duminică, 23 iunie 2019

Celulita, mierea și untul de Shea

Celulita, mierea și untul de Shea

Zilele trecute am primit spre testare, prin intermediul Brander, două creme (una din ele o cumpărasem de anul trecut, deci o mai folosisem): crema anticelulitică și crema hidratantă de corp de la Apidava, ambele pe bază de miere, propolis și unt de Shea, alături de alte ingrediente naturale de excepție! Mierea e binecunoscută pentru proprietățile ei calmante, tonifiante, remineralizante, antioxidante și de stimulare a metabolismului celular, iar propolisul, în afara de acțiunea dezinfectantă, ajută la susținerea sistemului circulator și la refacerea funcțiilor protectoare ale pielii, eliminând inflamațiile și redând frumusețea pielii. Datorită vitaminelor din compoziție, untul de Shea stimulează regenerarea celulară, are proprietăți hidratante și nutritive excelente pentru corp, previne și tratează vergeturile, dacă este folosit cu regularitate. În plus, combinația de propolis cu ulei de pin și extract de salcâm, din crema anticelulitică, are un deosebit efect de stimulare a microcirculației locale. Crema anticelulitică este ideală pentru un masaj prelungit care tonifică pielea și reduce apariția aspectului de coajă de portocală.

Celulita, mierea și untul de Shea

Iar dacă despre miere, propolis și proprietățile lor s-a mai vorbit, despre untul de Shea am căutat informații pentru voi și am găsit următoarele:

Ce este untul de Shea?

Untul de Shea este o grăsime vegetală obținută din arborele de Shea (Vitellaria paradoxa) din Africa și este soluția pentru multe probleme de sănătate ale pielii și părului. Destul de recent, acest unt a câștigat o popularitate uriașă în lumea occidentală, datorită utilizării pe scară largă în mai multe produse de frumusețe, cum ar fi loțiuni, creme cosmetice, șampoane și balsamuri.

Care sunt beneficiile pentru sănătate?

Untul de Shea este o grăsime care se află în stare solidă la temperatura camerei și seamănă la aspect cu untul de cocos, dar este mai cremos. Acest unt este obținut prin zdrobirea, fierberea și manevrarea fructelor arborelui de Shea. Componentele principale ale untului de Shea includ acidul oleic, acidul stearic, acidul linoleic etc., substanțe care se absorb rapid în piele. Proprietățile sale principale sunt acelea de hidratare, antiinflamatorii și antimicrobiene (într-o anumită măsură) care pot fi utilizate pentru a trata multe afecțiuni.

Celulita, mierea și untul de Shea

Datorită acestor beneficii pentru sănătate untul de Shea este utilizat într-o varietate de produse cosmetice și preparate medicinale în combinație cu alte ingrediente. Iată de ce. Fiind bogat în grăsimi care îl fac un excelent agent de emoliere și hidratare a pielii, este o bază perfectă pentru creme, emulsii, loțiuni. Experimentele au arătat că proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidanții pot ajuta la vindecarea bolilor inflamatorii ale pielii și la deteriorarea părului datorată radicalilor liberi.

Care sunt efectele cosmetice pentru care este utilizat?

De asemenea, untul de Shea conține vitaminele A și E, care nu numai că mențin pielea în condiții de sănătate optimă, dar o și protejează de deteriorarea radiației ultraviolete a soarelui. Aceste componente oferă untului de Shea un factor de protecție solară ușoară. Vitamina E, de asemenea, calmează pielea uscată și îmbunătățește elasticitatea pielii, făcând acest unt un bun agent anti-îmbătrânire. În acest context, pielea afectată de celulită își va îmbunătăți aspectul și va deveni mai fină, mai fermă și mai elastică.

Celulita, mierea și untul de Shea

Iar dacă ne gândim că în asociație cu miere, propolis și alte substanțe, efectul devine sinergic, e de la sine înțeles de ce crema anticelulitică Apidava funcționează cu adevărat după 8-10 zile de aplicare, iar crema hidratantă catifelează epiderma și tenul așa cum nicio altă cremă n-o face.

Voi ați folosit creme anticelulitice? Dacă da, ce efect au avut?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












4 comentarii:

  1. Creme anticelulitice nu am folosit pentru simplul fapt că nu știu cum arată celulita. Dar sunt prietenă cu untul de Shea din produsele pentru îngrijirea părului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul ăsta a început să mă supere celulita, dar am găsit o vreme bună, fac sport și deja e mai bine. Am să iau în considerare produsele recomandate de tine, îmi plac ingrediente și chiar par a fi eficiente

    RăspundețiȘtergere
  3. Le-am încercat și eu, sunt bune, lasă pielea fermă și catifelată.
    Pentru dispariția celulitei însă, este nevoie de mai mult decât o cremă: alimentație, mișcare, masaj și hidratare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pana acum nu am mai folosit astfel e creme, dar de curând folosesc și eu crema prezentată de tine. Abia aștept să îi observ efectele.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.