sâmbătă, 19 octombrie 2019

Cum mi-am ales aplicele de baie - diy

Cum mi-am ales aplicele de baie - diy

Știți deja că în vara asta mi-am redecorat apartamentul aproape în totalitate. Acum, după ce am avut experiența asta, aș face toate lucrurile într-o altă ordine, adică exact așa cum ștergi praful: de sus în jos. Mai întâi trebuia să schimb aplicele și lustrele, acolo unde trebuiau schimbate, apoi să văruiesc tavanele, apoi pereții și la urmă să rașchetez parchetul. Eu am făcut totul cam alandala, întâi am văruit, apoi am schimbat aplicele și lustrele, doar în băi și pe hol, iar în dormitor întâi am rașchetat și apoi am pus lustra cea nouă. Sigur, n-a fost rău nici așa, pentru că nu s-a depus praf fin de rumeguș pe ea, dar nu mă gândisem dintru început la o ordine anume în care trebuie să fac lucrurile.

Azi voiam să vă vorbesc despre aplicele mele. Dacă acum câteva zeci de ani când ne-am mutat în apartament, ai mei nu cred că s-au gândit la altceva decât poate la prețul și aspectul aplicelor, acum m-am informat și am găsit că, cel puțin pentru aplice baie trebuie anumite caracteristici. Apoi am ales câteva modele de aplice și alte corpuri de iluminat de la Eglo. Coletul a venit rapid și sunt foarte mulțumită de ceea ce am cumpărat. Dar aș vrea să spun că înainte de a ajunge la Eglo Romania, alesesem alt site de lustre și veioze care mi-au anulat comanda pentru că nu aveau pe stoc ce doream eu, fără să mă întrebe nimic, dacă vreau altceva sau dacă aștept până vor aduce ce mi-am dorit. Doar m-au informat pe email. Însă cu Eglo n-au fost probleme deloc, și de aceea îi și menționez în acest articol.

Cum mi-am ales aplicele de baie - diy

Revenind la caracteristicile unui corp de iluminat, când vine vorba de amenajarea băii, obiectele sanitare, faianța și chiar gresia ar putea fi prima pe care o veți lua în considerație, dar iluminarea băii este la fel de importantă și necesită o atenție atentă pentru a vă asigura că totul este corect și nu se produc accidente nedorite. Mai mult, crearea unei scheme de iluminare a băii îți oferă șansa de a adăuga un element nou de design și de a crea atmosfera perfectă a servi atât unui scop funcțional cât și pentru acele dimineți agitate pe care nu ni le dorim, dar le trăim în mod egal cu toții.

Ce fel de iluminare are camera


Înainte de a cumpăra un corp de iluminat pentru baie sau altă cameră, gândește-te la orele din zi în care utilizezi lumina respectivă și de câtă lumină naturală beneficiezi acolo. De exemplu, în apartamentul meu, holul se află în mijloc și nu are iluminare naturală directă. Astfel, o lustră sau o aplică de tavan, centrală, este mai mult decât necesară. Am mai montat și un lampadar pentru o iluminare discretă, seara.

Iluminatul cu surse multiple


Indiferent de dimensiunea camerei, dar cu atât mai mult cu cât ea are o suprafață mare sau este de formă dreptunghiulară, mai mult lungă și îngustă, mai multe surse de lumină vor îmbunătăți întotdeauna designul. O combinație de aplice, plafoniere sau becuri cu led încastrate într-o grindă falsă, vor crea o atmosferă care să se potrivească tuturor nevoilor, oferind iluminare practică pentru sarcini de zi cu zi, lumină ambientală de nivel scăzut și iluminare noaptea, dacă este nevoie de așa ceva.

Cum mi-am ales aplicele de baie - diy

Poziționarea aplicelor la baie


Într-o baie trebuie să te gândești la cum anume să cadă lumina: de sus, reflectându-se în oglindă, sau din lateral? Iluminarea eficientă va preveni încordarea ochilor și va îmbunătăți precizia atunci când te machiezi sau când soțul se bărbierește. Montați aplicele de perete ceva mai sus de nivelul ochilor, sau de o parte și de alta a unei oglinzi pentru a evita umbrele. Iar dacă aveți o locuință de tip vechi, cu camerele înalte, inclusiv baia, ia în considerare și montarea unei lustre sau chiar a unui candelabru pentru tavan.

Siguranța băii


Iluminatul de la baie trebuie să respecte anumite reguli, astfel încât să fie potrivit într-un mediu umed. Nu cred că la noi în țară există asemenea reglementări prin lege, dar chiar și așa, la baie se folosesc aplice care să nu lase aburii să interacționeze cu sistemul electric folosit. O aplică sferică acoperă becul și îl protejează. Noi așa am ales și așa am considerat că este cel mai sigur. Pentru astfel de detalii este bine să consultați un electrician priceput.

Cum mi-am ales aplicele de baie - diy

Becurile economice


Deși este ultimul lucru la care m-am gândit când mi-am schimbat aplicele, e unul dintre cele mai importante. Acum am în toată casa becuri economice. Este drept că sunt ceva mai scumpe, dar consumul de curent e foarte mic. De când folosesc becuri economice, deși am în casă cel puțin doi consumatori mari (frigiderul și mașina de spălat, vechi de cca 20 de ani), factura mea este redusă cam la jumătate față de anii trecuți.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet












12 comentarii:

  1. Foarte complex și util articolul tău, mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am in casa doar becuri economice. E o diferenta maricica la factură.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu folosesc becuri economice. Îmi place mult faptul că trebuie schimbate destul de rar. Sunt tare comodă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am luat aplice care sa reziste la umezeala si sa ofere suficienta lumina in baie, eu am 3 corpuri si 2 geamuri si parca as mai vrea ceva colorat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Becuri led avem si noi. In baie, avem la oglinda si aplica.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos arata, chiar as folosi si de becuri de genul. 😃 😃

    RăspundețiȘtergere
  7. Forte utile recomandările tale care vin dintr-o experiența personală. Am nevoie de idei pentru a lumina colțul în care lucrez.
    în ceea ce privește becurile, sunt adepta celor economice și le-am înlocuit pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu am de cativa ani becuri economice in toata casa si chiar se simte diferenta. Cat despre aplice, si ale mele cer o inlocuire. Sunt cam vechi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si noi trebuie sa ne cumparam in baie, momentan ne tot uitam sa vedem ce a mai aparut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tare faine aceste aplice! Eu as avea nevoie de unele noi pentru hol, inca sunt indecisa cu modelele!

    RăspundețiȘtergere
  11. Abia acum mi-am dat seama ca noi nu am mai pus nimic la becul ala din baie, desi am terminat-o asta iarna. Tot becuri economice avem si noi, dar nu avem aplice🙈

    RăspundețiȘtergere
  12. Aparent un lucru banal, dar cand am fost nevoita sa-mi schimb si eu aplicele am pierdut foarte mult timp cautand cele mai bune oferte si modelul care sa ma multumesca

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.