sâmbătă, 24 august 2019

Mireasa din Istanbul, ep. 82-83 turcesti, rezumat

Mireasa din Istanbul, ep. 82-83 turcesti, rezumat

După ce scoate o casetă cu amintiri, Esma o cheamă pe Sureyya să-i dea ceva și se gândește să dăruiască acele obiecte vechi, dar cu mare încărcătură sentimentală membrilor familiei ei. După aceea, știind că Senem și Sureyya nu-și vorbesc, Esma pleacă la Senem acasă să discute această chestiune, dar în timp ce femeia se duce să aducă niște ceai, Esma are iar un gol de memorie și când Senem revine, n-o recunoaște. Sureyya este anunțată și vine imediat s-o ia acasă, iar Esma o confundă cu Kîymet și crede că Senem e o femeie care a cerut ajutor de la fundație.

Acasă, toată lumea se întristează datorită faptului că boala bătrânei pare să evolueze destul de rapid. Gulistan, care de ceva timp nu mai suportă aproape niciun fel de miros, îi dă vestea cea mare lui Nazif că este însărcinată. Acesta e un prilej de mare bucurie pentru servitorimea conacului dar și pentru Borani. Esma își revine după un somn prelungit, dar nu-și amintește episodul de la Senem. De bucurie, Nazif o roagă pe Gulistan să programeze o ecografie cât mai curând să meargă și el să audă bătăile inimii copilului.

Mireasa din Istanbul, ep. 82-83 turcesti, rezumat


Într-una din zile, înainte să apară Kîymet în vizită, producătorii serialului interferează o scenă din serialul Protectorul Istanbulului, de pe Netflix. Fikret și Garip se uită la televizor și îl văd pe nemuritorul Faysal (personaj jucat de Okan Yalabîk) care vorbește presei despre un atac asupra catedralei Sf. Sofia și le arată o poză cu Hakan (rol jucat de Cagatay Ulusoy) care ar trebui prins și arestat. 
Kîymet stă de vorbă cu Esma și îi arată un album foto cu trei locații unde vor să facă o bibliotecă aparținând de fundație. Esma promite să meargă la toate trei să le vadă și să se decidă asupra sediului final.

Dilara și Mert se mai întâlnesc odată, pentru că ea vrea să aibă ocazia să-i explice cum a fost căsnicia cu Adem și că nu a vrut sub nicio formă să-l facă gelos. Astfel, ei se împacă și încep să iasă iar împreună. Dilara îl invită la restaurantul lui Faruk să ia o masă de împăcare, dar chiar în același timp și Adem cu Guneș veneau tot acolo să mănânce. Adem se poartă foarte umilitor cu Mert și îl jignește continuu, acesta, însă, răspunde destul de calm la toate replicile acide ale lui Adem. Masa este compromisă de ambele părți. Acum, Guneș se ceartă cu Adem și îl părăsește, pentru că el nu vrea să recunoască faptul că e gelos pe Mert.

Mireasa din Istanbul, ep. 82-83 turcesti, rezumat

Esma pleacă cu Nazif chiar în ziua în care trebuia el să meargă la doctor cu Gulistan. Când ajung la una din locații, cercetează spațiile de la subsol unde este întuneric, cu o lampă de gaz. La un moment dat Esma e sunată iar Nazif vede niște monede vechi și rămâne să le ia, dar o ușă se închide cu zgomot din cauza curentului. Nazif rămâne închis într-o cameră mică, iar Esma, din cauza zgomotului brusc, nu mai știe ce este cu ea, ce face acolo și pleacă în stradă unde ia un taxi să vină la conac. Nazif uitase telefonul acasă și începe să bată disperat în ușa blocată, iar lampa lăsată de Esma pe un dulap alăturat cade și provoacă un incendiu.

Esma ajunge acasă și crede că a fost singură în oraș, dar toată lumea observă că Nazif nu e nicăieri. Faruk este anunțat de la spital despre incendiu și se grăbește să plece, dar cu toții se comportă în așa fel încât Esma să nu afle că a provocat o dramă. Nazif nu este ars, dar e afectat de fum și peste o zi își revine, ca să afle de la Gulistan că vor avea gemeni. Esma aude întâmplător o discuție la parter și își dă seama ce a făcut, din cauza bolii. Are o criză de nervi și sparge toate lucrurile mici din camera ei, plângând amar.

Mireasa din Istanbul, ep. 82-83 turcesti, rezumat

Nazif se întoarce sănătos acasă și nu se supără pe stăpâna lui, dar Esma, în urma acestui eveniment, ia o decizie majoră pentru viața ei. În continuare va împărți amintirile din caseta ei celor din familie, și astfel, ceasul lui Fevzi ajunge la Adem. Își dă seama că nu are rost să țină supărare pe nimeni și se împacă cu Adem, care este surprins de atitudinea ei. Sureyya și Senem se împacă și ele.

Mireasa din Istanbul, ep. 82-83 turcesti, rezumat

De ziua Dilarei Mert îi face o surpriză frumoasă la școală, împreună cu ceilalți elevi, apoi ea are parte de o petrecere și la restaurantul lui Faruk. Adem, care fusese pe la Dilara să-i explice că este gelos pe faptul că poate un alt bărbat va vedea primele momente frumoase ale lui Umut și îi spune că Guneș l-a părăsit, vine și el la restaurant, unde toată lumea îi oferă cadouri Dilarei. Când să se așeze toată familia la masă, apar Anastasia și Osman. Faruk și restul cred că se va lăsa cu scandal, dar Esma îi lămurește că ea i-a invitat și le spune că este de acord să fie împreună dacă se iubesc. Seara se încheie frumos, în armonie.

Mireasa din Istanbul, ep. 82-83 turcesti, rezumat


A doua zi dimineață, Garip se trezește în patul gol. Esma a lăsat o scrisoare și acolo spune că pleacă și nu vrea să fie căutată pentru că toți trebuie să-și ducă viețile mai departe, fără să fie puși în pericol de ea.
Episodul 83 din serialul Mireasa din Istanbul se încheie cu imaginea Esmei, ajunsă într-un azil de bătrâni...

Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 tr                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 84-87 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.