miercuri, 27 noiembrie 2019

Pietre semipretioase si bjuterii. Azi - piatra soarelui

Pietre semipretioase si bjuterii. Azi - piatra soarelui

La drept vorbind, piatra soarelui este un feldspat plagioclaz, adică un silicat de aluminiu. Nimic neobișnuit sau cine știe ce sonor până acum. Cristalul are unele varietăți clare, care se găsesc în Oregon, Statele Unite, și s-a descoperit la început în Scandinavia. Piatra soarelui arată ca o miere veche și cristalizată, piatra fiind de obicei translucidă spre opacă, având steluțe mici, aurii prin ea. De cele mai multe ori este de culoare bej deschis, cafea cu lapte, oranj sau maro roșcat, dar există și varietăți pe bleumarin, roșu, cenușiu, verde, roz și galben, însă acestea sunt mai rar întâlnite, ori sunt tratate chimic în laboratoare pentru a le crește prețul. Piatra soarelui ca piatră semiprețioasă pentru bijuterii, nu se șlefuiește fațetat, ci sub formă plină, rotundă, ovală sau de formă neregulată. Doar acele pietre clare, transparente, pot fi șlefuite cu fațete ce strălucesc în lumină.

Proprietăți fizice ale pietrei soarelui

Efectul optic pe care îl oferă piatra soarelui privită din anumite unghiuri pare să se datoreze reflexiilor de incluziuni ale cuprului roșu, care au o formă hexagonală, rombică sau neregulată și sunt dispuse paralel cu planul principal de scindare. Aceste incluziuni conferă pietrei un aspect precum cel al aventurinului, adică translucid cu impresia de lumină care radiază din interior. Partea de mijloc a acestui cristal strălucește și, de obicei, culoarea este mai întunecată la mijloc și devine mai deschisă spre margini. Până în secolul al XX-lea piatra soarelui nu era folosită la bijuterii, cu toată frumusețea sa unică și cu toate că are o duritate mare, de peste 6 din 10, ceea ce o califică pentru a fi montată în metale nobile, în bijuterii.

Proprietăți esoterice ale pietrei soarelui

Pietre semipretioase si bjuterii. Azi - piatra soareluiSe spune că această piatră semiprețioasă, datorită asemuirii sale cu Soarele și cu lumina acestuia, elimină negativitatea și protejează de influențele malefice. Ca piatră solară, cum spuneam, este piatra zodiilor de foc, și anume a acelora născuți în Berbec, Leu ori Săgetător. Însă în acest domeniu părerile sunt diferite, unii astrologi o atribuie și semnelor de aer, alții chiar și Peștilor, care este un semn de apă. Oricum, Soarele este guvernatorul Leului, așa că aceia născuți sub acest semn zodiacal cu siguranță vor fi protejați de această piatră semiprețioasă, iar cine practică meditația yoga cu pietre, poate să o folosească pentru curățarea tuturor centrilor energetici numiți chakre, sau să o folosească doar pentru chakra sacrală. Deși, eu aș folosi-o pentru centrul energetic al plexului solar tocmai datorită asemănării de nume și menire.

Spiritual vorbind, piatra soarelui aduce un plus de vindecare, deoarece sublimează energiile negative și activează toate meridianele energetice, contribuind la creșterea forței vitale. Ca bijuterii, această piatră semiprețioasă se folosește în special pentru brățări, charme-uri, inele și pandantive. Se spune că dacă porți mereu o bijuterie cu piatra soarelui conștiința ta este mereu trează. După cum îi spune și numele, această piatră este un simbol al soarelui și are lumină în interior.

Pietre semipretioase si bjuterii. Azi - piatra soareluiPiatra Soarelui este legată de noroc, energizează toate chakrele, crește intuiția și permite sinelui real să strălucească fericit. De asemenea, atenuează stresul și crește vitalitatea, încurajează independența și originalitatea. Este deosebit de util celor care au dificultăți în a fi sinceri. Piatra Soarelui facilitează încrederea de sine și independența, acționează ca un antidepresiv, crește valoarea de sine și încrederea în oameni. Încurajează optimismul și entuziasmul, stimulează puterile de auto-vindecare, iar cei care folosesc terapia cu pietre semiprețioase spun că tratează durerile de gât cronice, reduce tensiunea stomacului și ameliorează ulcerele.

Deși până acum nu am știut despre toate aceste proprietăți, de multe ori port la mână o brățară numai din piatra soarelui și o asortez cu un inel de argint cu aceeași piatră semiprețioasă. Însă îmi dau seama că nu doar frumusețea naturală a acestei pietre mă determină s-o port, ci și faptul că am unele probleme gastrice, și deci, subconștientul meu mă face să aleg din sertarul cu bijuterii ceea ce am nevoie în acel moment ca să mă vindec.

Iar dacă aveți sau vă plac bijuteriile cu piatra soarelui, ar trebui să știți că această piatră semiprețioasă trebuie și ea curățată de energiile negative din când în când. Una din metode este să o puneți în apă cu sare de mare timp de mai multe ore, sau să lăsați bijuteria în lumina soarelui pentru purificare. Însă oricare ar fi motivul pentru care ați ales să purtați piatra soarelui, fie ca ea să vă protejeze și să vă lumineze spiritul cu frumusețea ei de neegalat.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










3 comentarii:

  1. E superba �� Nu știam prea multe despre ea, dar cu ajutorul articolului tău am învățat câteva lucruri noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna idee de cadou pentru prietena mea, mare iubitoare de bijuterii cu pietre semipretioase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faine detaliile despre piatra soarelui. Trebuie sa caut si piatra semipretioasa care se asociaza cu zodia mea. 😘😘 Piatra soarelui e pentru mama mea.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.