luni, 26 august 2019

Mai buni decat noi, prezentare, serial Netflix



Mai buni decat noi, prezentare, serial NetflixTitlul original: Better than us/Лучше, чем люди
Traducere - Mai buni decât noi
Gen: SF, dramă, acțiune
Episoade: 16/1 sezon, 45 minute episodul
Producător: Rusia 2018
Rețeaua de distribuție: Netflix
Distribuția: Paulina Andreeva (Arisa), Kirill Käro (Gheorghi Safronov), Aleksandr Ustyugov, Olga Lomonosova, Eldar Kalimulin, Vita Kornienko, Aleksandr Kuznetsov, Vera Panfilova, Fedor Lavrov, Sergey Sosnovsky, Pavel Vorozhtsov, Irina Tarannik, Sergey Kolesnikov, Kirill Polukhin

Mai buni decât noi este un serial de televiziune din domeniul science-fiction și de acțiune rusesc creat de Andrei Junkovski. A fost produs de Netflix în colaborare cu Sputnik Vostok Production pentru un canal TV rusesc, public. Pe scurt, serialul este cam așa: un cărbune încins cade în mâna cuiva, iar acesta îl tot aruncă altora, care și ei îl aruncă la rândul lor, până când cărbunele explodează. Mă rog, un cărbune nu poate exploda, însă obiectul care este personajul principal și cauza tuturor relelor din serial, o face.

Povestea are loc la Moscova, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în care androizii sunt creați pentru a înlocui oamenii în unele locuri de muncă. Una dintre cele mai mari firme producătoare de asemenea roboți este Cronos, condusă de Victor Toropov, un tip materialist, căsătorit cu Svetlana, fiica unui foarte influent om de afaceri, șeful securității cibernetice din țară. Producția de roboți a Cronos se rezumă cumva la roboți sexuali, iar Toropov, ca să dea lovitura, cumpără un bot femeie, pe Arisa, de la un vânzător chinez de pe net. Dar în China, Arisa este concepută ca să înlocuiască femeia, care, din cauza politicii restrictive de control al natalității în secolul XX, a generat un dezechilibru al populației: sunt foarte mulți bărbați și prea puține femei. Arisa este programată să fie soția ideală, iar creatorul ei a făcut-o să poată să evolueze, să învețe, să fie empatică și să aibă emoții, și, mai mult decât atât, nu a programat-o conform celor trei legi ale roboticii formulate de Asimov (care împiedică roboții să facă rău umanității sau unui om), astfel că Arisa este capabilă să ucidă, ca să se protejeze pe ea sau pe familia care o utilizează.

Mai buni decat noi, prezentare, serial Netflix

Toropov nu știe acest amănunt extrem de important, deși observă că lipsesc 20 de pagini din manualul ei tehnic. Arisa face o primă victimă în persoana unui lucrător la Cronos care crede că ea este un bot sexual și încearcă s-o folosească. Omul moare cu gâtul rupt, iar Toropov face tot posibilul să ascundă faptele. Astfel, un medic legist, Gheorghi Safronov, fost neurochirurg celebru, este mituit ca să scrie în raportul medico-legal că tipul a făcut infarct. Arisa iese din clădire și se întâlnește cu Sonia, fetița lui Safronov, care devine primul ei utilizator și cu care se împrietenește. Familia lui Safronov este destrămată: el e divorțat, iar fosta soție are pe altcineva și plănuiește să plece cu noul ei iubit și cu cei doi copii pe care-i are - Sonia și adolescentul Egor - în Australia, fără ca Gheorghi să știe.

Mai buni decat noi, prezentare, serial Netflix

Serialul urmărește familia pe care o creează Arisa - Gheorghi, Sonia și Egor - și evoluția treptată a femeii-robot către a deveni tot mai bună. În paralel, urmărim cum Toropov are o grămadă de secrete, parțial știute, dar pentru care nu există dovezi, în timp ce el manipulează, ucide, controlează semenii și, în cele din urmă, comite tot felul de ilegalități și atrocități pentru a ascunde faptul că nu poate face alte Arise, așa cum a susținut public.

Din punctul meu de vedere serialul este de acțiune, polițist, arată lumea coruptă de la vârf, arată cum unii crează probleme ca să aibă tot mai mult succes pe piață. Partea sci-fi este doar localizarea temporală a acțiunii și roboții care înlocuiesc oamenii. În afară de câteva scăpări minore (boții cerșetori care sunt ai mafiei - de ce ar cerși un bot??!?!) serialul mi s-a părut foarte bun și aștept cu maxim interes următorul sezon. Finalul sezonului 1 promite o continuare. Sper ca Netflix să nu se răzgândească.

sursa foto: capturi video de pe trailerul oficial, youtube și foto 1 de pe wikipedia

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.