vineri, 13 septembrie 2019

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 11-12 rezumat

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 11-12 rezumat

Nefes se convinge că totul a fost doar o halucinație, dar asta îi face circumspecți pe cei din jur. Tahir are momente când se ferește chiar s-o atingă. Berrak, văzând ce-a făcut ascultându-l pe Vedat, ar vrea să arunce sticluța, dar își amintește de amenințările psihopatului și, plângând, o pune la loc. Când îl sună, el îi ordonă să dubleze doza. Esma le spune lui Tahir și Nefes că Vedat vrea să obțină custodia fiului său (dacă părinții nu sunt căsătoriți legal, legea dă copilul mamei), spunând că Nefes are probleme psihice. De altfel, el și Eyșan vor încerca s-o convingă pe Nazar să depună mărturie în favoarea lor, declarând că Nefes i-a spus că va fi următoarea victimă, iar acest lucru ar fi o invenție.

Tahir o duce pe Nefes la un psiholog și aceasta îi povestește despre cele petrecute, atât din trecut cât și despre coșmarurile și halucinațiile din prezent, iar acesta trage concluzia că ea are o tulburare de stres posttraumatic. Esma îl sfătuiește pe Tahir să nu se afle despre vizita lui Nefes la psiholog, pentru că asta ar însemna că Yigit va merge la tată.

Cemil Dagdeviren face demersuri ca să-l convingă pe un prieten și client de-al lui Mustafa să renunțe la parteneriatul lor și să cumpere nisip de la el. Cum bărbatul nu vrea, Cemil îi face o reducere de 40% și acesta acceptă târgul. Eyșan află despre aducerea lui Berrak și se interesează mai departe știind că Vedat a mințit-o. Îi spune lui Necip despre fată, iar el este foarte răvășit când aude numele ei (se pare că Berrak e fata lui Necip).

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 11-12 rezumat


Tahir ajunge acasă la ora cinei și cere binecuvântarea tuturor. Aceștia bănuiesc că se va întâmpla ceva de face Tahir acest gest, dar nu-și dau seama ce are de gând. A doua zi dimineață, Aisye îl tot întreabă de ce a cerut binecuvântările și Tahir până la urmă recunoaște că are de gând să-l omoare pe Vedat. Aisye este de acord și îl sfătuiește să-l arunce după aceea în mare.

Polițistul Mithat tot vine pe la casa lui Osman s-o interogheze pe Berrak dar ea mereu se eschivează. Fatih bineînțeles că nu scapă ocazia s-o întrebe dacă nu cumva are ceva de ascuns. Seara, Berrak iese ca de obicei să se întâlnească cu Vedat mințind că merge la moschee. Însă Tahir este acolo și îl bate pe psihopat apoi îl spânzură de picioare și îl duce pe vas să-l omoare. Necip, și el ține pistolul ațintit către Vedat până când Tahir pleacă, apoi Berrak îl vede și îi reproșează că a stat lângă un asemenea monstru atâta timp. După aceea Necip se duce s-o anunțe pe Eyșan ce s-a întâmplat.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 11-12 rezumat

Tahir are nevoie de ceva timp ca să se hotărască să-l împuște pe Vedat, însă acesta profită de această slăbiciune ca să-i spună ceva care îl determină pe Tahir să se răzgândească. A doua zi Vedat face plângere la poliție și Tahir este arestat, ba chiar având în vedere faptele, ar putea să facă 7 ani de închisoare. Saniye aude discuția dintre Murat și Fatih și pleacă de acasă către postul de poliție unde se întâlnește cu Vedat care se oferă să negocieze cu ea retragerea plângerii. Merg undeva ei doi și cu Eyșan și psihopatul îi propune bătrânei să depună mărturie că Nefes este bolnavă psihic și își imaginează lucruri.

Toată lumea, inclusiv poliția ar vrea să știe de ce s-a răzgândit Tahir și nu l-a mai împușcat pe Vedat, dar el nu vrea să dezvăluie ce i-a spus psihopatul. În schimb o roagă pe Nefes să plece de acolo și să nu mai vină să-l vadă. Vedat țese mai departe intriga la care s-a gândit și o atrage în jocul lui pe Nefes, pe care o sună și îi cere să vină la un prânz acolo unde locuiește el, pentru că poate se înduplecă să-și retragă plângerea. Ea îi dă răspunsul mai târziu, tot la telefon, iar Vedat se înfurie când vede cât de mult îi pasă femeii lui de Tahir.

Nefes se pregătește să plece la Vedat acasă dar odată ajunsă înăuntru îi îndreaptă un pistol către inimă. Vedat nu se sperie, ci îi spune că o să-l ia pe Ygit și îl va trimite în străinătate, dar că toate astea s-ar putea anula dacă acceptă să se căsătorească legal cu el. În timp ce vorbește, bate cu bastonul în podea, ritmic, ceea ce o tulbură foarte mult pe Nefes. În final ea acceptă, dar nu-l lasă pe Vedat s-o atingă. El îi spune să meargă după Yigit și apoi să plece la Istanbul și pornesc cu mașina. În scurt timp apar echipaje de poliție în urma lor iar Nefes urlă că a fost răpită. Vedat e înnebunit de furie, dar nu are încotro, este arestat pentru că a încălcat ordinul de restricție. În consecință, își retrage plângerea fără să obțină nimic de la Nefes, și Tahir este eliberat.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 11-12 rezumat

Vedat se duce acasă unde plânge pe rochiile de mireasă cumpărate pentru Nefes, apoi dă un telefon și cheamă pe cineva care trebuie neapărat să vină la Trabzon pentru procesul de custodie. Seara, se întâlnește cu Berrak, de care și-a dat seama că nu l-a mai ascultat și nu i-a mai pus picături lui Nefes în ceai, și o amenință. Necip iese din întuneric la lumină, dar Vedat deja știa că el l-a urmărit. Ca s-o forțeze pe Berrak să-și facă treaba, îi dă o batistă cu un deget de-al mamei ei, amenințând că în fiecare seară va mai aduce câte o bucățică din maică-sa până va face ce-i spune. Necip asistă neputincios la această scenă.

Noaptea, Tahir se duce în cameră la Nefes și doarme cu Yigit, iar dimineața, Berrak le face poze pe ascuns și i le trimite lui Vedat. În ziua aceea este prima înfățișare la procesul de custodie, iar Berrak a pregătit micul dejun și din nou a pus picături în ceaiul pentru Nefes. Fatih, care cu câteva zile în urmă luase un pahar cu amprentele lui Berrak, află de la Mithat că ea nu se află în baza de date a poliției. După aceea vine la moschee și montează o minicameră video în colțul încăperii unde spune că se reculege noaptea Berrak.

Înainte să plece la tribunal, în fața casei imamului apare Unal, tatăl lui Nefes (pe el îl chemase la telefon Vedat), care le spune tuturor că ea este măritată religios cu psihopatul. Nefes plânge și își amintește de ziua în care taică-său, care era bețiv, a vândut-o și a căsătorit-o prin împuternicire cu Vedat...


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 9-10 tr                                     urmează: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 13 tr.

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Lacrimi la Marea Neagra - prezentare.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.