miercuri, 27 februarie 2019

Reguli de purtare a palariilor de dama

Reguli de purtare a palariilor de dama

Știi cum să porți o pălărie la o petrecere, la un restaurant sau în casa celui mai bun prieten al tău? Știu că vrei să porți pălăria aia drăguță care stă de ceva vreme în dulapul tău, dar ți-e frică să ieși pe ușă, pentru că nu știi foarte exact când trebuie să porți o pălărie și când nu.

Când trebuie să porți pălărie?


Iată regulile etichetei pentru pălăriile de damă. Puteți să le urmați sau nu, dar ar trebui să cunoașteți regulile înainte de a le încălca. Regulile de purtare a pălăriilor pentru femei sunt destul de diferite de cele pentru bărbați. Până la începutul anilor 1960 au existat orientări specifice referitoare la articolele de acoperire a capului, dar acum manierele și obiceiurile sunt mai puțin clare. Cu toate acestea, orice femeie poate învăța să poarte o pălărie.

Pălăriile sunt diverse și fac o distincție între femeile elegante și cele care sunt elegante și interesante. Următoarele informații nu se aplică pentru băști, căciuli sau pălării de cowboy. De asemenea, pălăriile de ploaie, de schi și de blană se încadrează într-o categorie diferită. Iată câteva clarificări pentru cele care nu au crescut în epoca bonetelor și a mănușilor albe, mici. Normele explicate mai jos sunt pentru acele pălării special create pentru femei, adesea înfrumusețate cu voaluri, flori, panglici, broderii sau pene.

Pălăriile pentru femei sunt accesorii de modă și fac parte din ținuta lor. Prin urmare, doamnelor nu li se cere să-și scoată pălăria atunci când se află într-o încăpere. Femeile pot purta pălării la ceaiuri oficiale, prânzuri și ceremonii de nuntă sau recepții. Nu se poartă pălărie dacă la acel eveniment se cântă imnul național. Femeile au voie să își scoată pălăria, dacă doresc, în oricare circumstanțe, dar nu sunt obligate să facă asta.

Pălăria de damă în restaurant



Reguli de purtare a palariilor de damaO femeie poate purta o pălărie într-un restaurant în timpul zilei. De fapt, până la mijlocul secolului trecut, o femeie nu lua niciodată în considerare să iasă în public fără o pălărie pe creștet. (Dacă nu mă credeți, uitați-vă la secvențe din filmele făcute în anii '40 pentru referință.) Seara, o femeie poate purta o pălărie într-un restaurant dacă poartă haine de stradă. Ținutele de cocktail sau un eveniment formal gen "black tie" ca și costumele de jogging, nu sunt "haine de stradă", așadar nu se asortează niciodată cu pălărie.

Pălării mici



Reguli de purtare a palariilor de damaO pălărie de mari dimensiuni, cum ar fi o pălărie de soare, de paie, sau o pălărie în stilul acelora englezești purtate la cursele de cai, este inadecvată pentru o cină la un restaurant, deoarece acele pălării de damă sunt destinate zilelor cu soare. Unele pălării sunt drăguțe și sunt cu siguranță destul de șic pentru a fi purtate la restaurant sau la bar; dintre acestea, cele mai cunoscute sunt pălăriile în stil Marele Gatsby sau newsboy, sau genul tocă (vezi toca galbenă de mai sus), ca acelea purtate de Jackie Kennedy. În mod tradițional, pălăriile nu se poartă la rochii de seară sau de cocktail. Totuși există și pălării de cocktail cu accesorii diverse, fantezie sau ornamente mici, cu eșarfe legate deasupra borului, sau turbane - acestea sunt minunate când nimic altceva nu merge și nu aveți timp să vă coafați.

Locuri unde femeile nu poartă pălărie


Nu se poartă pălărie în propria casă sau în casa unui prieten. Cu toate acestea, nu este neapărat o regulă, pentru că se pot purta pălării mici la o cină cu prietenii. La teatru, operă sau alt spectacol în sală, este indicat să nu se poarte pălărie, sau cel puțin, nu unele mari și cu ornamente voluminoase. Iar dacă ținuta de gală conține un asemenea element, este de bun simț ca doamna în cauză să scoată o pălărie prea voluminoasă dacă se află la un spectacol de teatru, muzică clasică, operă, balet, sau altceva de acest gen, pentru a nu bloca vizibilitatea celor din spate asupra scenei. La locul de muncă este, de regulă, inoportună purtarea unei ținute cu pălărie de damă. Desigur, iarna se permite purtarea unui turban sau a unei căciuli, dar într-un interior, nu este necesară acoperirea creștetului.

