joi, 10 ianuarie 2019

Scaunele Harlem de la SHOPXL, via eMAG. Experienta mea.



Scaunele Harlem de la SHOPXL, via eMAG. Experienta mea.Undeva, pe ultima sută de metri a anului trecut, am spart tăblia unui scaun de sufragerie. Am șase și nici unul nu e prea solid, șubrede sunt toate, în diferite grade, însă faptul că mi-am băgat genunchiul printr-unul, în încercarea mea de a ajunge la o floare să-i pun apă, m-a făcut să mă gândesc serios să-mi înlocuiesc scaunele, care sunt vechi de niște zeci de ani, și care chiar nu țin minte să fi fost extrem de stabile vreodată. Plus de asta, și scaunul de la biroul meu, metalic, dar paradit de câțiva ani, a cedat de-a binelea și și-a dat obștescul sfârșit.

Scaunele Harlem de la SHOPXL, via eMAG. Experienta mea.Ca de obicei, am căutat în primul rând pe eMAG, pentru că mie îmi este mult mai ușor să cumpăr pe net decât să mă trambalez până în oraș, să pierd vremea, să cheltui pe taxiuri, și așa mai departe. Și am găsit niște scaune Harlem, metalice, de bucătărie de fapt, dar așa de arătoase în poza de pe eMAG că nu le-am putut rezista. În fine, poate vouă nu vă plac, dar eu le-am găsit ideale pentru sufrageria mea. Aveau review-uri pozitive și păreau cât se poate de bine lucrate.

Scaunele Harlem de la SHOPXL, via eMAG. Experienta mea.Am așteptat să treacă nebuneala sărbătorilor și am plasat comanda. Mă așteptam să treacă mai mult de două zile până să-mi văd scaunele în casă, așa că am avut răbdare. Într-o zi mă trezesc cu un telefon, de la SHOPXL, în care mi se spune că nu mai au scaune pătrate (acelea mi-au plăcut), ci doar rotunde, exact la fel, doar că tăblia e rotundă. (Nu sunt exact la fel, dar acum asta este). Am întrebat de preț, și mi-au zis că acestea rotunde sunt mai scumpe, dar pentru că e greșeala lor, mi le vor trimite la prețul celorlalte. Am acceptat, firește.

Scaunele Harlem de la SHOPXL, via eMAG. Experienta mea.După două zile primesc scaunele, aproximativ neambalate, adică doar puse unele peste altele și înfășurată, așa, ca să fie, puțină folie. Mă rog, nu ambalajul era problema, dar când am început să le desfac, am văzut cât de prost sunt finisate, ce urât arată spătarele la spate și în câte locuri era sărită vopseaua, zgâriată sau prost aplicată, cu bule de aer rămase așa, încremenite pe inoxul cadrului metalic.

Scaunele de la SHOPXL, via eMAG. Experienta mea.Bine, bine, mi-am zis, or fi ele scaune de bucătărie, dar asta nu înseamnă că trebuie să arate ca #vaimamalor. Altfel, sunt solide (ăsta a fost principalul motiv pentru care nu le returnez și pentru care le-am cumpărat, în afară de faptul că arătau tare bine pe net), iar acel spătar, care mie nu-mi place ca design, este confortabil, față de cel al scaunelor pătrate, despre care am citit într-un review pe eMAG că acele 3 bare orizontale deranjează la spate. Sunt mici la șezut, față de alte scaune din casă, însă nu mi se pare asta o problemă. Au înălțimea potrivită pentru mine, îmi place culoarea, și cu asta s-au cam terminat cele câteva avantaje ale lor.

Scaunele Harlem de la SHOPXL, via eMAG. Experienta mea.O să spuneți că de ce nu-i reclam la Protecția Consumatorului. Aveți dreptate, cam așa ar trebui, dar vedeți dumneavoastră, eu chiar am făcut asta odată la viața mea. Și nu m-am ales cu nimic. Era vorba despre un hotel de 3 stele în Sovata, cu prețuri de 3 stele și cu camere de nicio stea - mochetă foarte veche, roasă și arsă de țigări, mobilier de prin anii '70, vechi, scorojit, mâncat de carii, baie cu cada veche, smalțul sărit, murdară, etc. În camera unde am fost cazată doar salteaua, televizorul și veioza erau noi. În rest, aveam senzația că am sărit în timp, undeva cu vreo 45 de ani în urmă. După ce am făcut sesizare la OPC, am primit răspuns că au fost amendați pt că am avut dreptate referitor la camera unde stătusem, dar dacă vreau banii înapoi trebuie să îi dau în judecată..... deci, mie la ce mi-a folosit că am făcut reclamație? La nimic.

