miercuri, 15 aprilie 2020

Medici: conducătorii Florenței - episoade sezonul 1 rezumate

Medici: conducătorii Florenței - episoade sezonul 1 rezumate

Episodul 1 - Păcatul originar

Facem cunoștință cu familia Medici din Florența. Serialul începe cu bătrânul Giovanni Medici, tatăl lui Cosimo și al lui Lorenzo, care stă pe o terasă și se uită la podgoria sa mâncând niște struguri aduși din casă, însă nu știe că strugurii sunt otrăviți... Giovanni moare. În Senioria (un fel de parlament al Florenței, care în vremea aceea se conducea singură, pe teritoriul actual al Italiei existau orașe-stat) locul deținut de Giovanni este luat de Cosimo prin tragere la sorți. Rivalii familiei Medici, printre care și familia Albizzi condusă de un anume Rinaldo, se opun dar nu au succes, însă pentru a slăbi puterea și influența familiei Medici, vor să implice Florența într-un război, lucru cu care Cosimo nu este de acord pentru că asta ar însemna aproape faliment pentru banca lor. Pe acest fundal destul de tulbure, ducele de Milano anexează orașul Lucca departe de stăpânirea florentină, iar Cosimo trebuie să decidă dacă se va alătura nobilimii, așa cum ar fi făcut Giovanni sau să se elibereze de umbra tatălui său. Se votează în Seniorie dacă Florența va fi implicată în război, și cu toate argumentele aduse de Cosimo împotriva războiului, votul va fi favorabil.

Cosimo și Lorenzo se întreabă oare cine le-o fi omorât tatăl, dar nu au nici dovezi și cu atât mai puțin indicii, motiv pentru care nu răspândesc știrea despre omor. Astfel, doar familia și cu medicul care a făcut autopsia cunosc adevărul. Unul dintre prietenii foarte apropiați ai familiei, se pare crescut de Giovanni alături de fiii săi, Marco, îl ucide pe medicul care a confirmat otrăvirea bătrânului, pe motiv că acesta (pentru că ceruse bani în schimbul tăcerii) ar dori să-i șantajeze mereu mărind suma cerută.

În retrospectivă ni se arată scene din trecut și cum au ajuns Medici să fie atât de influenți și de bogați. Îl vedem pe Giovanni cu fiul său, Cosimo în Roma când încearcă să mituiască niște cardinali pentru a-l influența pe papă să depună banii și aurul Bisericii la banca lor. Cardinalii iau mita pentru ei acuzând familia de cămătărie. Tot în Roma, Cosimo, care este interesat de artă, îl cunoaște pe Donatello, apoi, în atelierul acestuia, o vede pe Bianca, o tânără de condiție modestă care poza pentru ucenicii în pictură ai maestrului. Cei doi se iubesc, dar familia Medici se împotrivește relației pe motivul diferențelor sociale dintre cei doi, diferențe de care Bianca este foarte conștientă. Cosimo va fi obligat să se însoare cu o fată pe placul tatălui său, Contessina, pentru a consolida puterea băncii.

Episodul 2 - Domul și casa

Războiul aruncă Florența în haos. Piero, singurul fiu al lui Cosimo, este dornic să se lupte, dar soția sa Lucrezia încearcă să-l înfrâneze. Între timp, Marco Bello își continuă cercetările cu privire la uciderea lui Giovanni și urmărește un farmacist care poate ști ceva, pentru că vinde otrăvuri lichide. În timp ce fratele lui Cosimo, Lorenzo, merge (în zadar) la Papă pentru a-i cere intervenția în calitate de împăciuitor, Cosimo îl angajează pe artistul Brunelleschi pentru a furniza, în sfârșit, o cupolă pentru catedrala Santa Maria del Fiore. Doar Contessina, soția lui Cosimo, înțelege pe deplin valoarea acelui gest și își susține soțul. Tocmai când Marco este pe punctul de a obține informațiile pe care le-a căutat de la farmacist, el îl găsește pe bărbat înjunghiat de moarte. Cosimo reușește să cumpere în secret retragerea trupelor ducelui de Milano, salvând astfel orașul, dar între timp, chiar printre muncitorii care lucrau la cupola catedralei, apar primii morți de ciumă.

Episodul 3 - Pestilența

Medici se refugiază în țară pentru a evita contagiunea, însă Marco rămâne la Florența pentru a cerceta familia Corona, care pare să aibă de-a face cu uciderea lui Giovanni. La scurt timp după ce a intrat în palatul lor și i-a găsit pe amândoi soții Corona morți de ciumă, Marco aude că lumea a venit la catedrală și demontează cupola bucată cu bucată. Albizzi a reușit să-i asmută pe florentini împotriva lui Cosimo și a proiectului său, acuzându-l de camătă. Când Cosimo află de situație, decide să se întoarcă la Florența, chiar dacă mama sa, Piccarda, s-a infectat. Cosimo reușește să salveze cupola, care este încă în construcție, transformând catedrala într-un spital de urgență. Cu toate acestea, între timp, în plus față de Piccarda, Lucrezia avortează copilul. Albizzi uneltește pentru a-l face pe Cosimo arestat și reținut pentru proces.

