vineri, 25 octombrie 2019

Cum recunosti un palton de blana de calitate

Cum recunosti un palton de blana de calitate

Tendințele acestui sezon în materie de paltoane sunt clare. Iarna 2019-2020 va fi un anotimp al contrastelor, cum deja se poate vedea, cel puțin în regiunea în care locuiesc eu, unde noaptea sunt temperaturi scăzute iar ziua este cald ca de sfârșit de vară. Contrastele acestea termice, se vor regăsi și în garderoba propusă de marii designeri de modă ai lumii. Unii aduc un omagiu burgheziei franceze, alții, spiritului punk, ori modei anilor '80, cu carouri în culori contrastante, sau cu paltoane de blană luxuriante, în culori cuminți, ori neon, ori paltoane scurte de stofă asezonate cu pene, care dau siluetelor zvelte volum și finisare incertă, mobilă, dar foarte feminină. Acestea sunt tendințele care definesc peisajul modei în cataloagele de toamnă - iarnă 2019-2020.

Azi vreau să vorbesc despre cum poți să alegi o haină de blană dintre zecile de paltoane de damă elegante pe care le oferă piața. Un palton de blană este o investiție de lux care vă face strălucitoare și mereu remarcată, în timp ce vă ține de cald în lunile cele mai reci. Fie că doriți să adăugați un palton elegant la ținutele dvs. de vreme rece, sau pur și simplu doriți să investiți într-o garderobă de iarnă diversificată, iată în continuare cum trebuie aleasă o haină de blană de calitate.

Stabiliți-vă bugetul și căutați haina cea mai bună pe care v-o puteți permite.


Cum recunosti un palton de blana de calitateDvs. știți cât de mult vă puteți permite să cheltuiți și cu bugetul stabilit dinainte, cumpărați paltonul de cea mai bună calitate pe care vi-l puteți permite. În timp ce paltoanele de nurcă pot fi scumpe, alte blănuri, precum cea de miel sau de iepure, ori chiar blana de vulpe polară o găsiți la un preț mai ieftin. Cu toate că paltoanele de blană de firmă sunt într-adevăr scumpe, multe magazine cu paltoane de damă elegante au și piese la prețuri rezonabile. Firește, o haină de blană naturală va fi mai scumpă decât o imitație, dar aici depinde și de cât de mult sunteți prietenă cu tendințele ecologiste. O blană sintetică, având exact aceleași calități ca și aceea naturală, salvează multe animale de la sacrificare, dar pe de altă parte, majoritatea paltoanelor de blană naturală sunt obținute de la animale de crescătorie, așa că nu puneți în pericol nicio specie din fauna protejată.

Verificați eticheta pentru originea blănii


Înainte de a cumpăra un articol de blană, verificați eticheta. Blana sintetică are, de regulă, un material textil sub ea. Un palton de blană naturală ar trebui să aibă scris pe etichetă locul de unde provine blana. De regulă, marile țări producătoare de paltoane și accesorii de blană sunt cele nordice: SUA, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia, Canada și Rusia.

Examinați bine paltonul înainte de a-l achiziționa


Cum recunosti un palton de blana de calitateNu uitați, nu toate blănurile sintetice sunt create egal, așa că trebuie să știți ce să căutați într-o piesă de calitate, bine făcută, chiar dacă nu este din blană naturală. Majoritatea paltoanelor de calitate au o bucățică de tiv deschis în partea inferioară a căptușelii, astfel încât să puteți examina bine. Rețineți cât de bine lucrate sunt cusăturile și dacă a fost prinsă sau nu vreo bucată de blană între cusături. Întrebați câtă piele este inclusă în haină pentru o evaluare precisă. Respectând indicațiile, veți putea achiziționa un palton elegant de înaltă calitate, care va trece testul timpului.Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet14 comentarii:

 1. Nu prea port blanuri, insa e interesant articolul tau 🙈

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte util, multumesc pentru informatii! Nu stiam aceste criterii.
  Probabil din cauza asta nici n-am purtat recent.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce dreptate ai! Cu mulți ani în urmă când nu aveam habar despre aceste criterii/sfaturi, mi-am cumpărat o haină din blană pe care nu am putut-o purta.
  Acum chiar cu un palton potrivit.
  Mulțumesc pentru articol și recomandări!

  RăspundețiȘtergere
 4. Am o singura vesta de blana sintetica bineinteles, dar nu am purtat-o prea mult.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu as merge decât pe blana sintetica, sunt total împotriva celei naturale

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte de ajutor sfaturile tale. Voi ține cont de ele, dacă mă voi hotărî să fac o astfel de investiție.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu am purtat demult un astfel de palton, dar arata fain pentru poze. 😊

  RăspundețiȘtergere
 8. Mi-am luat in urma cu doi ani o geaca de piele imblanita cu blana naturala, e tare calduroasa si arata impecabil dupa doi ani.

  RăspundețiȘtergere
 9. Foarte bune toate sfaturile! O sa tin cont de ele!🥰

  RăspundețiȘtergere
 10. Ador paltoanele de blana si stiu ca sunt extrem de scumpe! Sper ca in viitor sa imi pot achizitiona si eu modelul la care visez!

  RăspundețiȘtergere
 11. Eu prefer paltoanele cu blana sitentica, dar nu am nimic împotriva dacă cineva le prefera pe cele din blana naturală.

  RăspundețiȘtergere
 12. Desi mi-ar placea un palton din blana naturala, deocamdata e cam prea mult pentru bugetul meu. Am in schimb una sintetica.

  RăspundețiȘtergere
 13. eu nu sunt adepta blanurilor naturale chiar deloc, nici dupa sintetice nu ma dau in vant! am una cre zace in sifonier!

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu dau foarte multi bani pe blanuri si nici nu caut blanuri rare ca sa fie nevoie de o analiza extrem de amanuntita. Urmeasc ca blanita sa arate bine pentru banutii pe care ii dau pe ea

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.