sâmbătă, 17 august 2019

Cum alegi cea mai buna prelata pentru masina ta

Cum alegi cea mai buna prelata pentru masina ta

Protejarea mașinii de intemperii sau de incidente minore, atunci când nu aveți un garaj (dar și dacă aveți garaj, o protecție suplimentară nu strică) este vitală dacă doriți să o mențineți în stare foarte bună. O mașină care a fost avariată, fie și foarte puțin, nu numai că nu arată grozav, dar poate dezvolta o serie de probleme mecanice. Una dintre cele mai bune modalități de a proteja mașina, este să așezați o prelată auto peste ea. Dar de unde știți dacă folosiți prelata potrivită, în afară de faptul că aveți nevoie de o prelată auto pentru marca de mașină din garajul dv.?

Acestea fiind spuse, trebuie să știți că există o serie de factori de luat în considerare înainte de a achiziționa prelata necesară.


  • - unde parcați de obicei: afară sau în garaj? Garajul este închis, ori este doar o copertină fără pereți laterali?
  • - cât de des folosiți mașina: faceți naveta zilnic, folosiți mașina deseori sau e o mașină folosită ocazional?
  • - condițiile meteo din zona dv.: locuiți într-o regiune cu precipitații dese și temperaturi mai joase, ori undeva unde este mai curând cald și frumos pe tot timpul anului?
  • - și nu în ultimul rând, trebuie să vă gândiți bine dacă locul dv. de parcare este într-o zonă cu copii care se joacă, într-un areal unde se formează curenți de aer, unde este multă lumină solară sau unde există copaci. 
Este adevărat că furtunile nu se produc în fiecare zi, dar este de ajuns o singură furtună puternică și niște crengi groase căzute pe mașina dv. ca să o avarieze. O prelată poate că nu oferă protecție totală în acest ultim și nedorit caz, dar măcar ferește tabla mașinii de zgârieturi. Părerea mea este că e mai bine să alegeți un loc de parcare lipsit de vegetație înaltă, dacă este posibil, chiar dacă umbra unui copac poate fi benefică până la un punct.

Cum alegi cea mai buna prelata pentru masina ta


Sigur că dacă pentru dv. contează, puteți lua în calcul o culoare a prelatei asortată la mașina dv., dar acesta este un amănunt lipsit de importanță majoră, cu toate că și culoarea husei joacă un anume rol.

Dacă parcați mașina zilnic afară, în fața casei ori a blocului, va trebui să o acoperiți cu o prelată auto ușoară pentru exterior. Aceasta se pliază la dimensiunea unui sac de dormit și oferă o protecție foarte eficientă împotriva intemperiilor. Dacă mașina dv. este folosită ocazional, atunci aveți nevoie de o prelată dintr-un material mai grosuț care să nu acumuleze praf în ea.

Cum selectezi materialul prelatei auto

Există o serie de țesături care sunt utilizate pentru husele auto. Materialul de care aveți nevoie depinde dacă mașina dv. va fi parcată în interior sau în aer liber și la ce tip de climă poate fi supusă. Dacă locuiți într-o zonă în care mașina dvs. va fi întotdeauna sub lumina soarelui și supusă temperaturilor mari de vară în cea mai mare parte a anului, căutați o prelată ușoară cu rezistență la razele ultraviolete. Iar dacă stați într-o zonă mai ploioasă, căutați o prelată auto impermeabilă și anti grindină, pentru orice eventualitate.

Cum alegi cea mai buna prelata pentru masina ta


Cum spuneam mai sus, culoarea ar trebui să fie ultimul lucru care să vă preocupe. Cu toate acestea, și ea este importantă, pentru că este indicat să aveți o prelată care să reflecte radiația solară, nu s-o înmagazineze. Nu vreți să vă urcați la volan ca să aveți impresia că ați intrat la saună. Atunci, culoarea care reflectă cel mai bine razele soarelui este argintiul.

Așadar, sfatul meu este să vă luați prelata potrivită în funcție de factorii enumerați mai sus. Deși văd pe stradă și în locurile de parcare o sumedenie de mașini neprotejate, cred că acesta nu este un motiv și pentru dv. să faceți la fel. Protecția mașinii se concretizează în durabilitate și funcționalitate eficientă. O prelată potrivită poate prelungi viața unei mașini și îi menține un preț avantajos în cazul în care vă hotărâți s-o vindeți.

Voi cum vă protejați mașina?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












13 comentarii:

  1. Noi parcăm mereu în fața blocului. Nu ne-am luat niciodată astfel de masuri de protecție, dar luând în calcul vremea schimbătoare, am început să ne gândim și la această variantă.

    RăspundețiȘtergere
  2. WOW! Ce idee grozava! Multumesc pentru sfaturi si recomandari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa inteleg ca nu te-ai gandit niciodata sa pui o prelata pe masina ta? :)

      Ștergere
  3. Foarte utile sunt recomandarile tale si sfaturile, mai ales daca ai nevoie de un astfel de obiect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cum este cand n-ai nevoie? :) bine, cand n-ai masina, nu-ti trebuie prelata, dar daca ai, e bine s-o protejezi chiar daca sta in garaj.

      Ștergere
  4. Cu siguranță este foarte importanta, noroc ca avem garaje in cartier. 😊

    RăspundețiȘtergere
  5. Un articol bun pentru prietenii mei ca tot vorbeau alataseara de prelata. Eu nu am mașina asa ca stăteam ca "boul la poarta noua" și ascultam conversațiile lor 😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  6. Noi tinem masinile in garaj tocmai pentru a le proteja, dar o astfel de husa as lua cu noi cand mergem in vacante si nu avem garaj disponibil.

    RăspundețiȘtergere
  7. O prelata e chiar utila daca vrem ca masina sa nu pateasca diverse probleme, chiar daca o tinem si in garaj.

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar este importanta prelata. La fel cum este si husa pentru telefon:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Si noi ne gandim sa ne luam o prelata pentru masina, mai ales ca in zona in care parcam sunt si foarte multi copii care se joaca afara. Nu se stie niciodata. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi amintesc ca tatal meu folosea prelata pentru maxina. Sotul meu baga masina in garaj cand nu are nevoie de ea sau se anunta furtuna

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.