miercuri, 26 februarie 2020

Modelează-ți corpul și mintea practicând un sport

Modelează-ți corpul și mintea practicând un sport

Fără îndoială, tinerii de azi, adolescenții, sunt cu mult mai preocupați de aspectul lor fizic decât o făceau generațiile trecute. Ca părinți, vă îndemn să îi încurajați pe copiii voștri să se implice în evenimente sportive activ, practicând un sport total, precum înotul, sau jocuri care presupun mișcare și efort fizic. Dezvoltarea armonioasă a trupului va implica și o minte sănătoasă, vorba vechiului dicton latin.

Ce beneficii ne oferă practicarea unui sport?


Astfel, cred că nu mai este nevoie să spun că beneficiile pentru sănătate pe care le are practicarea unui sport includ gestionarea corectă a greutății, funcționarea eficientă a inimii, un nivel mai scăzut al colesterolului, având în vedere că tinerii sunt atrași de mâncarea de tip fast food care nu este foarte benefică pentru organism pe termen lung și ajută la scăderea nivelului de stres. În cazul în care copilul dv. are o problemă a oaselor, practicarea unui sport îl ajută la tonifierea mușchilor și la întărirea oaselor. Sportul și fitness-ul vă permit să vă dezvoltați abilitățile și vă poate ajuta să combateți depresia și anxietatea. Multe sporturi pot ajuta la îmbunătățirea rezistenței și a concentrării, fortificând organismul și menținându-l într-o stare generală foarte bună cu o imunitate naturală ridicată.

Pe lângă beneficiile strict fizice, practicarea unui sport total te învață și despre viață. Copilul sportiv, chiar amator sau doar participant ocazional la evenimente sportive se va obișnui să fie disciplinat, va ști să se autoevalueze, să-și cunoască propriile limite și obiective, va învăța mai multe despre prietenie, depășirea și soluționarea conflictelor, despre lucrul în echipă.

Însă dincolo de toate acestea, un sport implică achiziționarea unor accesorii fitness și echipamente sportive, cu atât mai mult dacă ești un antreprenor în acest domeniu și ai o sală de fitness ori ți-ai amenajat acasă un colț de fitness unde îți modelezi corpul tu și copilul tău. Păstrarea unei stări de sănătate fizică bune, după cum vezi, implică și accesorii sportive diverse, precum benzile de fitness, un manometru profesional sau chiar o coardă ori un extensor metalic. O gamă largă din aceste accesorii sportive, atât pentru sălile specializate cât și pentru agrement sau săli de kinetoterapie se pot găsi pe site-ul artsporttotal.ro la prețuri avantajoase.

Pe de altă parte, chiar dacă tu sau copilul tău doar vă place să vă uitați la televizor la evenimente sportive sau să mergeți în săli ori pe stadioane ca spectatori, acest fapt ajută la dezvoltarea comunicării și la a fi mai organizat în munca pe care o faci. S-a demonstrat prin diverse studii și sondaje că prezența la un eveniment sportiv oferă oamenilor diverse forme de resurse psihologice și sociale și reprezintă un fel de evadare din presiunea cotidiană, iar participarea la evenimentele sportive în direct, reprezintă o sursă de dezvoltare a abilității de a coopera și de a soluționa conflictele interumane.

Așadar, dacă nu ai prea multă tangență cu sportul, nu e târziu s-o faci nici acum - mergi la evenimente sportive, ia-ți un echipament și niște accesorii fitness și apucă-te să joci alături de echipa ta preferată. Beneficiile unei vieți active și eliberatoare de stres se vor vedea în scurtă vreme.

Tu ce sport practici?

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










7 comentarii:

  1. Sportul este foarte important intr-o dieta sanatoasa. Eu merg la sala. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol foarte motivant. Eu nu prea fac sport, doar plimbări și urc multe trepte la job. Mi-ar plăcea sa am timp sa merg la sala

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu fac sport, dar imi place mult sa ma plimb pe jos și mi-am propus să ma apuc de jogging.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate nu fac niciun fel de sport, pentru ca nu am voie din punct de vedere medical. Insa ma plimb mult pe jos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de mult mi-ar placea sa am timp si chef de sport, conditia mea fizica e 0.

    RăspundețiȘtergere
  6. Intamplarea face ca din comoditate, lene sau orice alt motiv banal nu fac nici un sport. Mai grav este ca nu am observat sa fiu buna la vreunul sau sa am vreo inclinatie spre ceva anume

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi place mersul pe jos. In ultima perioada in fiecare weekend am mers pe jos 15km.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.