duminică, 20 octombrie 2019

Patria mea esti tu, ep. 39 rezumat

Patria mea esti tu, ep. 39 rezumat

Hamilton, căruia nu-i convine ca Cevdet să afle că soția lui trăiește, îl sugrumă pe Spiros apoi înscenează că acesta s-a spânzurat. Generalul se află în munți unde l-a legat pe Tevfik care cerșește acum îndurare. Lui Cevdet îi este greu să-l lase în viață după câte i-a făcut, iar acum, că îl are în mână pe Tevfik, tentația de a-l ucide este mare. Însă colonelul îi spune că Azize trăiește, îi amintește că o persoana misterioasă a salvat-o pe Hilal de obsesia lui Kerim, și aceea era Azize, și îl convinge pe general că nu minte iar astfel, scapă cu viață. După aceea negociază cu Cevdet care-i promite iertarea Ankarei și un post de guvernator al Izmirului dacă-i convinge pe haiducii Caucazianului să se înscrie în armată.

Cevdet se întoarce la Izmir și îl găsește pe Spiros spânzurat. El este foarte impresionat de moartea subalternului său și începe să ancheteze cazul, presimțind că tânărul nu s-a sinucis, ci a fost omorât. Hamilton nu-l poate împiedica, deși încearcă să-l facă să uite de asta. Ba chiar la un moment dat, se duce și găsește un jurnal al soldatului în care scria despre ziua în care Azize a fost violată pe plajă de către greci și rupe acele file arzându-le ulterior. Se pare că Hamilton are un interes major să nu se afle ce s-a întâmplat în ziua aceea, pentru că în următoarele episoade aflăm că toate rapoartele din acea zi au dispărut din arhivă.

Patria mea esti tu, ep. 39 rezumat

Cevdet începe să interogheze colegii lui Spiros care-i spun exact ceea ce vedea și el, că nu mai dorea să se sinucidă și că se simțea mai bine, având chiar planuri de viitor. Cevdet aude de la un soldat despre jurnalul lui Spiros și începe să-l caute, însă Hamilton îl găsise înaintea lui și i-l înmânează. Generalului i se pare suspicios că și Hamilton căuta acel jurnal, și poate chiar îl bănuiește pe englez de crimă, dar deocamdată nu are probe și mai ales nu înțelege de ce să fi făcut asta.

Ismet, ministrul de interne de la Istanbul, vine să se întâlnească cu Caucazianul ca să-l determine să intre în armată și pentru ca soldații care s-au dus la haiduci să revină, dar acesta, în termeni politicoși, refuză. Acum Tevfik ar trebui să-și țină cuvântul față de Cevdet, dar deocamdată Caucazianul este ascultat de haiduci și nu are șanse să-i convingă să devină soldați. Însă el se gândește la o stratagemă. Fiind acum oameni mai mulți la masă, înjumătățește porțiile în așa fel încât haiducii să fie nemulțumiți că soldații s-au alăturat lor. Bineînțeles că la început Caucazianul nu știe ce se petrece chiar sub nasul lui. Pehlivan se duce să-i raporteze situația, iar soluția pe care o găsește Caucazianul este să meargă în sat cu căruțele să ceară alimente și bani de la oameni. Armata vrea să-i împiedice pe haiduci să facă acest lucru, spunând că au ordine clare în acest sens, dar Azize găsește soluția potrivită, pentru de mâncare. Însă Caucazianul știe că are nevoie de bani și că grecii au adus bani într-o bancă de la Izmir ca să-și plătească soldații. Atunci îi cere lui Pehlivan și altor căpetenii să organizeze un jaf și să aducă banii în munți.

Patria mea esti tu, ep. 39 rezumat

Cevdet se întâlnește cu ministrul Ismet care-i cere să aibă grijă de Caucazian, care este îngâmfat dar nu gândește prea mult. Muzicanții, amicii lui Hilal au primit o mașină de scris nouă și alte echipamente și acum se gândesc unde să le ascundă. Iar cel mai bun loc este depozitul de băuturi din taverna lui Mihalis, acum condusă de Alexis și Yakup. Însă Mehmet este surprins de Alexis, pe care îl minte că tocmai a adus lichior de la furnizorul lor. Dar în scurt timp Alexis descoperă minciuna și începe să investigheze ce se întâmplă.

Cevdet află despre planurile de jefuire a băncii grecești și îl pune pe Leon să păzească banca în acea noapte, spunându-i că niște bolșevici vor să pătrundă ca să fure banii. Hamilton este de față la această discuție. În seara aceea, însă, era deschiderea oficială a tavernei lui Alexis și toți soldații vin să petreacă, mai ales că Filipos face inaugurarea ținând un discurs patriotard. Între timp, Azize îl îngrijește pe Caucazian, ca de obicei, pentru tuberculoza lui, dar acesta începe să se poarte tot mai frumos cu ea, până când stârnește gelozia lui Seher care îl iubea pe Celal (acesta e numele Caucazianului) și era singura care îl cunoștea bine.

Pehlivan, Yakup și oamenii lor pătrund fără mari probleme în bancă adormindu-i pe gardienii greci. După ce forțează încuietorile seifului mare cât o cameră, bagă teancurile de bani în saci și se pregătesc să se retragă. Însă unul dintre gardieni s-a trezit și apasă butonul de alarmă. Leon se pregătește să riposteze, are loc un schimb încrucișat de focuri, dar Pehlivan îl vede pe Leon și îi amintește că sunt de aceeași parte a baricadei. Leon îl pune să-l lovească și apoi îi face scăpați, pretextând că el a fost atacat. Între timp, Yakup este rănit ușor și se duce acasă. Yîldîz vede rana, dar el o roagă să se culce la loc că doar s-a lovit cărând lăzile cu băutură.

Patria mea esti tu, ep. 39 rezumat

Filipos se duce acasă și îl dojenește pe Leon pentru că n-a putut să-și îndeplinească misiunea, apoi vine Alexis care tocmai găsise aparatura de tipărit în niște butoaie. Haiducii ajung, după încă niște peripeții cu împușcături prin pădure, cu banii la Caucazian. Imediat după aceea acesta se întâlnește cu Cevdet și îi dezvăluie planurile sale. La fermă îi ordonă lui Pehlivan să atace grecii, și lui Azize să formeze un detașament de femei luptătoare.

Este noapte, iar Hilal cu Mehmet au venit la depozitul tavernei să stea de vorbă, dar Leon, Alexis și câțiva greci vin să găsească mașina de scris și tiparnița. Mehmet și Hilal se ascund prin dulapuri, dar pentru că soldații trebuie să percheziționeze locul, Leon, care-i văzuse pe cei doi unde se afla fiecare, se proptește în fața dulapului unde este Hilal și le spune soldaților să caute acolo unde s-a ascuns Mehmet. Acum acesta este arestat și are soarta pecetluită.

Ismet se întâlnește din nou cu Caucazianul, dar acesta îl ia prizonier până când va obține de la Ankara ceea ce-și dorește.



Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Patria mea esti tu, ep. 38 tr                                     urmează: Patria mea esti tu, ep. 40 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.