miercuri, 20 noiembrie 2019

Dar de la natura: uleiurile esentiale si beneficiile lor

Dar de la natura: uleiurile esentiale si beneficiile lor

Tot mai mulți sunt cei care se orientează astăzi mai degrabă spre tratamentele naturiste și alternativele suplimentelor diverse decât spre medicamentație. Sunt situații în care roadele acestor alegeri se resimt în deplina lor însemnătate. Din rândul celor care au captat atenția deplină a publicului astăzi, uleiurile esențiale ocupă un loc destul de important. Diversele esențe conținute de acestea au cucerit iremediabil românii, oferind o eficacitate deplină la utilizare.

Să înțelegem la ce se referă uleiurile esențiale

Indiferent de ceea ce consumăm, indiferent dacă este pentru uz extern sau intern, este foarte important să înțelegem rolul pe care fiecare produs ar trebui să îl îndeplinească, precum și ce încurajează spre utilizarea acestuia. Astfel, uleiul esențial se referă la un extract care are este alcătuit din compușii aromatic volatili ai plantelor diverse. Uleiurile conținute de acestea sunt practic extrase și folosite în diverse scopuri, terapeutice sau cosmetice.

Fiecare tip de ulei de esențial va avea o compoziție chimică diferită, în funcție de planta din care a fost extras. Prin raportare la asta se vor alege și atunci când întrebuințările sale vizează domeniul terapeutic. Poate fi vorba despre esențele extrase din rădăcina plantelor, din scoarța lor, din frunză sau din floare, după caz. Se va ține cont de proprietățile pe care le prezintă diversele uleiuri esențiale pentru a le putea folosi cu scop și a putea urmări efectele sale.

Utilizarea uleiurilor esențiale

Acestea nu vor fi folosite de oricine și oricum. Există și produse cu puternic efect terapeutic, spre exemplu, care nu pot fi lăsate la îndemâna copiilor. Astfel, acestea vor fi folosite de adulți și în anumite cazuri de copiii cu vârste de peste 12 ani, dar atunci când sunt sub îndrumarea unui specialist în aromaterapie.

Pentru cei care urmează diverse tratamente folosind uleiuri esențiale, e foarte importantă raportarea la calea de administrare a acestora, precum și durata pentru care se recomandă.

Sunt și uleiuri esențiale deosebit de puternice, a căror utilizare trebuie realizată responsabil, deci care impun precauții la utilizare. În cazul uleiurilor cu uz intern, este foarte important să fie utilizate în asociere cu alte tipuri de uleiuri, cu proprietăți protectoare. Cei interesați găsesc o varietate de uleiuri esențiale de calitate în magazinul online VitaMIX. Recomandările de utilizare de care vin însoțite sunt deosebit de importante și trebuie respectate cu strictețe.

Infuziile cu uleiuri esențiale

Infuziile sunt o practică destul de frecvența de a beneficia de proprietățile diverse ale uleiurilor. Acestea trebuie realizate corespunzător pentru a resimți efectele. Spre exemplu, e necesar să fie împiedicată evaporarea uleiului esențial pus în apă. Inhalația se va realiza așadar acoperind adecvat recipientul în timpul infuziei, astfel că toți compușii volatili să fie îndreptați către căile respiratorii.

Pentru cei interesați de aromaterapie prin uleiuri esențiale, se găsesc pachete speciale în cadrul magazinului online vitamix.ro, dar și alte recomandări spre care se pot orienta. Dacă ai nevoie de uleiurile esențiale pentru proprietățile specifice ale acestora, în ideea de a ameliora simptome, de a observa îmbunătățiri în ceea ce privește starea de sănătate și așa mai departe, asigură-te că alegi produsele pe baza recomandărilor oferite de un specialist.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










14 comentarii:

  1. Chiar sunt in cautarea unui difuzor pentru uleiurile esentiale 😇

    RăspundețiȘtergere
  2. Am rămas fără difuzor, dar uleiurile esențiale îmi dau o stare de bine

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt fan si mare consumatoare, nu-mi lipsesc din casa niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand merg la masaj, prefer aceste uleiuri, reusesc sa ma relaxeze.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea eu încredere în efectele lor, de aceea nu le-am folosit încă. Dar cum nu se știe niciodată, mă bucur că am aflat mai multe despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac si mie uleiurile esentiale si le folosesc cu spor

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu folosesc zilnic uleiuri esențiale, și cele de la Vitamix sunt bune. ❤️

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt minunate uleiurile esentiale. Multumim pentru informatii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt o mare iubitoare a aromaterapiei, deci uleiurile esențiale nu îmi lipsesc din casă. Îmi place să parfumez camera cu ceva special.
    Pe acestea încă nu le-am încercat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu folosesc uleiuri esentiale mai mult in anotimul rece sau cand da frigul. Mi se pare ca se potrivesc mai mult. Tot dupa vitamix am si eu cateva chestii

    RăspundețiȘtergere
  11. Am si eu cateva uleiuri esentiale, doar ca recunosc ca imi e cam lene sa le folosesc. :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Si noi am inceput sa folosim uleiuri esentiale, unele chiar au efect.

    RăspundețiȘtergere
  13. Uleiurile esentiale le folosesc si eu cu regularitate. Depinde tare mult de starea de spirit pe care o am.

    RăspundețiȘtergere
  14. Uite ca nu m-am gandit pana acum sa folosesc uleiuri esentiale.
    Multumesc pentru informatii.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.