luni, 21 octombrie 2019

Cum alegi o hala industrialaCând o operațiune industrială necesită o clădire nouă, este timpul să evaluați opțiunile. Va fi temporar sau permanent? Construiți o hală pre-proiectată sau obțineți o formă și o dimensiune personalizate? Ce sistem de construcție este cel mai bun? Când căutați o hală de vânzare în București analizați fiecare caz în parte pentru că există cazuri în care un anumit tip de clădire este mai bun decât altul. Clădirile cu pereții din materiale moderne, tensionate, sunt o opțiune versatilă pentru multe situații de construcții industriale, dar clădirile din metal încă au propriile lor beneficii.

Cum alegi o hala industriala


Pentru a afla mai multe despre tehnologii, un furnizor major care oferă un tip diferit față de structura convențională acoperită cu membrană, spune că clădirile vechi sunt alcătuite dintr-un cadru structural din oțel, cu panouri tensionate, sistem dezvoltat pentru a permite o flexibilitate deosebită a designului, personalizare, siguranță și implementarea unor instalații de calitate superioară.

Care este diferența dintre clădirile din oțel și alte tipuri?


Clădirile din materiale tensionate folosesc tensiunea pe întregul panou pentru a suporta sarcinile. Fricțiunea, inclusiv lovirea vântului sau frecarea cadrelor de susținere, va face ca amortizarea pe material să se deprecieze și, în cele din urmă, să apară defecțiuni.

Materialul este performant din punct de vedere al longevității atunci când este tensionat corespunzător. Atunci când nu este corect tensionat și este în mișcare, nu merge bine. Diferența dintre clădirile construite din materiale convenționale, văzute adesea la ferme, și clădirile din materiale cu tensiune și structură din oțel constă în modul în care materialul este fixat pe oțel. În clădirile convenționale, panourile sunt fixate la capătul structurii interioare și se sprijină pe zona centrală. Dar dacă se folosesc panouri mai mici atașate individual la fiecare element din scheletul interior, eficiența crește.

Panourile pre-tensionate mai mici funcționează mai bine decât cele mari. Panourile pot fi tensionate corespunzător independent unul de celălalt. Rezistența structurii provine din cadrul de oțel, fără a se baza pe materialul exterior pentru a menține clădirea în poziție verticală. Acest lucru le diferă de ceea ce numim structuri „convenționale”.

Prețul construcției


Unul dintre cele mai importante elemente pentru clienții care caută o hală nouă este costul. Deși există mai mulți factori implicați în clădirile personalizate, experții din industrie spun că clădirile tradiționale din oțel pot avea costuri crescute pentru pereții laterali mari. Structurile din materiale tensionate sunt eficiente în orice punct al lor, dar o hală are instalate de obicei materiale de acest fel doar într-o treime din totalul structurilor, oferind un randament rapid al investițiilor în raport cu operațiunile, timpul de descărcare și alți factori.

Cu toate acestea, costul nu este niciodată singura considerație.

Halele metalice


Datorită cadrului interior de oțel cu panouri exterioare tot din oțel sau aluminiu, acestea sunt suficient de puternice pentru a susține sarcini utile. Rezistența ridicată a materialelor de construcție din oțel înseamnă că clădirea este rezistentă la uzura de mediu și operațională. Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale clădirilor metalice este faptul că permite arii mari de acoperire. Cu toate acestea metalul este susceptibil la rugină și coroziune, și chiar dacă materialele metalice pot fi vopsite sau galvanizate pentru a reduce efectele coroziunii, aceste tehnici nu sunt perfecte. Vopseaua este supuse uzurii. Galvanizarea funcționează prin inhibarea chimică a atacului coroziunii asupra oțelului de bază. În general, materialele mai groase, cu mai multă masă, funcționează mult mai bine în aceste condiții decât materialele subțiri.

Scurgerile de apă reprezintă un dezavantaj des întâlnit, riscând deteriorarea conținutului depozitat în interior. În plus, clădirile metalice sunt costisitoare și necesită mai mult timp pentru ridicarea unei hale decât la structurile convenționale sau cu oțel.

Halele din materiale convenționale


Structurile convenționale prezintă o foaie mare de material trasă peste un cadru. Aceste structuri au avantajul de a fi mai puțin costisitoare, este, de obicei, folosită la clădiri temporare și pot fi demontate și mutate cu ușurință. Un alt beneficiu important este în caz de incendiu. Cele mai multe avarii cu foc sunt cauzate de căldură intensă și fum. În mod obișnuit, materialul este ignifugat, dar partea bună a lucrurilor este că materialul va micșora sursa de căldură și va epuiza căldura și fumul din clădire.

Pe piața halelor industriale clienții preferă de multe ori ambele timpuri de structuri exterioare, în funcție de nevoile lor personalizate.Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet7 comentarii:

 1. In functie de nevoi cei ce au nevoie de hale industriale trebuie sa analizeze bine si sa le aleaga pe cele care potrivesc cel mai bine nevoilor lor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cand vrei sa iti achizitionezi asa ceva, trebuie sa te documentezi inainte foarte bine si sa stii ce e mai bun pentru tine. Articolul tau e destul de complex si daca ar fi sa cumpar o hala sigur mi-ar fi de mare ajutor

  RăspundețiȘtergere
 3. Cand ai nevoie de o hala o alegi in functie de costuri, de materiale si de usurinta cu care poate fi demontata si mutata.

  RăspundețiȘtergere
 4. Uite ca nu m am gandit niciodata la asta, alegerea unei hale industriale chiar tine de multi factori.

  RăspundețiȘtergere
 5. Pretul face întotdeauna diferenta. Am trecut prin asta, si stiu ce zic! Acum 3 ani, am zis ca se poate si cu materiale mai ieftine si m-am înșelat. Reparațiile costă mult mai mult! Mai bine dați un ban în plus la început, alegeți materiale de calitate și lucrarea finală n-o să mai dea bătăi de cap mulți ani!

  RăspundețiȘtergere
 6. Cred că dacă aș avea nevoie să cumpar o hala prima oară m-ar interesa locația, după care suprafața și tot ce tine de condiții.
  Un articol extrem de util pentru cei interesați.

  RăspundețiȘtergere
 7. Important este sa fii atent la toate detaliile inainte de a incepe tot proiectul

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.