duminică, 12 aprilie 2020

Medici: conducătorii Florenței - prezentare și distribuție



Medici: conducătorii Florenței - prezentare și distribuțieTitlul original: Medici: Masters of Florence
Traducere - Medici: conducătorii Florenței
Gen: istoric, politic, dramă
Episoade: 3 sezoane, 24 de episoade de cca 50 minute fără reclame
Producător: Italia și U.K. 2016-2019
Rețeaua de distribuție: RAI 1


Serialul se difuzează pe Kanal D din 16 aprilie 2020.

Serialul se vrea a fi o dramă politică, de familie, care are loc în Florența la începutul secolului al XV-lea. Cosimo de Medici se găsește la cârma familiei sale extrem de bogate, datorită punerii bazelor uneia dintre primele bănci din lume, când tatăl său, Giovanni moare brusc. Cu toate acestea, Cosimo ascunde un secretul pentru că este greu de depistat ucigașul dintre rivalii familiei. Acum, Cosimo și fratele său, Lorenzo, trebuie să descopere făptuitorul pentru a proteja averea și puterea familiei. Dar dușmanii lor sunt puternici ...

SEZONUL 1

Florența, 1429. Giovanni de Medici este un bancher bogat, reprezentantul uneia dintre cele mai importante forțe politice din Senioria Florenței (un fel de guvern local). El are un plan de a crește puterea familiei prin încheierea unui acord cu Biserica Romei, astfel încât Papa să depună banii Vaticanului la banca lui. Alegerea unui nou papă este pe cale să aibă loc și Giovanni îi trimite pe fiii săi, Cosimo și Lorenzo, la Roma pentru a încuraja alegerea unui Papă favorabil familiei Medici. La Roma, Cosimo, fascinat de frumusețea arhitecturii și artei antice, îl întâlnește pe pictorul Donatello și unul dintre modelele sale, Bianca. Cosimo se îndrăgostește de ea, dar este constrâns de familie și de cutumele sociale să o părăsească și să se căsătorească cu Contessina de Bardi, o căsătorie politică aranjată de Giovanni și tatăl Contessinei.

Candidatul familiei Medici este ales bancherul Vaticanului, ceea ce asigură băncii Medici o putere economică inegalabilă. Douăzeci de ani mai târziu, Giovanni este ucis în mod misterios, iar Cosimo și Lorenzo încearcă să investigheze în secret moartea tatălui lor. Între timp, situația politică din oraș este tulburată de comploturi împotriva puterii familiei Medici, iar viziunea lor pentru viitorul Florenței - care va genera Renașterea - este în pericol. Visul lui Cosimo este să termine Domul din Florența, dar niciun arhitect nu pare să aibă o soluție fezabilă datorită formei de la baza cupolei. În cele din urmă, Filippo Brunelleschi se prezintă la Cosimo și îi arată planurile pentru cupolă. Cosimo decide să aibă încredere în Brunelleschi și începe construcția, aducând oameni la muncă în Florența. Între timp, misterul din jurul morții lui Giovanni se complică și Rinaldo Albizzi, principalul adversar al lui Cosimo în Seniorie, încearcă să blocheze construcția și să-i determine pe oameni să se ridice împotriva familiei Medici.

