sâmbătă, 11 aprilie 2020

Câteva sfaturi despre cum purtăm rochiile de ocazie

Câteva sfaturi despre cum purtăm rochiile de ocazie

Ca fiecare femeie, dulapul meu este plin în special de rochii și costume de zi, pentru serviciu sau relaxare, iar pentru ocazii abia dacă am vreo rochie deosebită și de multe ori îmi pun problema ca nu cumva să își amintească cineva că am purtat-o și la precedentul eveniment fericit din familie. Așa că, ce ai de făcut dacă vrei să strălucești într-o seară șic, indiferent dacă dorești ținuta perfectă pentru o seară la restaurant, pentru un spectacol sau pentru a participa la o gală? Dacă mă întrebi pe mine, ți-aș spune că există magazine online, precum shopeo.ro, unde găsești foarte multe rochii de ocazie de tot felul, la prețuri extrem de avantajoase, așa că merită să arunci o privire și să-ți faci o idee despre ce poți comanda de la ei. Însă înainte de asta, o să-ți prezint eu câteva din outfit-urile lor și tipsuri despre ce te avantajează.

Little black dress în orice ocazie!


Din garderob ta cu rochii de ocazie nu ar trebui să lipsească o rochie sau două de culoare neagră. Să zicem, una mai scurtă, pentru evenimente gen cocktail, alta lungă, de ocazii speciale. O rochie neagră din catifea, cu voal sau cu inserții de dantelă te va scoate din impas oricând. Iar dacă știi să o accesorizezi diferit de fiecare dată, cu greu va observa colega ta de birou sau verișoara de la București că porți aceeași rochie de anul trecut! Doar trebuie să te asiguri că te îmbraci cu ceva pe măsura formei corpului tău. Astfel, citește în cele ce urmează unde anume te încadrezi:

Câteva sfaturi despre cum purtăm rochiile de ocazie

  • - dacă ai o siluetă fină, un cordon lat ți-o va sublinia.
  • - rochiile în formă de A sunt perfecte pentru a disimula șoldurile mai largi.
  • - dacă ai umerii mai largi decât șoldurile, evită mânecile montate pe suporți din burete care lărgesc și mai mult partea de sus a corpului și evită croiala gen raglan care scoate în evidență exact ceea ce trebuie ascuns.
  • - dacă ai talia prea subțire față de bust și șolduri, evită rochiile cu cordoane, alege croielile mai lărguțe, unde talia nu este bine definită, sau chiar celebra rochie-sirenă, care te avantajează pentru că forma de clepsidră a corpului tău este perfectă pentru acest tip de croi.
  • - dacă ai sânii mari, nu purta volane sau pense necusute și încrețituri în zona bustului, eventual alege rochii cu talia înaltă, gen princess.
  • - dacă ești dolofănică și ai o formă a corpului asemănătoare literei O, te avantajează orice rochie cu talia subliniată și relativ lărguță spre poale. Bustul trebuie să fie normal, fără zorzoane care să-l încarce și mai mult.


Rochiile lucioase


Dacă te simți bine în rochii de ocazie din materiale strălucitoare, cu paiete, din atlas, din lurex sau cu strasuri, este alegerea ta, dar dacă nu ai un corp bine proporționat, nu te-aș sfătui să alegi ceva care să atragă atenția asupra neajunsurilor tale. Când porți o rochie glamour, nu uita să o accesorizezi cu bijuterii puține și foarte fine, cu o poșetă simplă și pantofi de culoare nude. Amintește-ți că armonia și echilibrul sunt baza unei ținute elegante: rochia fiind foarte atrăgătoare, celelalte accesorii și piese vestimentare nu trebuie să atragă privirile mai deloc.

Politica tocurilor cui


Am ajuns și la pantofi. Ce-i drept, dacă nu te simți bine pe tocuri cui, nu este obligatoriu să poți astfel de încălțăminte, deși la o ținută elegantă merg de minune. Dar dacă tu preferi să îi eviți, pentru că, să fim sincere, sunt destul de incomozi mai ales dacă stăm o noapte întreagă cu ei în picioare, îți recomand pantofi cu toc mediu și cu vârf ascuțit, mai degrabă decât rotund, deoarece creează iluzia de lungire a piciorului, exact la fel ca pantofii cu tocuri cui. Iar dacă ar trebui să alegi o singură pereche de pantofi, recomand stiletto nude.

Accesoriile


După cum am menționat, atunci când vine vorba de accesorii, trebuie doar să găsești echilibrul potrivit. Pentru a evidenția o ținută simplă, alege accesorii mai extravagante. Dar dacă dimpotrivă, rochia ta de ocazie este colorată și originală, alege o geantă discretă și bijuterii subtile!

Tu ce fel de rochii de ocazie preferi să porți?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











11 comentarii:

  1. eu merg pe rochite relativ simple, de obicei negre sau ce alte culori ma mai incanta

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi plac rochiile negre, dar nici de roșu nu fug :) Materialele lucioase nu ma reprezinta, e drept ca nici nu am curaj sa le port :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este, pantofi nude și little black dress nu ar trebui sa lipsească din garderoba noastră.
    Mie îmi place sa port rochiile lungi cu pantofi cu toc, mai ales ca sunt mica de inaltime

    RăspundețiȘtergere
  4. Rochiile lungi imi plac la nebunie, sunt foarte elegante si feminine !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mor de necaz ca sunt mignona si nu pot sa port rochii lungi, dar alernativa celor peste genunchi ma ajuta foarte mult sa ma simt feminina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Prefer rochiile de seară lungi sau midi. Tocmai mi-am cumpărat una pentru un botez. Bineînțeles că le port cu pantofi cu toc, pentru că nu sunt prea înaltă.
    Mulțumesc pentru recomandări și tipsuri!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi plac rochiile scurte sau medii, pe corp. Totusi, am si vreo doua lungi pe care le ador, desi le-am purtat rar.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu prefer rochiile care sa-mi puna talia in evidenta si sa nu fie mai lungi de genunchi. Foarte rar mi se intampla sa apelez la rochii lungi

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt mare fan rochii negre si mi se par potrivite la multe ocazii, dar optez și pentru rochii colorate si cu accesorii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Rochitele negre sunt deosebit de elegante. Primul model imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac rochiile lungi tip sirena sau macar cambrate pe talie, iar ca materiale prefer catifeaua, matasea.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.