luni, 14 octombrie 2019

Patria mea esti tu, ep. 38 rezumat

Patria mea esti tu, ep. 38 rezumat

La fermă se trage foc automat de ambele părți. În Izmir Hamilton și Cevdet se hotărăsc să plece, considerând că anumite amănunte nu au ajuns la urechile Caucazianului. Dar până atunci, Cevdet află de la Filipos că sforile vor fi trase de greci în așa fel încât Mustafa Kemal și Caucazianul să fie considerați trădători. Hilal, deznădăjduită, se roagă pentru Leon, pe o bancă în fața mării. Dar Leon este în spatele ei și îi readuce zâmbetul în priviri. Acasă la bunica Hasibe, soldații greci vin și îi iau pe copiii orfani să-i aresteze, doar o fetiță se ascunde și nu este găsită, ea fiind aceea care îi spune bunicii ce s-a întâmplat.

Patria mea esti tu, ep. 38 rezumat

La fermă grecii sunt uciși datorită strategiei lui Azize. Caucazianul vine personal s-o felicite, după ce ea îl împușcă pe cel care trădase și îi adusese pe greci la ei. Seher nu apreciază faptele lui Azize, dar trebuie să se supună conducătorului haiducilor. Imediat după aceea, cei din armata de la Ankara vin la Caucazian cu oferta de a se înrola în armata oficială și îi dăruiesc o uniformă. Dar el spune că e o decizie importantă și are nevoie de timp de gândire. Când se consultă cu apropiații lui, toți sunt de acord cu oferta, în afară de Tevfik, care avertizează că e posibil să fie o capcană și să-l transforme pe Caucazian într-un trădător datorită primului ministru de la Istanbul, Damat Ferit. Însă Caucazianul se consultă în secret și cu Cevdet care se arată de acord cu intrarea în armată, deși asta ar presupune dezvăluirea adevăratului său nume, pe care nimeni nu-l cunoaște. Înainte de ziua ceremoniei, el îi dă lui Tevfik misiunea de a-l împușca pe Ferit.

Hilal, Yildiz, Hasibe și Yakup se duc la Filipos să reclame arestarea copiiilor, dar comandantul este de neclintit, dimpotrivă, amenință că îi va ucide pentru că sunt fiii celor care l-au ajutat pe Caucazian. Yakup reușește să le aducă pături și bomboane, Cevdet cu Spiros vine și el să-i vadă, dar deocamdată nu poate face nimic pentru a-i salva. Filipos este exagerat de dur în această privință. Hasibe nu se lasă și pune la cale un plan împreună cu Yîldîz.

Patria mea esti tu, ep. 38 rezumat

Tevfik și încă un haiduc se ascund în niște căruțe cu saci de grâu și pleacă spre Izmir. Din nefericire, haiducul este găsit, dar apare Cevdet și Tevfik scapă neobservat. Când ajunge în Izmir se preface cerșetor și așa, soldații nu îl bagă în seamă. Între timp, Cevdet scoate oamenii din casele pe unde va trece coloana oficială a lui Ferit și cele din piața unde se va ține ceremonia. Tevfik intră într-una din casele golite și așteaptă. Femeile adunate de Hassibe trebuie evacuate din piațetă și soldații greci le iau aproape cu forța de acolo. Leon este prezent, dar nu se bagă între ele, ci mai deoparte, îi propune lui Spiros să se alăture cauzei pentru care luptă el. Hamilton îi bagă în cap lui Filipos că presa va fi cu ochii pe ei și că va expune pe larg problema copiilor arestați, și atunci comandantul acceptă să-i elibereze. Cevdet intervine când apar ziariștii și dă o declarație de presă în care spune că s-a făcut un orfelinat pentru toți copiii rămași singuri, lăcaș care a primit numele lui Filipos, iar cei șapte copii tocmai eliberați sunt primii care vor locui acolo. Astfel, gura comandantului este închisă.

De la Ankara se primește vestea că Ferit va fi executat de ei, așa că acțiunea lui Tevfik trebuie anulată. Cevdet se duce să discute cu Caucazianul și se pun amândoi de acord în această privință. Însă Caucazianul nu are de gând să anuleze ordinul de asasinat, dimpotrivă, dar îi spune asta doar lui Pehlivan. Azize este în apropiere și aude ce vorbesc cei doi. La Izmir pregătirile sunt în toi. Ferit se află deja în biroul lui Filipos la un ceai, alături de Cevdet. Prietenii lui Hilal au pregătite niște foi puse în săculeți de pânză. Azize pleacă la Izmir unde îl contactează pe Hamilton și îi spune despre cele auzite. El îl anunță pe Cevdet care imediat vede pușca cu lunetă pe care o ațintise Tevfik înspre primul ministru. Cevdet pleacă în grabă către casa respectivă, dar secundele trec prea repede. Cevdet ajunge în spatele lui Tevfik, și când acesta se întoarce îi dă un pumn în figură. Imediat se încheie discursul lui Ferit iar foile cu mesajul scris chiar de Mustafa Kemal, care erau multiplicate de amicii lui Hilal, zboară prin toată piața, denigrându-l.

Patria mea esti tu, ep. 38 rezumat

În minutele următoare vine o telegramă de la Ankara în care i se cere demisia lui Ferit. Caucazianul se răzgândește și nu mai vrea să intre în armată, ba chiar le face oferta soldaților să se alăture haiducilor lui. Cevdet l-a dus pe Tevfik în pădure, legat la ochi și îl priponește de un par din lemn cu intenția de a-l împușca. În acest timp Spiros o vede pe Azize care se afla în Izmir și este răvășit. El se duce la Hamilton să-i spună că Azize este în viață, și își amintește cum i-a luat copilul pe când era inconștientă, pe malul mării, și l-a dus la un loc sigur în pădure. Acum, un copil mic este lăsat în fața orfelinatului de care are grijă Hilal cu Yildiz si Hasibe, cu un bilet în pătura cu care este învelit....


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Patria mea esti tu, ep. 37 tr                                     urmează: Patria mea esti tu, ep. 39 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial vă rog accesați pagina Rezumate seriale.

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.