luni, 18 noiembrie 2019

Ce inseamna pentru clienti servicii hoteliere de calitate?

Ce inseamna pentru clienti servicii hoteliere de calitate?

Este deja cunoscut faptul că serviciile hoteliere urmărite de turiști nu mai fac referire doar la mâncare, cazare și prețuri. În prezent, pretențiile se referă mai precis la confortul din timpul cazării. Dacă unele aspecte pot fi tolerate, altele rămân mult timp în amintire și astfel recenziile pot fi negative.

Un criteriu important după care se orientează turiștii atunci când aleg unitatea de cazare este cel al lenjeriilor. Dacă unele aspecte ce țin de servicii pot fi tolerate, caracteristicile ce determină un somn odihnitor nu se vor omite din lista de cerințe. În acest sens, lenjeriile pentru pat joacă un rol extrem de important.

Dacă îți dorești să îți fidelizezi clienții și să ai o bună reputație a unității de cazare pe care o administrezi, atunci trebuie să iei în calcul și de unde achiziționezi lenjeriile pentru pat, prosoapele și halatele. Un punct de reper care și-a construit un renume de-a lungul anilor este Brodank Comarnic.

Calitatea serviciilor hoteliere rezumate la articolele textile


Când vine vorba despre articolele textile din hotel, acestea trebuie să fie în primul rând impecabile. Acest lucru este cu atât mai mult observat dacă lenjeria este albă. Este adevărat că nu toți turiștii sunt atenți la acest aspect, dar per ansamblu calitatea face diferența și astfel vei obține și rezultatele dorite.

Cei de la Brodank Comarnic au luat în considerare aspectele ce vizează calitatea țesăturilor astfel încât lenjeriile pentru hotel să ofere confort sporit și un somn odihnitor. Mai mult decât atât, prestigiul unui hotel se bazează pe recenziile primite de la clienți. Este cunoscut faptul că cerințele și așteptările turiștilor sunt diverse și implicit nu trebuie omise detaliile legate de calitatea serviciilor, chiar dacă unele aspecte par nesemnificative.

Specialiștii de la Brodank Comarnic explică de ce este importantă țesătura în sine. Dacă până acum te orientai doar după tipurile de material și optai în principiu pentru bumbac, ei bine, acest lucru nu acoperă întreagă gama de cerințe. Este indicat să urmărești și gramajul țesăturii care trebuie sau ar trebui să fie de minim 100 gr/mp. La magazinul menționat, țesăturile sunt importate la rolă din peste 7 țări. Importanța gramajului constă în rezistența îndelungată a lenjeriei la numeroasele spălări și nu numai.

O lenjerie de hotel trebuie să fie imaculată, moale și fină la atingere indiferent de cât timp este utilizată. Aspectul și confortul resimțit de către clienți se doresc a fi ca și cum atunci au fost achiziționate și schimbate special pentru client.

Prosoapele și personalizarea acestora


Dacă lenjeriile pentru pat asigură un somn odihnitor, calitatea prosoapelor din hotelul pe care îl administrezi nu trebuie omisă. În plus poți adăuga o notă profesională dacă acestea sunt ca dintr-un set cu lenjeriile de pat și cu celelalte articole textile. Dacă îți dorești ca numele unității tale de cazare să fie amintit, atunci este indicat să achiziționezi prosoape personalizate cu logo-ul hotelului sau al cabanei.

Prosoapele furnizate de Brodank Comarnic poartă amprenta calității unui unei țesături din buclă de bumbac 100%. Despre metodele de personalizare oferite, dar și despre țesăturile disponibile pentru lenjeriile de pat afli mai multe, accesând site-ul oficial al firmei menționate lenjerii-hotel.ro.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










6 comentarii:

  1. Total de acord. Lenjeriile si proasoapele ar trebui sa fie impecabile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Personalizarea prosoapelor mi s-a parut mereu o idee simpatica si ma fac sa zambesc, apreciez lenjeria de calitate si pernele care ma ajuta sa dorm bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu sunt atenta la calitatea lenjeriei și a prosoapelor, atunci când merg la hotel. Mi se pare un aspect foarte important și ma bucur ca hotelierii își dau toata silinta

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt foarte pretențioasă atunci când vine vorba de lenjeria pe care dorm in hoteluri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am cunoscut foarte multe persoane pretentioase care taxeaza fiecare problema sau neplacere gasita in camera. Atata timp cat platesti pentru un hoterl de top, clar ai si asteptari

    RăspundețiȘtergere
  6. E normal si de bun simt sa ai asteptari atunci cand vizitezi un hotel de lux. E importanta curatenia si prosoapele sunt primele la care ma uit cand sunt la hotel, pe langa curatenia din baie. ^_^

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.