miercuri, 5 februarie 2020

Pregatiri de primavara - pompa pentru irigarea gradinii

Pregatiri de primavara - pompa pentru irigarea gradinii

Pentru a nu risca o alegerea în pripă în sezonul următor, te poți orienta deja după o pompă submersibilă care să se plieze pe nevoile grădinii tale. Diversitatea opțiunilor cu care te întâmpină piața poate fi o provocare la care nu te aștepți. Gestionarea ei corespunzătoare poate fi depășită cu succes atunci când știi după ce să te orientezi.

Mediul online, cel puțin, abundă în oferte de acest gen. Te interesează scopul precis pentru care faci achiziția, ce putere înregistrează pompa și măsura în care corespunde cu necesarul tău. Vei ține cont în acest sens de mărimea grădinii, dar și de zona în care locuiești. Spre exemplu, terenurile în pantă vor impune utilizarea unui hidrofor, a unuia care prezintă o înălțime de pompare ridicată. Sunt mai mulți factorii la care va trebui să te raportezi când faci o astfel de alegere. De exemplu, în unele condiții poate fi necesară depășirea unei înălțimi între robinetul de apă și ieșirea pompei.

Pompele submersibile pentru irigarea grădinii

În principiu acest tip de pompe funcționează numai sub nivelul apei, fiind special realizate ca să prezinte capacități etanșe odată ce sunt scufundate în lichid. Există o regulă în ceea ce privește adâncimea la care vei scufundă pompa, în funcție de modelul folosit - staționar sau transportabil.

Acest tip de pompă este utilizat în apă curată, dar și în apă murdară. În acest context, este necesar să te raportezi la mărimea granulației pe care modelul de interes o prezintă. Astfel de pompe se folosesc mai degrabă pentru a goli puțuri de pompe, în rezervoarele de infiltrație sau subsoluri.

O pompă pentru puț, de care ai nevoie pentru irigarea grădinii, este o pompă submersibilă. Imersarea se realizează direct în apă. O vei recunoaște după formă constructivă simplă, care face posibilă utilizarea ei și în orificii forate de dimensiuni limitate. Motorul ei se răcește în apă.

Modele variate în acest sens găsești în cadrul magazinului online de bricolaj Shop Einstal, la prețuri care variază în funcție de brandul producător. Iată câteva recomandări privind alegerea, respectiv repere de care să ții cont.

Pentru a obține un randament optim, te va interesa: diametrul și adâncimea puțului, cantitate de apă de care ai nevoie, înălțimea de aspirare, precum și presiunea la punctul de consum. Pompa care se încadrează în reperele tale este cea potrivită pentru a iriga grădina.

Ca să ai siguranța că te vei folosi de respectiva pompă timp îndelungat, contează cum te raportezi la instrucțiunile de montare și exploatare a sistemului, dar și de calitatea propriu zisă a acestuia. Iată de ce menționăm de brandul producător și de faptul că e necesar să ții cont și de acest criteriu. Orientează-te după numele care îți inspiră încredere, care au credibilitate.

Vei avea în vedere și prețul, pe care trebuie să îl raportezi la caracteristicile pompei. Puterea ei mai mare va rezulta din start într-un cost mai ridicat, fapt justificabil.

Descoperă opțiunile pe care ți le pune la dispoziție Shop Einstal și orientează-te după modelul care se va alinia nevoilor tale în sezonul ce urmează.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










18 comentarii:

  1. o pompa de genul e tare utila pentru cine sta la casa, ii usureaza munca enorm

    RăspundețiȘtergere
  2. E tare utila o astfel de pompa. Avem si noi nevoie de una pentru noua casa.

    RăspundețiȘtergere
  3. As lua una de genul mai mica pentru un pond in gradina

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte utila o astfel de pompa pentru cei care stau la casa. Cu siguranță voi lua în considerare dacă spre bucuria mea ma voi muta la casa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricine isi doreste o grădină frumoasă, însă nu este atât de ușor de întreținut. Pompa aceasta cred ca ar ușura munca noastră și ar face gradinaritul o plăcere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred că este foarte utilă pentru cei care stau la casă

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai ce tare! Noi din vara trecuta avem solar si e destul de greu sa uzi cu furtunul recolta

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte utila și practica, chiar trebuie una pentru grădină. Atât cea de flori, cât și pentru cea de zarzavaturi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant și util articolul tău!
    Noi avem pompă submersibilă deoarece locuim la casă și avem nevoie ca apa care se adună din ploi (zăpezi) să nu se stângă șî să inunde subsolul. Și evident, pentru curte /grădină.

    RăspundețiȘtergere
  10. Util si interesant articolul ! Daca o sa ma mut la casa, o sa tin cont de sfaturile tale !

    RăspundețiȘtergere
  11. Soacra mea e in cautare de pompa pentru irigarea gradinii, o sa ii zic de magazinul Shop Einstal.

    RăspundețiȘtergere
  12. Din păcate nu stau la casă și nu am unde să folosesc o astfel de pompă, însă dacă aș locui la casă, cu siguranță aș folosi-o.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stau la casa dar cu siguranta ar fi utila o astfel de pompa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Noi am avut nevoie de una pentru a scoate apa din fântână pentru a uda grădina.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sincer, și noi am avea nevoie de una. 🥰

    RăspundețiȘtergere
  16. Pare a fi de un real ajutor aceasta pompa si chiar iti multumesc de recomandare

    RăspundețiȘtergere
  17. Clar o sa am si eu nevoie de asa ceva pentru ca in prezent imi amenajez gradina si deja m-am apucat de plantat pomi si alte nebunii de prin toamna!

    RăspundețiȘtergere
  18. La momentul de fata stau la casa, deci in gospodaria noastra e mereu binevenit un astfel de dispozitiv.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.