vineri, 25 ianuarie 2019

7 atracții de vizitat în Antalya

7 atracții de vizitat în Antalya

Antalya este numele atât al unei regiuni din vestul Turciei cât și al orașului capitală. Astăzi am ales să vorbesc despre oraș și despre ce poți vizita în Antalya 2019.
Situat pe coasta mediteraneană, Antalya este un oraș foarte frumos, cu o mulțime de lucruri care merită vizitate. Riviera turcească este cunoscută sub numele de Coasta de Turcoaz și asta din mai multe motive. Fie că veniți aici pentru plajele minunate, pentru mulțimea de obiective turistice sau pur și simplu pentru peisajele care-ți taie răsuflarea, Antalya vă va oferi amintiri de neșters pe tot parcursul vacanței pe care o petreceți aici.

Cu multitudinea sa de restaurante, magazine și cafenele, cu o serie de galerii de artă și muzee, Moscheea Tekeli Mehmet Pașa din secolul al XVIII-lea sau elegantul Minaret Kesik, Antalya este o destinație turistică de neratat. Însă pentru exemplificare, eu am ales doar 7 locuri care merită să fie trecute pe agenda dvs. de vizită. Să le trecem în revistă, deci:

1. Una dintre cele mai recunoscute repere din Antalya este moscheea Yivli cu minaretul său unic ce se înalță deasupra împrejurimilor, un monument elegant, construit în stilul arhitectonic Seljuk. Minaretul face parte din moscheea ridicată în secolul al XIII-lea, funcțională și în prezent, este situat în centrul istoric și, de sus, oferă o panoramă minunată asupra orașului. În interior, minaretul Yivli găzduiește Muzeul Etnografic al Antalyei, care are o mulțime de exponate vechi.

7 atracții de vizitat în Antalya

2. În imediata apropiere a centrului orașului, Parcul Karaalioglu este o zonă imensă, un loc minunat pentru a vă plimba și locul perfect pentru un picnic. Vechiul turn Hîdîrlîk este situat într-un colț al parcului. De la vechea cetate romană se vede Golful Antalya în fața dvs. și vechiul port roman.

7 atracții de vizitat în Antalya
sursă foto - turkisharchaeonews.net/

3. Amplasat pe dealul Solymos la o altitudine de peste 1000 de metri, orașul antic Termessos este spectaculos. Cu vederi uimitoare asupra zonei înconjurătoare și a Munților Taurus care se văd în depărtare, veți avea ocazia să vă plimbați printre clădiri antice, bine conservate. Ruinele din Termessos vă oferă o experiență magică; strada și agora sunt doar două dintre cele mai importante puncte ale sale. Izolarea locului a permis orașului să-și păstreze independența în fața armatelor invadatoare; acest lucru este în parte motivul pentru care situl arheologic este astăzi atât de bine conservat. Cu un splendid amfiteatru în aer liber, turiștii Termessos-ului nu vor fi niciodată dezamăgiți de atracțiile incredibile pe care le-au văzut.

7 atracții de vizitat în Antalya

4. Situat la doar 15 kilometri de Antalya, Perge sau Perga este un sit arheologic uimitor pe care trebuie să-l vizitați. Fosta capitală a Pamfyliei (numele antic al provinciei Anatolia sau Antalya) a fost înființată în jurul anului 1000 î.Hr. și există o serie de ruine care se pot vizita; uimitorul teatru roman este punctul culminant al explorării acestui obiectiv. În plus față de numărul imens de clădiri prăbușite, templele pe jumătate distruse și coloanele căzute, Perge are un stadion care era folosit pentru cursele de cai. Putea găzdui 15.000 de spectatori în perioada lui de glorie.

7 atracții de vizitat în Antalya

5. Aspendos e ceva ce trebuie să vezi ca să crezi. Deși este situat la aproximativ 40 de kilometri de Antalya, călătoria este cu siguranță merită făcută pentru splendida imagine care vă întâmpină. Una dintre cele mai importante atracții turistice din Turcia, minunatul Teatru Roman din Aspendos este extrem de bine conservat și a fost construit în jurul anului 155 d.Hr. În afară de teatru, există o serie de alte ruine de vizitat, cum ar fi cele ale unei bazilici, un apeduct și agora. Dar fără îndoială teatrul este acela care atrage turiști din întreaga lume. Și dacă ați văzut Aspendos, faceți un efort să ajungeți pe coasta litorală a anticei Pamfylii, la Side, să vedeți templul lui Apollo, adică locul unde se întâlneau Antoniu și Cleopatra. Din odinioară falnicul templu, azi au mai rămas câteva coloane corintice și o serie de ruine datând din sec. al VII-lea d. Hr.

7 atracții de vizitat în Antalya

6. Impresionantă și dramatică în egală măsură, Poarta lui Hadrian este un monument construit în onoarea împăratului roman Hadrian care a vizitat Antalya în 130 d.Hr. Arcul de triumf este remarcabil de bine conservat și continuă să servească drept unul dintre punctele principale de intrare în cartierul istoric Kaleiçi. Cele trei arcade sunt susținute de pilaștri, iar bolta interioară are câteva sculpturi deosebite; două turnuri vechi încadrează perfect Poarta lui Hadrian de o parte și de alta. În timp ce anticele ziduri de apărare înconjoară și astăzi o mare parte din oraș, Poarta lui Hadrian este singura poartă de intrare funcțională.

7 atracții de vizitat în Antalya

7. Centrul istoric al orașului este plin de conace otomane vechi, de monumente și clădiri frumoase care datează din epoca romană și bizantină. Ca atare, este o plăcere să te plimbi prin Kaleiçi; străzile sale sunt locul perfect pentru a vă pierde și pur și simplu, bucurându-vă de tot ceea ce înseamnă Antalya. Explorarea centrului istoric este o modalitate încântătoare de a cunoaște orașul în timp ce savurați o cafea turcească autentică. Plonjând în istorie, acest minunat oraș vă va introduce nu numai în Turcia de azi, ci și în bogăția de civilizații care au trecut prin acest colț al globului de-a lungul veacurilor.

7 atracții de vizitat în Antalya



surse foto 1,2,4,5,6,7,8 - pixabay.com și pxhere.com

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












7 comentarii:

  1. Antalya este un vis de al meu, nu stiu daca o sa reusesc vreodata sa ajung acolo, dar macar am aflat mai multe informatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca destinatie turistica Turcia nu este scumpă, se poate planifica o vacanta acolo in limite rezonabile financiar vorbind.

      Ștergere
  2. Foarte frumoasa aceasta locatie. Ne dorim si noi sa ajungem pe acolo curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. E frumoasa Turcia, turistic vorbind. Am fost, nu stiu daca mai vreau.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ar placea tare mult sa ajung in Antalya. Sunt tare curioasa sa vad o bucatica din Turcia. Sper sa reusesc candva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anul asta as fi vrut sa ajung in Turcia si chiar am in vedere Antalya. Acest articol mi-ar fi de mare ajutor ca sa stiu exact ce pot vizita

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am fost niciodata in Turcia, dar mi-ar placea sa vizitez Antalya intr-o buna zi.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.