vineri, 23 august 2019

Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 turcesti, rezumat

Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 turcesti, rezumat

Esma îi surprinde pe Osman și Anastasia sărutându-se și face o criză de nervi, aruncă cu ce-i vine la mână în Anastasia și țipă la ea să plece din casă, fără să-și amintească de trecut, fiind convinsă că ea a venit de două zile la conac doar ca să-l seducă pe Osman. Toată tevatura este suportată cu stoicism de Borani, care nu vor să agraveze situația și să-i spună mamei lor că Anastasia e venită la ei de mai mult timp. Dar fata se supără foarte tare și pleacă din conac în seara respectivă, la o prietenă, hotărâtă să se întoarcă la Moscova. Osman vrea s-o facă să se răzgândească, dar nu are prea multe șanse de reușită. Esma stă de vorbă cu fiul ei încercând să-i explice că nu-și dorește o noră dintr-o altă țară. Acum Osman este prins între ciocan și nicovală, pentru că nu vrea să-și supere mama, dar nici s-o piardă pe Anastasia.

Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 turcesti, rezumat

Adem rămâne cu Umut în timp ce Dilara pleacă la spectacolul privat oferit de o formație unde cântă Mert, mințindu-l pe Adem că se vede cu niște prietene din liceu. Mert este foarte încântat de acceptul Dilarei de a veni acolo și îi propune direct să încerce să-și refacă viața împreună. Dilara nu se avântă atât de mult, dar ea este de acord să iasă cu el, avertizându-l că încrederea ei în bărbați este pe minus. Într-o zi pe când Mert ieșea de la ea din casă, Adem tocmai venea și se enervează, fiind gelos că Dilara are pe cineva. Bineînțeles, Adem nu recunoaște asta, ci spune că nu se poate ca un străin să-l atingă pe băiatul lui. Guneș degeaba încearcă să-l facă să priceapă că Dilara are dreptul la o viață a ei, că nu reușește.

Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 turcesti, rezumat

Adem, nervos, pleacă la întâlnirea cu germanii și bineînțeles că strică totul, dar este încrezător că nemții vor reveni. Acum Fikret este supărat și nici el nici Akif nu știu cum să procedeze mai departe, punând acest eșec pe seama lipsei lui Faruk din companie. Adem se duce la Idil și nici acolo nu recunoaște că este gelos pe Dilara, ci afirmă că totul are legătură cu Umut. Misiunea este grea pentru Idil, care trebuie să pornească de la acest lucru ca să-i arate lui Adem că încă are sentimente pentru fosta lui soție.

Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 turcesti, rezumat

Sureyya este bulversată pentru că restaurantul lui Faruk are numele aceluia din copilăria ei ("Aceeași viață") și asta îi stârnește unele amintiri. Visează iarăși acel vis ciudat și își dă seama că bărbatul care cântă la vioară este tatăl ei. Din cauza visului, începe să facă investigații despre viața ei din copilărie și despre părinții ei și află de la Senem că ea era mereu lăsată la o femeie, Fatma, în timp ce ai ei erau ocupați cu restaurantul și că aveau mereu datorii. Astfel Sureyya, care începe să-și dea seama că realitatea nu este totuna cu amintirile ei despre ea și părinți, o caută pe Fatma. În casa ei recunoaște locuri pe care le vede în vis ori și le amintește doar ca frânturi. Când întreabă de cât de mult o iubeau părinții ei, Fatma răspunde încurcată, apoi îi dă Sureyyei o cutie cu unele lucruri ale familiei ei printre care și un jurnal.

Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 turcesti, rezumat

Este chiar ziua în care Faruk face o inaugurare a restaurantului cu toată familia. Sureyya apare mai târziu, foarte îngândurată, și nimeni nu pare să observe. Ea citește în jurnalul mamei ei că aceasta și-ar fi dorit să nu aibă copii atât de devreme. Sureyya este devastată de acest adevăr și nu participă la bucuria celorlați. Dilara o întreabă ce-i cu ea dar răspunde doar că se caută pe sine și vrea să înțeleagă cine este de fapt. A doua zi ea rămâne în cameră, cu draperiile trase, spre îngrijorarea celor din jur.

Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 turcesti, rezumat

La companie, așa cum a spus Adem, nemții se întorc și se încheie contractul. Fikret și Adem se distrează pe hol împreună cu angajații, dar apare Esma și îl dojenește că are un asemenea comportament. Fikret o drege până la urmă și petrecerea continuă după ce bătrâna pleacă. Ipek se ocupă intens și de inaugurarea oficială a restaurantului lui Faruk care va avea loc în câteva zile.

Dilara și Mert se mai întâlnesc, dar într-o seară amândoi trec pe la Adem și Guneș ca să-l ia pe Umut. Mert nu rezonează bine deloc cu acest fapt și îi spune în față Dilarei că nu se poate începe ceva nou dacă nu s-a încheiat definitiv cu trecutul, el crezând că Dilara a făcut acest gest ca să-l enerveze pe Adem. De la această ruptură bruscă, după ce fusese plină de speranță, Dilara este îmbufnată iarăși.

Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 turcesti, rezumat

Dar acum problema Boranilor începe să devină Sureyya, care nici măcar de Yaz nu mai are grijă. Faruk află în cele din urmă despre frământările ei de la Dilara, deși este doar un fir de lumină din toată vâlvătaia care a cuprins-o pe Sureyya, după ce a descoperit că a fost un copil nedorit și neiubit de părinți. Bineînțeles, tot acest proces interior e presărat cu amintiri de-ale ei, dintr-un trecut îndepărtat și neclar. A doua zi se ridică din pat și se duce din nou la Fatma, aflând că ea a crescut-o, mai mult decât mama ei, și că într-adevăr a fost un copil neglijat, pentru că părinții ei munceau din răsputeri să plătească datoriile lui Senem (care este sora mamei Sureyyei) la cămătari. Se duce la Senem și află de la ea adevărul - că părinții Sureyyei au murit din cauza lui Senem, că ea a provocat accidentul și a crescut-o cu vinovăția de a-i fi ucis pe cei care i-au dat viață.

Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 turcesti, rezumat

Acasă, când Faruk vine s-o întrebe ce-i cu ea, țipă la el ca o isterică aruncându-i în față toată durerea. Atunci Faruk se sfătuiește cu toți ai casei, mai ales cu Esma, spunându-le că Sureyya simte că acum și-a pierdut părinții cu adevărat și simte că nu are familie, că nu are rădăcini. Esma se gândește cum s-o ajute pe nora ei preferată. Și, cu toate că este seara inaugurării oficiale a restaurantului, Boranii îi fac o surpriză Sureyyei, arătându-i că o iubesc, că ea este importantă pentru fiecare dintre ei și că acum aceasta e familia care o apreciază indiferent de trecutul pe care nu-l poate nimeni schimba.



Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 tr                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 82-83 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.