SEZONUL 2

Au trecut douăzeci de ani de la evenimentele din primul sezon. Piero, fiul lui Cosimo, și soția sa, Lucrezia, sunt acum în fruntea familiei. Puterea Medici s-a consolidat de-a lungul timpului, dar o tentativă de asasinat asupra lui Piero scoate la lumină administrarea greșită a băncii. Familia Sforza are cea mai mare datorie față de bancă și reușesc să obțină un acord cu Piero pentru a-și șterge datoriile. Soluția propusă de Sforza ar provoca și invazia Florenței. Lorenzo, fiul lui Piero, pentru a evita căderea Florenței, preia rolul tatălui său atât în ​​guvernul Senioriei, cât și ca șef al familiei, evitând invazia. Deși are o relație cu o femeie căsătorită, Lucrezia Donatti, Lorenzo acceptă în cele din urmă căsătoria cu o nobilă romană bogată, Clarice Orsini. Fratele său, Giuliano, și dragul său prieten Sandro Botticelli se întâlnesc și se îndrăgostesc de Simonetta, deși în moduri diferite. Interesul lui Botticelli este unul artistic și acesta va picta tabloul Venus și Marte în care Simonetta este reprezentată alături de Giuliano. Familia Pazzi, condusă de Jacopo Pazzi și nepotul său Francesco, își unește forțele cu Papa pentru a crește controlul Bisericii asupra teritoriilor și minelor din apropiere, în opoziție cu politica familiei Medici. Acest conflict va duce în cele din urmă la o conspirație împotriva lui Lorenzo, în încercarea de a pune capăt puterii și visului său de o Florență pașnică și vie cultural.

Medici: conducătorii Florenței - prezentare și distribuție

SEZONUL 3

Acest sezon continuă acțiunea de unde a rămas la sfârșitul sezonului 2. În urma conspirației din Pazzi Giuliano moare iar Lorenzo trebuie să se confrunte în continuare cu o coaliție militară din statele pontificale și Regatul Napoli, condusă de ambițiosul Girolamo Riario. El întreprinde o călătorie diplomatică la Napoli și reușește să negocieze o pace separată cu Papa Sixtus IV. Conspirația lui Pazzi îi deschide lui Lorenzo Magnificul noi oportunități pentru reforme care vor regenera Florența și vor consolida puterea familiei Medici. Dar cu ce preț și pentru câtă vreme? ....

Distribuția

Actor                        Personaj

Richard Madden  -  Cosimo de' Medici
Stuart Martin -   Lorenzo de' Medici (bătrân)
Annabel Scholey -   Contessina de' Medici
Guido Caprino   -  Marco Bello
Alessandro Sperduti (sez. 1), Julian Sands (sez. 2) -  Piero de' Medici
Ken Bones  -   Ugo Bencini
Lex Shrapnel  -   Rinaldo degli Albizzi
Daniel Caltagirone  -   Andrea Pazzi
Valentina Bellè, Sarah Parish  -    Lucrezia de' Medici
Alessandro Preziosi  -   Filippo Brunelleschi
Eugenio Franceschini   -   Ormanno Albizzi
Sarah Felberbaum  -   Maddalena
Miriam Leone     -      Bianca
Michael Schermi   -   Ricciardo
Tatjana Inez       -      Nardone Emilia
Valentina Cervi    -   Alessandra Albizzi
Brian Cox   -  Bernardo Guadagni
Dustin Hoffman   -  Giovanni de' Medici
Daniel Sharman   -   Lorenzo de' Medici "Magnificul"
Bradley James   -   Giuliano de' Medici
Alessandra Mastronardi    -   Lucrezia Donati
Matteo Martari   -   Francesco de' Pazzi
Synnøve Karlsen   -   Clarice Orsini
Aurora Ruffino   -   Bianca de' Medici
Matilda Lutz   -   Simonetta Vespucci
Filippo Nigro   -   Luca Soderini
Sean Bean   -   Jacopo de' Pazzi
Raoul Bova, John Lynch   -   Papa Sixtus IV
Francesco Montanari    -   Girolamo Savonarola
Johnny Harris   -   Bruno Bernardi
Sebastian de Souza    -    Sandro Botticelli
Callum Blake    -   Carlo de' Medici
Jack Roth, Marius Bizau     -    Girolamo Riario
Toby Regbo    -    Tommaso Peruzzi


  urmează: Medici - sezonul 1, rezumatul episoadelor , sezonul 2 - rezumate, sezonul 3 - rezumate 

sursa foto:  express.co.uk


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.