duminică, 1 martie 2020

Perna, cea care îți dictează experiențele de dormit

Perna, cea care îți dictează experiențele de dormit

Unii nu se gândesc niciodată că o pernă ar putea să fie motivul pentru care somnul le este întrerupt, pentru care se trezesc dimineața cu gât amorțit, dureros, înțepenit. În realitate, efectul pe care perna nepotrivită îl are asupra corpului, asupra odihnei poate fi de speriat. Cu siguranță că o astfel de achiziție trebuie să vizeze o serie de criterii, trebuie să ofere confort, să ofere susținerea necesară capului și gâtului, dar totodată și spatelui. Adoptarea unei poziții corecte, chiar și în timpul somnului este esențială în ceea ce privește calitatea odihnei, iar pernă joacă un rol important în acest sens.

Contează ce pernă folosești, din ce este fabricată, cu ce este umplută, dar și ce grosime are sau alte astfel de caracteristici. Specializați în producția de lenjerii de pat, pilote, perne și alte textile pentru casă, Coneltex ne oferă câteva sfaturi cu privire o astfel de alegere, în ideea de a ne ușura misiunea.

Umplutura pernei


Miezul pernei trebuie să fie înalt calitativ, dat fiind că umplutura are impact direct asupra somnului, eficienței acestuia. Vei prefera fie materialele naturale, fie cele care reprezintă combinații între fibre ce asigură un confort sporit, cu proprietăți excelente, precum găsești la Coneltex - perne cu umplutură din fibră siliconată antialergică.

Calitățile antialergice


Găsești pe site-ul magazinului perne antialergice pentru care poți opta dacă ești din fire mai sensibil și vrei să eviți orice îți poate crea o reacție alergică.

Ce înseamnă antialergic? Practic prin ce se deosebesc aceste perne de restul? E vorba despre faptul că în cazul lor nu se mută acarienii, deci nu există acest neajuns de a-ți stârni reacții. De altfel, circulația aerului este excelentă, astfel că și umezeala este eliminată eficient. Din start nu mai ai grijă că va fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, sau care chiar să favorizeze apariția lor.

Susținerea capului și a gâtului


Neapărat trebuie să alegi perna ținând cont de construcția ei, de capacitatea de a oferi capului și implicit gâtului susținerea necesară pentru o odihnă optimă. De pernă depinde într-o foarte mare măsură dacă beneficiezi de un somn corespunzător, dacă poziția în care dormi este bună pentru sănătate. Bineînțeles, va asigura și un aliniament excelent cu coloana vertebrală.

Ținând cont de astfel de repere, alegerea va fi cea care îți va satisface necesarul de confort pe timpul nopții sau oricând te retragi în camera de odihnă pentru câteva clipe de relaxare. Descoperă în acest sens produsele de la Coneltex și realizează alegerea care îți va susține un somn corect.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










13 comentarii:

  1. Mi-am luat doua perne cat mai bune pentru somn, dar de cele mai multe ori, prefer sa dorm fara perna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o fericita, eu nu as putea respira daca nu as dormi pe doua perne mari suprapuse si pe inca o perna pui exact sub cap.

      Ștergere
  2. Am o pernă hipoalergenică, super bună pentru somn. Se vede diferența când e la spălat și o folosesc pe cealaltă care nu e atât de bună.

    RăspundețiȘtergere
  3. am niste perne de vreo 3 ani, dar cred ca e cazul sa le schimb. cel putin de cateva nopti am un somn groaznic

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru mine chiar este foarte importantă perna și am realizat asta cu ceva ani în urmă. Mulțumesc pentru recomandare, trebuie să înlocuiesc pernele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am o perna anatomica pe care dorm. Nu pot dormi pe altceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. am cumparat 4 de curand destul de bunicele, mie imi plac mai pline si fara puf!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare importante sunt niște perne de calitate pentru un somn odihnitor

    RăspundețiȘtergere
  8. Perna este extrem de importanta pentru un somn odihnitor.

    RăspundețiȘtergere
  9. O, daaa! Mare dreptate ai, perna chiar îmi influențează somnul, de aceea recent mi-am achiziționat una cu spumă cu memorie.

    RăspundețiȘtergere
  10. E foarte importanta perna si de cand am cumparat perne cu spuma de memorie, somnul e mult mai dulce !

    RăspundețiȘtergere
  11. Perna, la fel ca si lenjeria de pat influenteaza foarte mult calitatea somnului. Si eu sunt atenta la aceste detalii

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu doresc sa imi schimb setul de perne cu unul nou. Este cazul, a trecut ceva timp de cand le am pe acestea. Spre modele anatomice si antialergice ma orientez.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.