Scaunele Harlem de la SHOPXL, via eMAG. Experienta mea.

Așa că, decât să mă târâi prin tribunale pentru 4 scaune amărâte, iar ei să facă la fel cu alți clienți, mai bine vă povestesc vouă, vă recomand să evitați să cumpărați, cel puțin online, produse de la acest SHOPXL și poate așa, azi eu, mâine altul, lucrurile se vor mai îndrepta un pic.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












30 de comentarii:

  1. Foarte urat, ar fi trebuit sa le returnezi zic eu. La urma urmei le-ai platit si de ce sa nu ai niste scaune impecabile? Pacat, caci ele din poze chiar pareau suuuuper. Eu mi-am luat scaune de pe Jysk, din piele erau insa nu am avut nici cea mai mica problema. Modelul identic ca pe site si ambalare excelenta, plus pret bun la reducere.
    Cu sesizarea, nici eu nu as face, mi se pare timp pierdut aiurea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru recomandare, chiar intru pe Jysk sa vad ce au. Vreau sa renunt de tot la scaunele din sufragerie, toate se bâțâie. Așa că, niște scaune bune, dar foarte solide și durabile, tot am nevoie.

      Ștergere
  2. Si eu le-as fi returnat. Eu sunt tare pretentioasa cu absolut tot ce cumpar, imi doresc sa arate ca noi pt ca pana la urma platesc pret intreg, nu le iau cu vreo reducere pe motiv ca au mici defecte, gen...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi, aia e,u ma plătit preț întreg, ci cu 20 de lei per scaun mai putin, dar ei mi-au propus asta. Scaunele pe care le comandasem eu, cele patrate, nu mai aveau in stoc, si au zis ca-mi dau pe acelea rotunde, la acelasi pret, dar in realitate ele costau 100 de lei, nu 80 ca celelalte. Chiar nu m-am gandit ca e o smecherie la mijloc...

      Ștergere
  3. Oh, imi pare rau pentru experienta ta. Eu am luat o teapa asemanatoare. Culmea e ca le-am vazut in magazin... Abia dupa o luna cand materialul a inceput sa se taie, mi-am dat seama ca am fost pacalita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-i drept, nici cand le vezi, le pipai si le incerci, nu poti garanta ca iei un produs de buna calitate. Cele foarte scumpe sunt bune, dar si atunci poti sa risti...

      Ștergere
  4. Eu as fi vorbit direct cu cei de la Emag ca oricum sunt in garantie, sa vina sa si le ia inapoi si sa-mi aleg altele. Stiu ca prietena mea avea astfel de scaune in bucatarie dar pe ea nu o interesa aspectul ci rezistenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt vandute de eMAG, ci direct de la SHOPXL, nu am garantie pt ele. Cum ziceam, pe site scrie ca sunt turcesti, dar ele nu au venit cu niciun fel de hartie de provenienta, nimic, absolut, doar eticheta cu adresa mea...

      Ștergere
  5. La prima vedere pare ok, dar intr-adevar din pozele ulterioare se vad foarte bine defectele, iar spatarul vazut din spate arata foarte urat. Mai ales ca asta e primul impact vizual cand le vezi asezate in jurul mesei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, Lamiita, defectele nu sunt mici, sunt grosolane de-a dreptul, se vad de la distanta mai toate. Si da, acel finisaj de la spatar este oribil! Unde se vede pe cate 10 cm vopseaua dusa de tot, ma gandesc sa caut o oja de aceeasi nuanta sa acopăr, poate merge...