Excepții privind eticheta


Dacă o femeie poartă un acoperământ pe cap din motive religioase, nu este niciodată obligată să-și scoată acea piesă vestimentară. Dacă o femeie poartă pălărie pentru a acoperi pierderea părului din cauza unui tratament agresiv sau a unei bolii, a vârstei sau alopeciei obișnuite, ea nu are niciodată obligația să-și îndepărteze pălăria.

Pălăria de damă revine în modă datorită publicității din jurul lui Kate și Megan, adică ducesele de Cambridge și de Sussex, din cauza modei retro, și pentru că în familia regală a Marii Britanii aceste accesorii n-au cunoscut niciodată perioade de recesiune. Însăși regina Elisabeta are o pălărie pentru fiecare ținută și femeile familiei regale apar adesea cu pălării sofisticate la evenimentele publice. Așa că tu, de ce n-ai purta una, dacă te avantajează estetic?


Ai purtat vreodată pălărie la vreun eveniment?

sursa foto sus - www.vogue.com



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












19 comentarii:

  1. Wow ce de informatii am aflat eu aici, multumesc pentru toata aceasta enciclopedie

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am purtat niciodata palarie, dar am admirat mereu palariile celor care participa la petrecerile regale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ador pălăriile și am câteva exemplare :)
    Mi se par că îmi dau un aer de mister, particularitate, eleganță și feminitate.
    felicitări pentru tot ce ne-ai oferit!

    RăspundețiȘtergere
  4. trebuie sa recunosc ca nu am purtat la nici un eveniment! port vara, relativ de putin ani, palarii haioase, mai mult spre cele barbatesti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Informații super interesante. Eu port pălării de obicei doar vara sau toamna, dar nu de ocaznie =))

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu port palarii, dar admir femeile care le poarta, le dau o nota de eleganta aparte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu obișnuiesc să port pălării. Mi-ar fi plăcut să-mi cumpăr într-o perioadă, dar mi-am dat seama că nu am când să le port adoptând mereu ținute sport, iar evenimente sunt puține :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am o singura palarie si nu am indraznit s-o port la nici un eveniment desi imi place maxim ce bine se vede si cat ce eleganta confera tinutei

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am purtat niciodată pălărie la un eveniment. Am una singura pe care o port vara, pe strada, dar atât. Nu am experimentat mai multe modele și nici nu am pRticipat la un eveniment asa fancy pana acum

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu port palarii in general, insa am vazut recent cateva modele care imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte interesante aceste reguli! Eu nu port des palarii, asa ca sper sa pot tine cont de sfaturile tale. 😘 La evenimente nu am apucat să port pălării.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiam ca exista reguli pentru Purtarea palariilor, poate ca nu port.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am purtat niciodata palarii, la niciun eveniment. Mereu am avut impresia ca nu ma avantajeaza. Dar recunosc ca mereu mi-au palcut doamnele ce poarta palarii, mai ales cand stiu cum sa le poare si unde.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu port pălărie doar vara, când este soare puternic. Până acum nu am ținut cont de reguli, dar voi încerca să țin cont de ele.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-as dori si eu sa am mai multe palarii. Din pacate n-am decat o palarie pe care o port foarte rar

    RăspundețiȘtergere
  17. Acum ca stau sa ma gandesc, am o singura palarie de paie, pe care o port la plaja. Cred ca ar trebui sa imi iau si eu una mai eleganta.

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu nu obisnuiesc sa port palarii, cu atat mai putin la evenimente. Mai port vara atunci cand vreau sa ma protejeze de soare.

    Articolul tau e ca un ghid in lumea palariilor��

    RăspundețiȘtergere
  19. Sfaturile îmi sunt utile.
    Am 10 pălării, diverse modele, le iubesc, le port cu drag vara , iarna, la evenimente, etc.
    Consider că totdeauna pălăria dă o notă de eleganță doamnelor , cu condiția să le stea și bine.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.