marți, 10 septembrie 2019

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 9-10 rezumat

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 9-10 rezumat

Tahir este foarte abătut după ce a aflat de la Yigit că Mustafa l-a predat tatălui său și pleacă furios în noapte. Nefes este îngrijorată, crezând că se duce să se răfuiască cu fratele său. Mustafa, acasă, primește umilința privirilor dezamăgite ale tuturor cu excepția lui Saniye, care vede totul dintr-un alt punct de vedere. Nefes se duce în moschee să se roage și acolo descoperă o femeie bătută.

Sărmana tânără spune că o bate bărbatul ei și că a venit la moschee pentru că a auzit că imamul a adăpostit o fată ca ea ca s-o apere de furia soțului. Nefes o crede, ca de altfel și frații Kaleli, și o ajută să rămână la Osman în casă. Nimeni nu observă că fata nu vrea să-și spună numele când e întrebată cum o cheamă și că nu povestește nimic concret din viața ei de familie și nici Nefes nu se impacientează când Yigit o surprinde, la un moment dat, că i-a luat telefonul să-l verifice. Yigit îi dă un nume din jocul lui de-a pieile roșii și îi spune Pasăre Migratoare, iar fata acceptă pe loc această poreclă. Cu greu, acceptă să-și spună numele mic: Berrak.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 9-10 rezumat

Acasă la familia Dagdeviren Cemil discută cu nevastă-sa despre cum s-a aliat cu Vedat ca să-i distrugă pe Kaleli. Femeia întreabă ce se întâmplă cu Nefes, iar el zice că nu-i treaba lui, atunci ea promite să se ocupe de reputația tinerei, și îl plătește pe un fotograf să o urmărească și să-i facă poze cu telefonul mobil când vine Tahir pe la ea. Însă Tahir îl observă pe fotograf și îi sparge telefonul amenințându-l. Cu toate acestea, omul apucase să trimită niște poze, care apar imediat pe internet și bârfa se răspândește ca fulgerul.

Tahir se mai duce pe la Dagdeviren acasă, să vadă dacă Mercan este bine și să-i propună să meargă la un psiholog, deși maică-sa vrea să aducă un vraci s-o dezlege de farmece. Într-una din zile vine un bărbat care știe să facă astfel de dezlegări, dar Nazar îl dă de gol și apoi îl alungă. Mercan se dovedește de foarte mare ajutor pentru Tahir, deoarece ea a auzit discuția dintre părinții ei și îi reproduce dialogul lor întocmai. Acum el este avertizat că Cemil și Vedat uneltesc să-i falimenteze și să-i distrugă. Supărat, se duce la un amic de-al lui și îi spune că trebuie să acționeze. Tahir știe care este adevărata sursă a banilor lui Cemil - el face comerț clandestin cu arme și Tahir mai văzuse ambarcațiuni suspecte, pe mare, noaptea.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 9-10 rezumat

Murat vrea să-i atragă atenția lui Nazar că se înșală asupra lui Vedat și îi arată înregistrarea primită de Nefes când erau la masă, pe iaht. Dar degeaba vrea el să-i deschidă ochii, că Nazar nu înțelege că Vedat joacă teatru, ci ea vrea doar să afle cine și ce interes a avut să-i trimită acel film lui Nefes. Ea crede că Vedat vrea s-o recâștige și că voia s-o facă geloasă. Așa că se duce la Eyșan și Vedat să ceară explicații, și bineînțeles că este mințită de amândoi.

La rugăciune în moschee, pe când este tot satul adunat acolo, Osman ține o predică despre violența domestică și îi convinge pe bărbați că nu Dumnezeu a lăsat ca soțul să-și bată femeia, pentru că nici profetul Mahomed n-a bătut vreo femeie în viața lui. Cemil și Vedat intervin, dar sunt puși la punct de imam.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 9-10 rezumat

Seara, Tahir și cu prietenii lui interceptează un transport de arme și apoi se duce la Cemil Dagdeviren și îl constrânge să renunțe la planul de falimentare a lui Mustafa. Cemil, nervos, o pălmuiește pe Mercan când își dă seama că ea trebuie să-l fi avertizat pe Tahir. În aceeași noapte, Nefes are din nou coșmaruri din care extrem de greu poate fi trezită. Berrack pleacă afară fără s-o vadă nimeni (o vede Fatih, dar ea nu știe), și se întâlnește cu Vedat. De fapt, ea a fost obligată de acesta să facă pe victima, șantajată de psihopat, care i-ar putea omorî mama și sora.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 9-10 rezumat

Tahir duce acasă geanta cu bani primită de la Cemil și îi anunță pe ai lui că va pleca împreună cu Nefes pe care o iubește, dacă ea va fi de acord. Cu toții sunt devastați, dar nu-l pot convinge pe Tahir să rămână. Cemil se duce la Vedat și se plânge de cele întâmplate, iar psihopatul trebuie să-i acopere paguba. Eyșan intră în birou și începe să-l chestioneze pe vărul ei despre Berrack, adusă de câteva zile de la Istanbul. Vedat se enervează și o minte pe Eyșan că a venit cu afaceri. Nefes nu este hotărâtă dacă să plece sau nu cu Tahir. Mustafa profită de acest lucru și încearcă s-o convingă să plece doar ea și Yigit, iar Tahir să rămână acasă, pentru că el se identifică cu Marea Neagră. Nefes este tristă și plânge, dar consideră că Mustafa are dreptate. Tahir află că Cemil a pălmuit-o pe Mercan și în loc sa-i dea armele confiscate înapoi, le aruncă în mare. Cemil vine furios nevoie-mare acasă la Kaleli și amenință, dar Mustafa nu se lasă intimidat.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 9-10 rezumat

E seară, iar Berrack are iarăși întâlnire cu Vedat și trece de Fatih care e în mașină și se preface că doarme. După câteva secunde, el iese tiptil din mașină și o urmărește. Berrack îl observă și intră în moschee de unde îl sună pe Vedat ca să-i spună că nu poate veni în acel moment. Mai târziu, Berrack se duce unde o așteaptă Vedat care îi dă o sticluță cu niște picături pe care trebuie să le pună în ceaiul lui Nefes ca s-o determine să aibă halucinații. După ce Berrack pleacă, apare Tahir și între el și Vedat are loc o răfuială.

Polițistul Mithat se duce să discute cu Mustafa cum să-l înfunde pe Vedat. Acum toată familia știe despre mărturisirea crimei, dar Mithat a aflat că bărbatul omorât de Sayar în adolescență era chiar taică-său, care viola fetițe, printre care și pe Eyșan. Fatih stă și el de vorbă despre Berrack, menționând că nu vrea să vorbească nimic despre soțul ei. Mithat intră în casa imamului, dar Berrack plânge, amintindu-și cum a amenințat-o Vedat că-i omoară mama și sora dacă se apropie de poliție.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 9-10 rezumat

Berrack nu are încotro și face ce i s-a spus. Într-o zi Cemil e cu mașina în apropierea școlii unde învață Yigit și e cât pe ce să accidenteze băiatul, dar Mustafa sare, îl prinde în brațe și îl aruncă la Tahir, fiind el cel lovit de botul mașinii. Nefes începe să aibă halucinații, după ce Esma îi spune că Vedat deschide proces de custodie a lui Yigit pentru că ea, mama lui, l-ar fi lovit.

Când îl îmbrățișează pe Tahir, i se pare că Vedat este acolo, în încăpere și îi ia copilul.

Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 8 tr                                     urmează: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 11-12 tr.

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Lacrimi la Marea Neagra - prezentare.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.