      Ștergere
  6. Draga mea, fără supărare, eu le-aș fi returnat.
    Emag este din ce în ce mai, să fiu blândă că suntem pe blogul tău nu la ei, neprofesioniști. Am avut și eu experiențe cu ei dar le-am refuzat și le-am făcut scandal, ba chiar am scris și la protecție consumatorului. Măcar să mă răcoresc. Mi-au rezolvat problema, altă dată mi-au dat banii, iar ieri am renunțat să cumpăr de la ei aparatul de dezumidificare pentru că era cu 98 lei mai mult. Fără transport!
    Știi, muncim pentru fiecare bănuț, dacă noi am ”greși” ei ar rămâne impasibili? Nu cred.
    Prin urmarea, refuză. Are soțul meu o expresie: ”Pe banii mei, pe timpul meu, pe sexul meu, eu sunt stăpân” :)
    Scuze pentru expresia neacademică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu mi-ar fi convenit sa ma chinui sa ambalez acele scaune singura - ca nu are cine sa ma ajute - si sa astept o luna sa-mi primesc banii inapoi. Aveam nevoie de minim 2 scaune noi, pe care sa stau - la mine in camera, unde s-a rupt scaunul de la biroul de unde tastez si cel din sufragerie, pe care stau cand am musafiri. Celelalte sunt paradite, Mira, eu sunt rotunjoara bine de tot, aceste scaune țin 130 de kile, ceea ce la alte scaune din magazinele noastre nu am vazut. Sunt cu adevarat solide, de aia nu le returnez.

      Ștergere
  7. Eu nu as accepta niciun minut aceste scaune si nici scuze. M-as duce si as face reclamatii la seful mare amenintand cu presa si reclama negativa. Crede-ma, le pasa chiar daca zic eu ca nu. Eu am rezolvat multe probleme de acest fel discutand cu managerul, fara OPC, prima data am vorbit frumos si daca nu s-a putut, am fost mai hotarata si pana la urma am reusit.
    De exemplu, eu am avut multe probleme cu o banca, am scris un articol si dupa cateva ore de la publicare m-a sunat directorul general si m-a rugat sa merg la o discutie. Mi-a spus ca el nu stie ce probleme sunt daca nimeni nu are curaj sa spuna. Eu am avut si am. Imi cer drepturile raspicat. Asta te sfatuiesc si pe tine sa faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca unii pur si simplu au noroc. AM o problema de peste o luna cu cei de la Raiffeisen (un card Emag care era la promotie si pe care mie tipa de la sucursala Piatra Neamt nu vrea sa mi-l dea cu promotie cu tot, ca spune ca nu am aplicat cand trebuia. Ba da, am si dovezi, i-am facut reclamatie, si ce sa vezi? ma suna sefa Raiffeisen de la P.N. si-mi spune, ca si colega ei de la credite, ca nu era nicio promotie in ziua aplicarii mele. Dau telefon la eMAG si imi confirma ca da, era promotie activa. Deci???? si despre asta voi scrie pe blog.)

      Cat despre scaune, le-am luat online, nu merg pana la Ploiesti acum sa fac panarama.

      Ștergere
    2. P.S. Cat despre curaj, multi au, ca nu vad de ce ne-ar fi frica sa ne cerem drepturile, dar stii care-i problema? Sefii isi apara angajatii, nu pe clienti... vezi exact ceea ce am patit eu cu Raiffeisen. Si asa se intampla peste tot, chit ca toti comerciantii declara mieros ca ei vor sa multumeasca clientii.

      Ștergere
  8. OWG!!!
    Cum să trimiți astfel de scaune, tu, ca firmă!? Mare tupeu trebuie să ai și, mai ales, lipsă de respect pentru clienți!
    Am să dau un share, să vadă mai multă lume, să nu se mai lase pacăliți de fotografiile de pe site.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am facut si eu greseala sa ma adresez celor de la ANPC in legatura cu pierderea continutului unui colet de catre ceii de la Posta. M-au trimis frumusel la politie si cei de la politie la tribunal. Noroc ca prin tot felul de reclamatii am reusit sa-i "imblanzesc" pe cei de la Posta, astfel ca dupa un an am intrat in posesia bunului pierdut, bun pe care mi l-au cumparat iar ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e ciudat, zic... cred ca opc-ul trebuia sa rezolve, nu tu, ca si client sa te agiti atata.

