sâmbătă, 31 august 2019

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 1 rezumat

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 1 rezumat

Vedat Sayar, afacerist din Istanbul, are nevoie de niște nisip comercializat de o familie din Trabzon care se ocupă cu tranzacționarea nisipului din apropierea Mării Negre. Ca să discute detaliile afacerii, Vedat îi invită pe frații Mustafa și Tahir Kaleli acasă la el la cină. Astfel aflăm că Vedat are o soție, Nefes, pe care o abuzează constant și un fiu, Yigit, ținându-i doar în casă de 8 ani.

Mustafa Kaleli este venit la Istanbul cu soția sa, Asiye, o femeie obișnuită să facă ceea ce vrea, care-l are la degetul mic pe soțul ei, și cu mama lui, Saniye. Tahir, al doilea băiat al familiei Kaleli nu este însurat deși sunt destule pretendente la o căsnicie cu el. Tahir e genul muncitor, corect, săritor, care ajută pe cei aflați în necaz și știe să rezolve problemele cu care se confruntă în viață.

La masă fiind, Tahir, care se îndrăgostește la prima vedere de Nefes, observă o vânătaie pe mâna ei, iar lui Vedat nu-i scapă acest amănunt. Profitând de faptul că Yigit, care știe că taică-său este violent, se sperie la un moment dat și sparge un pahar, Vedat își duce soția în cameră și sub pretextul că ea i-ar fi arătat intenționat vânătaia lui Tahir, îi dislocă două degete apăsându-i gura cu mâna ca să nu se audă țipetele de durere și o obligă pe Nefes să rămână în cameră cu băiatul ei.

Nefes își dă seama că acum este momentul să încerce să scape de teroarea soțului ei și iese pe furiș din casă cu copilul, ascunzându-se în portbagajul foarte mare al mașinii celor din Trabzon. Când musafirii pleacă, nimeni nu-și dă seama de ceea ce s-a întâmplat. Vedat crede că soția lui este încuiată în cameră și că, de durere și de supărare, nu vrea să-i deschidă ușa, iar familia Kaleli habar nu are că transportă încă doi pasageri "clandestini".

Abia dimineața Vedat descoperă că nevasta lui a fugit pe geam, iar Tahir și Mustafa se trezesc cu Nefes și Yigit în mașină. Tahir vede degetele rupte ale tinerei femei și o duce la tatăl nevestei lui Mustafa, imamul Osman, care știe să i le așeze la loc, pentru că Nefes nu vrea să meargă la spital. Bătrânul îl vede pe Tahir înflăcărat după tânăra femeie și îl atenționează să nu ardă suflete nevinovate cu focul din inima lui.

Până la urmă Nefes rămâne în casa lui Tahir și a familiei lui încă o zi, iar el își dă seama că cei doi, mamă și fiu, au fost ținuți doar în casă timp de mulți ani. Deși speriată și necooperantă la început, Nefes îi spune lui Tahir că Vedat este soțul ei doar cu numele, că o bate zilnic și că vrea să scape de el. Însă în timp ce Mustafa și mama băieților vor ca Nefes și Tigit să pelce la ei acasă, pentru că-i fac de rușine în sat, Asyie, Tahir și ceilalți doi frați mai tineri sunt de partea tinerei femei.

Vedat, care nutrește o iubire obsesivă pentru Nefes, pleacă împreună cu o ceată de bodyguarzi și cu zeci de pistoale către Trabzon cu mașinile convins că familia Kaleli i-a furat copilul și soția. Verișoara lui Vedat, care locuiește în casa lui, încearcă să-l tempereze când îl vede atât de nervos ca nu cumva să facă vreo crimă. Seara, ei ajung în fața casei lui Tahir tocmai când el o convinsese pe Nefes să se culce alături de Yigit promițându-i că n-o s-o lase pe mâna nemernicului ei soț.

Nefes fuge pe fereastră cu băiețelul în pădurea din apropiere. Vedat cotrobăie toată casa și când își dă seama că cei doi au fugit, începe o căutare prin pădure împreună cu armata lui de oameni. Tahir, care știe locul, îi iese în cale femeii și fug împreună. Către dimineață, însă, sunt încolțiți pe marginea unei faleze foarte înalte. Neavând încotro, cei trei sar în mare, spre enervarea și disperarea lui Vedat.

Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

  urmează: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 2 tr.

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Lacrimi la Marea Neagra - prezentare.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.