui Ipek sunt și ei disperați pentru că au cumpărat acțiunile lui Adem cu toți banii pe care îi aveau. Faruk se sfătuiește cu avocații și singura soluție se dovedește a fi vânzarea conacului cu tot cu mobilier pentru plata datoriilor. Esma este cea mai afectată de această decizie, deși e de acord cu ea. Amintirile îi năpădesc pe toți, în timp ce vila este eliberată și pregătită de vânzare. Cu durere în suflet, Esma și frații se despart de servitorii care i-au slujit o viață întreagă dar pe care ei, acum, nu-i mai pot plăti.

Familia Boran, cu mic, cu mare, pleacă din casa unde au locuit generații întregi. Iar în conacul gol acum, pășește noul proprietar, Adem.....


***s f â r ș i t u l   s e z o n u l u i   2 ***


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 49-51 tr                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 53-55 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.