      Ștergere
  10. Pfff... si eu le-as fi returnat. La urma urmei, sunt banii tai, e dreptul tau. Ai primit ceva care arata asa cum arata... Nu e prea normal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, atunci cand ei prin emag dar produsul vine direct de la firma care-l comercializeaza, procedura de returnare si mai ales de primire a banilor inapoi este dificila si dureaza mult mai mjult decat o luna.

      Ștergere
  11. Atata timp cat au fost trimise neglijent ambalate si arata cum arata, nu cred ca trebuia sa le pastrezi, insa eu nu iti ppt spune ce sa faci:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mada, e usor de zis, uneori e si simplu de facut, dar in anumite cazuri este alergatura prea multa.

      Ștergere
  12. Vai de capul meu! Am avut si eu o experienta de genul cu emag. Ei au trimis un radiator stricat..am vrut sa-l returnez si ce sa vezi cica trebuia sa sun la Altex pentru ca n era trimis de ei ci de Altex. Dupa 2 luni si-a miscat fundul Altex sa ridice radiatorul si dupa zeci de e-mailuri si de telefoane cu scandal.Pana la urma l-au laut dar nu-mi returnau banii pe motivul ca n-au ei contul ca eu am platit la E-mag si tot asa.Intr-un final dupa 3 luni mi-am recuperat banii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iată de aceea eu extrem de rar platesc cu card cumpărăturile online... doar dacă nu am încotro, cum e cazul cu farmacia Tei.

      Ștergere
  13. Eu cred ca trebuia sa le dai retur daca zici ca aratau atat de jalnic. Ai 14 zile am impresia timp sa le restitui fara vreun motiv anume. Daca nu au trecut acele zile eu zic sa te gandesti si sa le restitui. Nu te gandi ca daca reclami nu se intampla nimic. Macar poate urmatorul client nu va mai primi genul asta de produse.
    Poate daca clientul care a cumparat inaintea ta ar fi facut reclamatie, tu n-ai mai fi avut problemele astea. Te poti gandi si la acest aspect. In plus, nici nu este nevoie sa te deplasezi. Copii continutul acestui articol, pozele si le pui pe adresa celor de la OPC. Gandestete la asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut recenzie pe emag, cu ceva mai multe poze, ca nu erau doar 4-5 defecte, toate îmbinările/sudurile alea sunt grosolan facute, fiecare scaun are cel putin o dâră de vopsea dusă de tot, etc. AM mai zis, de data asta, ca să le returnez, mai mare ocaua decât daraua, cum se zice. UIte ce a spus Steluta mai sus, trebuie sa le returnez la firma respectiva, nu la emag si dupa aia chiar nu stiu de unde-mi iau banii, ca eu am platit cash, la curier.

      Si repet, eu am primit altceva, mai scump, decat ce am comandat - am fost informata telefonic - la pretul initial. Poate ca daca as fi comandat de la bun inceput scaune rotunde, si plateam pret intreg pe ele, as fi primit ceva de calitate mai buna. Sau poate ca toate sunt asa, si de aceea pe emag nu sunt decat 2 poze cu scaunele vazute din fata, in asa fel incat sa nu se observe nimic suspect.

      Ștergere
  14. Eu la Emag nu mai comand de cand am asteptat 2 saptamani pentru un suport pentru tinut camera si cand am vazut ca sunt nesimtiti si nu vine, am sunat, ca sa mi zica ca eu n am fost acasa si ca daca mai vreau produsu si le am zis ca da si am mai asteptat o saptamana ca sa nu vina si pana la urma sa le scriu ca nu mai doresc produsu, cat despre problema ta, eu le faceam retur din prima.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu zic ca totusi merita incercat si o reclamatie la opc. zau acum! plus recenzie negativa pe emag si pe site-ul celor de la shopxl. nu e ok ce se intampla. chiar daca ai platit mai putin decat de celelalte, ai dat niste bani! nu ti le-a dat nimeni gratis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce sa cer? la opc ma refer... la urma urmei, scaunele sunt foarte solide, fata de tot ceea ce am eu in casa. Si asta e motivul pt care le-am lasat asa, ca majoritatea scaunelor de la noi sunt testate pt maximum 110 kg, iar eu am nevoie de mai mult, acestea suporta 130 de kile. Recenzie negativa pe emag am facut, dar magazinul acela nu are site.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.