vineri, 1 februarie 2019

Calendarul unei morti anuntate. R.I.P. Google+

Calendarul unei morti anuntate. R.I.P. Google+

Nu mai e un secret pentru nimeni că Google+ se închide. A fost anunțat acest lucru încă din octombrie anul trecut, însă pe atunci data închiderii acestui serviciu era prevăzută drept august 2019, iar motivul era accesul fără consimțământ la datele utilizatorilor de către o terță parte. Pentru că ulterior s-a mai descoperit încă o astfel de scurgere de date, Google a devansat închiderea acestui serviciu cu 4 luni, la începutul lui aprilie.

Lansat în 2010, Google+ a fost, la vremea aceea, cea mai recentă încercare de a crea o platformă social media similară cu Facebook. Deși nu a fost la fel de reușită ca și a concurenților săi, Google+ pare să fie încă activă pe comunități. Personal, ca și utilizatoare a acestui serviciu, nu pot spune că mi-a plăcut sau că i-am înțeles pe deplin rolul. În afară de a comenta pe bloguri utilizând acest cont și de a distribui ce scriu pe blog, nu am folosit rețeaua. Mie mi s-a părut greoaie, foarte departe de ceea ce oferă Facebook, a cărui replică s-a dorit.

Odată cu această oprire, s-ar putea să dureze ceva timp înainte ca Google să încerce să creeze o altă platformă social media, deoarece este ocupat cu alte servicii, cum ar fi Google Project Stream. Însă rămâne de văzut dacă gigantul Google va mai dori să creeze o astfel de platformă, având în vedere că există deja facebook, twitter, instagram și rețeaua de tip messenger pe Android, Whats app. După părerea mea, încă o platformă social media ar fi ușor inutilă în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. Google+ rămâne așadar un alt proiect Google care nu a confirmat și care se alătură unei liste de servicii pe care compania le-a închis.

Procesul de ștergere a conținutului din conturile Google+, Google+ Pages și Arhiva va dura câteva luni. Fotografiile și videoclipurile de pe Google+ din Arhiva și din paginile dvs. Google+ vor fi, de asemenea, șterse. Puteți descărca și salva conținutul, doar asigurați-vă că faceți acest lucru înainte de luna aprilie. Rețineți că fotografiile și videoclipurile copiate în siguranță în Google Photos nu vor fi șterse. Ceea ce nu pare foarte clar, e că dacă și fotografiile de pe un blog hostat pe blogger trebuie descărcate înainte de această dată. Dar nu, fotografiile încărcate pe blogger se află în Google Photos, deci sunt în siguranță.

Cu toate acestea, de pe 4 februarie, adică de luni încolo, noi, cei cu cont G+, nu vom mai putea comenta pe bloguri folosind acest ID. Nu știu ce se va întâmpla cu comentariile de până acum, dar înțeleg că vor dispărea din data de 2 aprilie.

Dar iată calendarul acțiunilor Google în vederea închiderii Google+:
  • luni, 4 februarie: utilizatorii nu vor mai putea crea noi profiluri, pagini, comunități sau evenimente Google+. Posibilitatea de a lăsa comentarii utilizând contul Google+ va fi eliminată din site-urile hostate pe blogger în această zi. 
  • Pe parcursul lunii februarie: butonul de conectare Google+ pe site-uri și aplicații nu va mai funcționa. Butoanele de conectare Google+ vor fi înlocuite cu un buton de conectare Google. 
  • 7 martie: posibilitatea de a lăsa comentarii pe alte site-uri folosind contul Google+ va fi eliminată până în această zi. 
  • 2 aprilie: Comentariile făcute prin conturi Google+ vor fi eliminate de pe toate site-urile începând cu această dată. De asemenea, contul dvs. Google+ și paginile Google+ pe care le-ați creat vor fi închise. Fotografiile și videoclipurile de pe Google+ din Arhiva albumelor și din paginile dvs. Google+ vor fi, de asemenea, șterse.

După cum vedeți, Google+ pentru consumatori va fi efectiv închis până pe 2 aprilie. Deci, dacă doriți să păstrați datele Google+, asigurați-vă că le descărcați și salvați înainte de această dată.


sursă foto: seo-hacker.com

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












8 comentarii:

  1. Eu aveam un cont pe care oricum nu îl mai deschisesem de ani buni. Deci nu pot zice ca ma afectează :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam ca se inchide, nu prea am urmarit subiectul pentru ca nu prea folosesc google+

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am primit mail de la ei zilele trecute! Si eu il foloseam destul de rar... poate doar la dat comentarii! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu foloseam destul de des contul Google+, dar asta e, cu siguranță va apărea o nouă platformă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar astazi am citit si eu acest mail primit de la Google. Nu pot decat sa ma bucur ca nu am acest sistem pe blog si sper sa fie gasita o solutie pentru toata lumea ca munca unorsa sa nu fie in zadar

    RăspundețiȘtergere
  6. Aveam si eu cont, dar nu prea il foloseam. Mai rau e de cei care au comentarii prin Google+.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da.. uite, de azi au si inchis comentariile G+ si cele care erau pana acum au fost sterse... cred ca s-au stricat mii de bloguri in felul asta...

      Ștergere
  7. Nici nu stiu daca aveam sau nu cont pe Google+, atat de “des” il foloseam. Ma duc sa verific daca mai pot. Pacat de comentariile de pe bloguri. Oricum, multumim de info.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.