vineri, 24 ianuarie 2020

Trandafirii nemuritori dintr-o florarie online Bucuresti

Trandafirii nemuritori dintr-o florarie online Bucuresti

Dacă ai primit vreodată un buchet de trandafiri criogenați sau la cutie de la o florărie online București, atunci precis a fost o ocazie specială iar buchetul de flori era de la cineva drag. Trandafirii sunt florile care nu se demodează niciodată, pur și simplu pentru că de când există ei pe pământ sunt simbolul iubirii și nu cred că există florărie în această lume care să nu vândă și trandafiri. O să te întrebi de ce aceste flori sunt atât de intim legate de iubire și nu altele, de ce trandafirii și nu orhideele, de exemplu?

Poate ai auzit că în mitologia greacă Afrodita era zeița iubirii și se spune că era atât de frumoasă, încât așa precum trandafirii, care sunt printre cele mai frumoase flori din lume, au spini, și Afrodita poartă cu ea durerea pe care a simțit-o pentru fiecare dintre iubirile ei.

Trandafirii nemuritori dintr-o florarie online Bucuresti


Cum au devenit trandafirii roșii?


Legendele spun că Afrodita s-a îndrăgostit de muritorul Adonis, care era pasionat de vânătoare, însă din acest motiv zeița Artemis era invidioasă pe el. Într-o zi, Adonis a intrat în pădure după animale și s-a întâlnit cu Afrodita care s-a îndrăgostit pe loc străpunsă din greșeală de o săgeată a fiului ei, Eros. Plină de iubire, zeița a uitat că frumosul Ares, zeul războiului și iubitul ei, va afla de această idilă, lucru care s-a întâmplat întocmai. Ares, cel gelos și răzbunător i-a întins o cursă lui Adonis și l-a determinat să vâneze mistrețul zeiței Artemis și astfel frumosul vânător a fost ucis. Legenda spune mai departe că Afrodita alerga după trupul iubitului ei, când dintr-o dată s-a înțepat în spinii unei tufe de trandafiri albi iar sângele ei a transformat florile din albe, cum erau, în roșii. Astfel au apărut trandafirii roșii asociați mereu cu iubirea cea mai pasională.

Ce plante pot crește alături de trandafiri?


De aceea în orice florărie veți găsi trandafiri, de toate culorile și de toate soiurile, dar mai ales roșii. Însă chiar dacă există florării specializate pe trandafiri, ei pot fi asociați și cu alte flori care le scot în evidență frumusețea sau alături de care pot crește și mai frumos într-o grădină. Astfel, plantele cu flori albastre sau violacee, precum campanulele sau banalul flox se potrivesc foarte bine alături de trandafirii galbeni, albi sau frez.

În grădină, planta Teucrinum sau Germander, este o plantă în genere nu foarte folosită, care formează un covor dens ce împiedică buruienile să crească, lucru foarte benefic trandafirilor, care adesea sunt sufocați de iarbă înaltă sau de alte plante. Frunzele sale groase împiedică creșterea altor ierburi, în schimb lasă tulpinile lungi de trandafir să se desfășoare în voie.

Un contrast frumos și o armonie de parfumuri o să aveți în grădina dv. dacă înconjurați un spațiu alocat trandafirilor cu crini imperiali. Efectul vizual și olfactiv este același și dacă într-un buchet alăturați trandafiri roșii cu crini albi, de exemplu.
O plantă folosită la buchete, dar care poate fi asociată cu trandafirii și în grădină este Artemisia, foarte grațioasă prin foliajul său fin, verde argintiu, parcă pudrat.

Cum să ai trandafiri pentru cât mai mult timp?


Trandafirii nemuritori dintr-o florarie online Bucuresti
Iar dacă trandafirii pot fi asociați la buchete și în grădini cu mai multe plante, este bine de știut că în vază nu întotdeauna asocierile de flori sunt benefice ambelor specii, pentru că unele substanțe eliminate de tulpinile unora pot avea efecte negative asupra celorlalte flori din glastră. E mai bine ca trandafirii să îi puneți separat, poate și cu o linguriță de zahăr în apa din vază ca să se mențină timp mai îndelungat. Dar evitați să asociați trandafiri cu alte flori în aceeași vază.
Și dacă totuși doriți să aveți foarte mult timp trandafiri în casă, alegeți trandafirii criogenați, care pot dura ani de zile, pentru că sunt supuși unui proces de liofilizare și apoi floarea este reconstruită petală cu petală. Chiar dacă prețul este mare, un asemenea trandafir rezistă și 25 de ani în casă, dacă este ferit de șocuri și de praf.

Și dacă tot am vorbit despre trandafiri, ție ce flori îți plac cel mai mult?
Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet

12 comentarii:

 1. Eu chiar iubesc trandafirii roșii și albi. �� ��

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu ador trandafirii :) sunt florile mele preferate!�� Mi-a placut mult sa citesc legenda cu frumoasa Afrodita!��

  RăspundețiȘtergere
 3. Si eu am unul criogenat si imi place mult! As vrea sa ii pastrez mereu. 😍

  RăspundețiȘtergere
 4. Florile sunt pasiunea, dragostea, fericirea mea! Le iubesc pe toate dar trandafirul este ...regal. Am trandafiri de grădină, tot felul de pecii dar și japonezi, toate culorile.
  Acum știu ce îmi lipsește: un criogenat. Am înțeles că rezistă 25 de ani ?!?
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi plac si trandafirii, mi se par eleganti. Cei roz sunt printre preferatii mei si mereu incerc sa le lungesc viata. ^_^ Imi plac mult si bujorii, crizantemele, si multe alte flori!! Greu sa aleg preferate.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu cred ca exista femeie care sa nu iubească florile. Îmi doresc sa primesc un trandafir criogenat, am citit ca rezista pana la 10 ani.

  RăspundețiȘtergere
 7. Trandafirii sunt si florile mele preferate, dar trebuie sa recunosc ca am aflat trucuri pretioase de la tine

  RăspundețiȘtergere
 8. Cui nu ii plac trandafirii? Eu ma topesc de fiecare data cand ii primesc.

  RăspundețiȘtergere
 9. Imi plac tare mult trandafirii, mi se pare niste flori tare romantice, care exprima iubirea si pasiunea.

  RăspundețiȘtergere
 10. Si mie imi plac mult trandafirii. Iar legenda chiar e foarte frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 11. Preferatele mele sunt hortensiile si apoi freziile. Dar trandafirii au fost si vor ramane mereu nemuritori!

  RăspundețiȘtergere
 12. iubesc trandafirii, sunt regii florilor! imi place bicicleta aceea, ar merge in balcon tare bine!

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.