marți, 3 martie 2020

Măsurarea nivelului de igienă, mai ușoară cu lumitesterul de la Precisa.ro

Măsurarea nivelului de igienă, mai ușoară cu lumitesterul de la Precisa.ro

În anumite spații, măsurarea gradului de igienă este indispensabilă. Putem lua ca exemple industria alimentară, spațiile farmaceutice, medicale, cele de agrement, piscine și saune, spitalele, cele cosmetice, bucătăriile industriale și lista poate astfel să continue. Ne referim în orice caz la spațiile care dispun de sistem HACCP - Analiza riscului și determinarea punctelor critice de control.

Există în acest sens sisteme special concepute, care oferă precizie în determinarea gradului de igienă al unui spațiu. În acest sens, Precisa.ro- distribuitor național de aparatură și echipamente de laborator, printre altele - dispune de lumitestere. Acestea sunt dispozitive digitale de măsurare a gradului de igienă, într-un interval de 20 de secunde.

Este foarte important ca un astfel de dispozitiv să fie ales prin raportare la calitatea sa, la producător, caracteristici. Te invit să citești despre lumitesterul pe care îl poți comanda de la Precisa, despre caracteristicile lui și cum poate fi folosit.

Lumitesterul, măsoară eficient nivelul de igienă


Sistemul dispune de monitorizare ATP-AMP și prezintă o operare deosebit de simplă și sigură totodată. Modelul PD30 este o recomandare pentru tine, înglobând un procedeu patentat, care vizează măsurarea bioluminiscenței. Dacă ești cunoscător, despre acesta e necesar să afli că apare în cadrul descompunerii enzimatice a adenozinei triosfat și a adenozinei monofosfat, în prezența enzimei luciferază și a enzimei piruvat fosfat dikinazic.

Hai să detaliem acest aspect, pentru a înțelege mai bine cum funcționează lucrurile, un astfel de dispozitiv implicit.

Despre ATP și AMP trebuie să știm că sunt molecule care se găsesc în toate ființele vii, în celulele lor. Este valabil atât la animale și plante, cât și la bacterii, mucegai etc. AMP provine din ATP și se formează atunci când bacteriile sunt în stare de repaos, cu metabolism redus.

Luăm ca exemplu alimentele care au beneficiat de tratament termic. În cazul acestora, ATP se descompune în AMP atunci când sunt în prezența enzimelor și a căldurii. Despre orice rest de aliment trebuie să știi că nu constituie altceva decât un mediu prielnic pentru înmulțirea microbilor care pot contamina ușor alte produse.

Un dispozitiv modern de măsurare a igienei va indica și AMP în resturile organice, caz în care determinarea nivelului va fi mai precisă. Există dispozitive diverse prin care mod fi realizate măsurătorile, dar nu toate sunt la fel de rapide în a oferi rezultate precise. Unele sunt cu o sensibilitate crescută, iar altele presupun un timp rapid de măsurare.

Modelul de care aminteam, PD30 - prezintă un timp de măsurare de 10 secunde. Poate fi vorba de 20 în condițiile în care este implicată compensarea de temperatura. Aceasta din urmă poate fi cuprinsă între 10 și 40 grade C dacă respectiva funcție este activată. Rezultatele măsurătorilor vor fi exprimate în RLU - relative light unit.

Despre alimentare, memorie și alte detalii de interes poți citi mai multe online, în descrierea produsului pe care îl poți comanda de pe Precisa.ro. Descoperă și alte informații relevante despre lumitester, despre caracteristicile sale și ce mai conține un kit.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










14 comentarii:

  1. Având în vedere situația și isteria cu coronavirusului cred un astfel de dispozitiv ar fi necesar în orice încăpere. ��

    RăspundețiȘtergere
  2. Utile informațiile tale! Multe dintre ele nu le cunoșteam.
    Cred că este imperios necesar o măsurare a nivelului de igienă mai ales în spații vitale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiam ca exista asa aparatura, chiar foarte bine. 💝 💝

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce interesant ! Nu stiam de acest dispozitiv, dar ar fi util sa il avem in casa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar nu stiam de acest aparat! Foarte fain si util!

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelent site-ul, am gasit ce cautam!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest produs este nou pentru mine. Nu știam despre el, dar mă bucur mult că am aflat atât de multe lucruri utile și interesante.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur ca exista astfel de masuratori inteligente!!! Avem nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  9. E prima oara cand aud de acest dispozitiv, dar chiar mi se pare super util.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nici macar nu stiam de existenta unui aparat de genul. Este prima oara cand aud de el si chiar mi se pare interesant

    RăspundețiȘtergere
  11. Nici eu nu stiam de astfel de sistem, e bine ca se avanseaza si in acest domeniu

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte ok site-ul, au multe chestii bune si foarte utile.

    RăspundețiȘtergere
  13. Elena-Cristina Alexandroaia14 martie 2020 la 16:12

    Nu aveam habar de existenta unei astfel de aparaturi, dar e bine de stiut.

    RăspundețiȘtergere
  14. Este un produs nou chiar si pentru mine, medic fiind. Pana acum n-am citit despre un astfel de test.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.