miercuri, 21 august 2019

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

Faruk decide să plece din companie văzând că de-acum frații lui pot face afaceri și fără el, sau că Emir își decide singur calea, plecând la Londra pentru 3 luni, falsificând semnătura lui. Boranii rămân uimiți, nu le vine să creadă apoi își dau seama că Faruk vorbește serios. Vestea pică foarte prost pentru toți. Fikret nu ar vrea să-i ia locul fratelui mai mare, Akif este supărat pentru că vede prietenia lor destrămându-se, Osman nu știe ce să facă iar Adem e confuz. Acasă Faruk spune totul abrupt, la masă, supărând-o pe Sureyya care se simte în afara vieții propriului său soț pentru că nu i-a vorbit despre această decizie înaintea celorlați. Esma se crizează auzind așa ceva și este dată peste cap de o așa hotărâre.

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

În plus, Esma, care știe despre relația lui Osman cu Anastasia, vrea să-i despartă pentru că nu i se pare deloc în regulă ca fiul ei să se căsătorească cu o străină, cu alte tradiții și o altă cultură. Drept urmare, o pune pe Sureyya să-i spună Anastasiei să-și găsească alt job și să plece la sfârșitul lunii. Chiar dacă fata va spune că pleacă din proprie inițiativă, Osman își dă seama cine a determinat-o să facă așa, și are o scurtă discuție cu maică-sa în care îi precizează că viața lui îl privește numai pe el.

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

Dilara îl cunoaște pe Mert, tatăl unei copile care vine la lecțiile de muzică, și acesta divorțat, la fel ca ea. Mert o conduce acasă într-o seară când Osman vede că Umut are febră dar nu se descurcă, și înțelege că Osman este cumnatul Dilarei și nu soțul ei, așa cum crezuse inițial. Din câte se pare, se înfiripă o idilă între Mert și Dilara.

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

Esma îl visează pe tatăl ei care o dojenește că n-a știut să-și mențină familia în limitele regulilor impuse de el. A doua zi Esma pleacă tulburată și apoi vedem cum ea, tânără, fuge împreună cu Garip la Istanbul ca să se căsătorească. Nu am înțeles dacă așa a fost în realitate, sau Esma s-a gândit cum ar fi fost dacă... Mama Esmei află unde este fiica ei și a doua zi vine în casa sărăcăcioasă unde poposiseră cei doi, al un prieten de-al lui Garip, să-i spună că taică-său a făcut o criză de inimă și că e la spital. Garip plecase să cumpere niște covrigi, iar Esma își ia valiza și pleacă, lăsându-i un bilet în care scrie că visul este una, iar realitatea e alta și că ea nu poate trăi în condiții atât de modeste. Esma cea bătrână se duce la cimitir la mormântul tatălui ei și se culcă pe el.

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

Acasă, Mustafa găsește pe drum geanta Esmei și o aduce la conac, dar nimeni nu știe unde este bătrâna. De la adminstrația cimitirului cineva sună la Faruk acasă și el vine să-și ia mama înapoi. Esma stă în biroul mic din cimitir cu chipul imobil. Faruk îi zâmbește iar ea îi spune "Am venit acasă, tată!". După aceea, când intră Garip în încăpere, ea îl recunoaște și-și revine din transă, dar nu-și amintește ce caută la cimitir și cum a ajuns acolo.

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

Familia decide s-o ducă la spital la Istanbul iar Esma este de acord. Nurgul e devastată, ca de altfel toți cei din casă când aud ce a pățit bătrâna. După câteva zile de spitalizare Esma revine la conac unde i s-a pregătit o masă de bun venit, gătită de Faruk. Acum totul pare în ordine cu ea, dar când Anastasia intră să o întrebe ceva pe Ipek, Esma întreabă cine este acea femeie. Din nou cei de la masă sunt stupefiați, dar știu că este un proces normal, că bătrâna va uita persoanele și evenimentele recente, dar va rămâne cu amintirile vechi, care sunt foarte bine stocate în memorie. Sureyya o roagă pe Anastasia să rămână, acum că Esma a uitat totul în legătură cu ea.

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

Dilara și Mert încep să se vadă tot mai des, el îi cere numărul de telefon și astfel se înfiripă o relație. Sureyya și Senem află și o susțin. Într-o seară Mert o invită pe Dilara la un concert iar ea nu știe ce să facă și cu cine să-l lase pe Umut, dar imediat apare Adem și o roagă să-l lase să stea în seara aceea cu copilul lui. Dilara acceptă bucuroasă că soluția a venit singură.
Kîimet află de la fundație că Esma a evoluat în boala ei și se întristează sincer, amintindu-și de momentele petrecute împreună când erau tinere. Kîymet îngroapă securea războiului și merge în vizită la Esma ca prietenă, apoi, cu această ocazie, se împacă și cu Ipek.

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

Presa află, nu se știe de unde, despre plecarea lui Faruk de la companie și alimentează tot felul de bârfe care determină scăderea acțiunilor holdingului Boran pe bursă. Frații se mobilizează imediat și Faruk convoacă o conferință de presă în care spune că dacă el pleacă asta nu înseamnă că firma se închide, dimpotrivă, este pe mâini bune, și aici îi menționează pe Adem, Akif și Fikret. Akif este foarte surprins că s-a pomenit numele lui și se bucură de încrederea lui Faruk.

Mireasa din Istanbul, ep. 78-79 turcesti, rezumat

Episodul 79 din serialul Mireasa din Istanbul se încheie cu un soi de vis premonitoriu. Sureyya visează adeseori același vis: se face că vede un bărbat (care seamănă cu Can, avocatul) care cântă la vioară, apoi vede o fetiță chircită pe o scenă, lângă cortina trasă. Fetița este ea, când era mică. După aceea vede copila în restaurantul tatălui ei și pe ea, adultă, la un geam de peste drum țipând la fată să nu intre acolo, dar copila intră iar localul ia foc câteva minute mai târziu. Sureyya o strigă pe mama sa și se trezește din coșmar. A doua zi Faruk o duce la un restaurant pe care l-a cumpărat și îl va deschide în curând, căruia i-a dat numele restaurantului tatălui Sureyyei ...

Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 77 tr                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 80-81 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.