joi, 24 ianuarie 2019

Cum alegi cea mai buna baterie pentru masina taAlegerea bateriei potrivite pentru mașina ta este imperativă pentru o călătorie fiabilă și durabilă. Fără o baterie sănătoasă, funcționarea corectă a vehiculului este imposibilă, deoarece este componenta cheie care contribuie la pornirea motorului și la menținerea funcționării tuturor dispozitivelor electronice. De asemenea, vă permite să încărcați telefonul, să rulați accesorii de siguranță și să ascultați muzică - chiar și atunci când motorul este oprit.

Cum alegi cea mai buna baterie pentru masina ta

Înlocuirea acumulatorului este ceva ce trebuie făcut pe toată durata vieții mașinii. Este normal ca electrolitul să-și piardă treptat puterea în timp, iar condițiile de condus și vremea rece pot contribui la scurtarea duratei de viață a bateriei. În mod ideal, ar trebui să cereți sfaturi la un dealer local pentru a determina care este cea mai bună soluție pentru mașina dvs.

Dacă trebuie să înlocuiți bateria, iată câteva sfaturi esențiale pentru a o alege pe cea potrivită:

1. Capacitatea
Alegerea unei baterii cu o capacitate prea mică înseamnă că se termina mai devreme decât în ​​mod normal. Pe de altă parte, un acumulator cu o capacitate prea mare, înseamnă o cheltuială inutilă. Prin urmare, este important să înțelegeți mai întâi principiile esențiale ale bateriei auto.

Pentru a achiziționa o baterie de calitate, este important să mergeți la o reprezentanță de renume. Evitați magazinele generale care vând și baterii auto ieftine, pentru că nu vor ține mult timp. În schimb, optați pentru o baterie de marcă la un magazin de piese auto sau la un dealer pentru a beneficia de un produs de o calitate bună. Costul acesteia este de obicei un bun indicator al speranței de viață. Cele mai multe sunt garantate pentru 5 ani, ceea ce reprezintă o perioadă destul de lungă în termenii de viață a bateriei dv.

La fel ca în cazul prețului, garanția este un bun indicator al duratei de viață a bateriei. Cu cât vi se oferă mai mult timp garanție pe produs, cu atât bateria este mai bună. Atenție la codurile bateriei, de exemplu: 24/84, care indică o perioadă de înlocuire gratuită până la maxim 24 de luni și o garanție proporțională de 84 de luni.

2. Puterea
Puterea potrivită este exprimată în amperi la rece (CCA) și capacitatea de rezervă (RC). Amperii de tracțiune sunt măsurarea puterii de pornire a bateriei și ar trebui să corespundă întotdeauna cerințelor standard ale vehiculului dvs. Verificați manualul de utilizare pentru aceste specificații. Această capacitate de rezervă, RC, este o parte importantă de menținere a stării de funcționare atunci când alternatorul eșuează și este necesară pentru a menține mașina funcționând fără probleme.

Tipul de tehnologie și mărimea bateriei vor juca un rol important în energia acumulatorului. Asigurați-vă că verificați eticheta bateriei sau solicitați asistență la magazin pentru evaluarea RC (în minute) înainte de a efectua achiziția. Manualul autovehiculului dvs. va avea RC recomandat pentru marca și modelul pe care îl aveți.

3. Întreținerea
Există două tipuri de acumulatori pentru mașina dvs. - cu întreținere gratuită sau nu. Majoritatea șoferilor vor opta pentru o baterie cu întreținere gratuită, dar care de obicei are un cost mai mare. Avantajul constă într-o funcționare lipsită de griji. Odată ce am stabilit toate acestea, monitorizarea electrolitului nu mai este necesară.

4. Bateria se potrivește mașinii dvs.?
Aceasta e cea mai importantă întrebare la care trebuie să răspundeți înainte de a achiziționa una nouă. Bateriile de rezervă ar trebui să aibă dimensiunea și design-ul potrivit pentru mașina dvs. pentru a vă asigura că alimentarea cu energie este corectă și că nu veți fi lăsat în drum.

Luați în considerare climatul în care locuiți și condițiile de condus, deoarece acestea pot afecta în mod semnificativ viața acumulatorului. Temperaturile ridicate pot cauza coroziune și evaporarea electrolitului, deci dacă nu sunteți sigur, mai bine consultați distribuitorul auto local. Testarea duratei de viață a bateriilor devine necesară pentru a determina ce este mai bine pentru mașina dvs.
Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin
14 comentarii:

 1. eu am masina de 4 ani si pana acum nu i-am schimbat bateria, a mers ok. sa vedem cum se va comporta de acum incolo, sper s anu ma lase-n drum!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu ma pricep la masini, sotul se ocupa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu ma pricep, dar mai intreb... nu puteai sa-l rogi pe dansul sa comenteze? zic si eu :)

   Ștergere
 3. Nu sunt eu cea mai priceputa in ale masinilor, dar tocmai vorbeam zilele acestea la ora de fizica despre bateriile de masina. Stiu ca durata lor de viata este de cativa ani, asa ca solutia ideala este, asa cum ai spus si tu, sa cerem sfaturi la un dealer local pentru a spune ce se potriveste cel mai bine pentru masina.

  RăspundețiȘtergere
 4. La mine in familie barbatii se ocupa de bateriile la masina, eu cumpar doar baterii pentru jucarii si pentru telecomanda. :)

  RăspundețiȘtergere
 5. E un capitol care ma depaseste dar am retinut, in mare, pentru orice eventualitate, care sunt aspectele si mai ales sursa de unde poti procura baterii bune si iftine

  RăspundețiȘtergere
 6. Daca masina este tinuta in garaj, va prelungi durata bateriei.

  RăspundețiȘtergere
 7. La noi se ocupa sotul, eu nu ma pricep deloc la acest capitol.

  RăspundețiȘtergere
 8. sotul se ocupa cu masina, ''el o strica el o repara''...

  RăspundețiȘtergere
 9. Si noi preferam sa luam lucruri de calitate, cand vine vorba de masina. Bateria e unul dintre ele. Chiar recent am schimbat-o, avea cativa ani buni si si-a dat duhul. :))

  RăspundețiȘtergere
 10. Aoleu, mi-am amintit ce greu a fost să aleg o baterie potrivită, norocul a fost că m-am dus direct la sediu cu cea veche, altfel nu știu dacă aș fi reușit să aleg ceva potrivit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, uite o idee excelenta cand nu stii ce anume sa cumperi.

   Ștergere
 11. Sunt tare utile informatiile mele. Nici eu nu am mai schimbat de foarte mult timp bateria si ma bucur ca nu m-a lasat iarna asta. Am sa stiu acum ce sa aleg si dupa ce sa ma ghidez

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.