duminică, 13 octombrie 2019

Patria mea esti tu, ep. 37 rezumat

Patria mea esti tu, ep. 37 rezumat

Azize este ajutată de Tevfik și fug pe străduțele cartierului ca să nu fie observați de Cevdet. La un moment dat generalul este cât pe ce s-o dibuie pe soția lui într-o magazie. Azize iese și de acolo și apoi se duce în afara Izmirului prin pădure până ajunge la un fel de cabană care pare pustie. Intră și imediat aude voci apropiindu-se, și pe geam observă niște bărbați care spun că locul este bun pentru înnoptat. Azize este agitată pentru că nu are cum să iasă din cabană fără să fie văzută.

Alexis tot dă târcoale casei generalului ca s-o vadă pe Yildiz, iar când o întâlnește, îi spune că este partenerul de afacere al soțului ei. Yildiz se miră, iar el se întreabă de ce Yakup nu i-a spus despre asta. Hilal mai scrie o foaie cu pseudonimul Halit Ikbal, deși taică-său a încercat s-o facă să priceapă că grecii o vor vâna pentru asta. Spiros mai descifrează niște foi codate iar Filipos îi cere rezultatul, dar Cevdet intervine și îi dă câteva pagini cu numele a cca o sută de bolșevici greci, spunând că el cunoaște codurile respective și nu era decât o listă de nume. Într-adevăr, lista originală era a unor nume de greci bolșevici, printre care și Leon și un anume maior Kostas. Cevdet elimină cele două nume pe transcrierea dată comandantului.

Azize se ascunde printre grinzile din tavanul cabanei și aude discuțiile bărbaților care au venit acolo, înțelegând că locația fermei nu este cunoscută decât de foarte puține persoane și că grecii și-ar dori să afle acest loc. Dimineața, soldații ies din cabană și vor să abuzeze de o femeie, dar Azize nu poate sta să privească așa ceva și intervine. Toți bărbații sunt împușcați, iar femeia salvată. Azize îi promite s-o ducă la ferma Caucazianului.

Bandiții se organizează să ocupe Izmirul, dar și Filipos este înștiințat despre acest lucru. Comandantul convoacă o ședință a ofițerilor și le dezvăluie planul său. Cum toată lumea este de acord, Cevdet nu se opune nici el. Maiorul Kostas cere s-o vadă pe Seher, care a fost prinsă și este în arest. Leon se duce într-o florărie unde se vede cu Hilal și oarecum își ia rămas bun de la ea, pentru că misiunea în care pleacă este dificilă și nu știe dacă va scăpa cu viață.

Cetele de bandiți pornesc sub comanda Caucazianului. Tevfik este alături de acesta. Armata grecească pornește și ea, condusă de Filipos și de Cevdet. Toate aparențele indică un măcel în viitorul apropiat. În civil, din urmă apare Leon pe un cal și oprește plutonul maiorului Kostas amenințându-l pe maior cu un pistol. Maiorul acceptă și haiducii ieșiți din pădure către drum, anulează atacul urmând ca doi dintre ei să escorteze plutonul până la un vapor care-i va duce în Grecia. Kostas și Leon își dau mâinile și apoi Seher, îmbrăcată în uniformă grecească iese din pluton și se duce la Pehlivan, căpetenia haiducilor.

Patria mea esti tu, ep. 37 rezumat

În retrospectivă ni se arată Cevdet și Hamilton care pun la cale planul prin care toată lumea are de câștigat. Grecii bolșevici se vor întoarce acasă ca refugiați și nu va mai avea loc nicio bătălie. În prezent, la fermă, Caucazianul vrea să-l pedepsească pe omul infiltrat de Filipos. Din pădure vin Azize cu femeia salvată de ea, anunțând că vin grecii și să închidă porțile. Hamilton și Cevdet tocmai stăteau de vorbă pe stradă când un soldat anunță că trupele s-au întors în munți pentru că au dat de locul unde se află ferma.

Soldații forțează porțile care cedează ușor. Șeful lor ordonă să caute în interiorul barăcilor din lemn. Sunt găsiți vreo trei haiduci, inclusiv Kerim, în rest locul pare pustiu, totuși. Când soldații greci se pregătesc să-i împuște pe cei câțiva turci, din spatele barăcilor pornește atacul. Cu toții, femei, bărbați, trag în greci. Azize printre ei, îl salvează pe Kerim și trage foc continuu ...

Dacă grecii vor ocupa tabăra haiducilor, dacă Azize i se va arăta lui Cevdet sau fiicelor sale și dacă nu va plana nicio suspiciune asupra lui Cevdet din partea lui Filipos, vom vedea în cele ce urmează. Reveniți constant pe pulbere-de-stele.com


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Patria mea esti tu, ep. 36 tr                                     urmează: Patria mea esti tu, ep. 38 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












2 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.