Medici: conducătorii Florenței - episoade sezonul 1 rezumate

Episodul 4 - Ziua Judecății

Albizzi îl acuză pe Cosimo în fața Senioriei că ar fi vrut să fie dictatorul orașului, iar procesul începe. În Palazzo Medici se discută ce se poate face, iar Lorenzo se gândește să recurgă la forță. Din închisoare, Cosimo îi cere Contessinei să încerce mituirea unui membru al Senioriei, să cumpere voturi în favoarea lui. Între timp, Piero caută dovezi pentru a-și exonera tatăl de acuzația de camătă. Cu toate acestea, situația se agravează atunci când Albizzi începe să otrăvească alimentele lui Cosimo prin intermediul gardianului de la închisoare. În continuare, Lorenzo apare cu o armată în afara zidurilor orașului. El și condottierul Sforza sunt pregătiți să aprindă revolta în Florența dacă Cosimo nu este eliberat! Cosimo află ce se întâmplă și este dispus să-și riște viața, pentru ca familia sa să nu piardă Florența, dar Contessina este împotriva dorințelor sale și negociază exilul, mai degrabă decât pedeapsa cu moartea, în schimbul retragerii trupelor.

Episodul 5 - Ispita

În timp ce Medici se află în exil la Veneția, situația se deteriorează zi de zi la Florența, Albizzi impunându-și stăpânirea asupra unui oraș grav afectat de absența familiei Medici. Contessina rămâne singură în oraș, unde riscă, iar Cosimo este prea ocupat să se apere de comploturile venețiene sau să găsească o modalitate de a-și proteja soția. Între timp, Contessina îl întâlnește pe Ezio Contarini, un iubit din trecut pe care nu l-a uitat ​​niciodată. Distanța îl duce și pe Cosimo în ispită atunci când este atras de o sclavă, Maddalena. Când Cosimo va găsi că trebuie să evalueze șansa de a-și recăpăta Florența prin forță, cu ajutorul ducelui de Milano, se va dovedi că informațiile furnizate de Contessina și Marco Bello îi vor permite să ia decizia câștigătoare.

Episodul 6 - Ascendența

Întoarcerea familiei Medici la Florența este un triumf ieșit din comun, cu Albizzi în închisoare pentru încercarea de a deveni tiranul orașului. Senioria este înclinată să-l condamne la moarte, dar când Papa Eugeniu al IV-lea (care a condus Florența în urma unor revolte la Roma) cere clemență, situația devine și mai complicată. În timp ce Marco Bello nu este sigur dacă să-i dezvăluie lui Cosimo suspiciunile sale despre Lorenzo, se pare că acesta din urmă este pe cale să se căsătorească. De asemenea, Contessina trebuie să suporte prezența amantei soțului său în casa ei. Prezența papei îl neliniștește pe Cosimo și îl împinge să găsească un compromis pentru a-i cruța viața lui Albizzi. Până la urmă, Cosimo va trebui să decidă cât de departe este dispus să meargă ca să-și apere familia.

Medici: conducătorii Florenței - episoade sezonul 1 rezumate

Episodul 7 - Purgatoriu

Senioria are acum un scaun vacant, iar Cosimo este rugat să aleagă cine ar trebui să-l ocupe. Piero crede că a venit și vremea lui, dar și bancherul Pazzi a pus ochii pe acel scaun. Între timp, Cosimo petrece tot mai puțin timp cu Maddalena, care în schimb are o relație cu Marco Bello. Acesta din urmă decide în sfârșit să împărtășească cu stăpânul său suspiciunile cu privire la Lorenzo ca ucigaș al lui Giovanni și, atunci când Cosimo se confruntă cu fratele său despre uciderea tatălui lor, Lorenzo se apără, dar Cosimo nu-l crede. Între timp, soția lui Albizzi îl acuză pe Cosimo de uciderea soțului său, ceea ce îl determină pe Papă să părăsească Palazzo Medici și să își caute reședința într-o mănăstire. Lucrezia, sigură de nevinovăția lui Lorenzo, îl ajută, împreună cu contabilul și Piero, să găsească dovezi care par să schimbe suspiciunea cu privire la moartea lui Giovanni către altcineva ...

Episodul 8 - Epifania

Pazzi a reușit să-l convingă pe Papă să-i înlăture pe Medici în calitate de bancheri ai Bisericii, dar Cosimo nu vrea să renunțe la ceva ce a obținut atât de greu. Între timp, Maddalena află că este însărcinată; și când Contessina o află și ea, se confruntă cu o decizie despre ce trebuie să facă cu sclava și copilul ei (având în vedere că ea nu a mai făcut copii). Cosimo îi cere iertare lui Lorenzo și îl convinge să rămână și să-l ajute să-l incrimineze pe Pazzi. În timp ce Cosimo merge la Roma în efortul de a relua orașul și papalitatea pentru Papa Eugeniu, Piero trebuie să țină un discurs în Seniorie în numele tatălui său, pentru a finaliza strategia lui Cosimo. Anchetele lui Lorenzo îl determină să descopere dovezi împotriva lui Pazzi, dar consecințele se vor dovedi tragice. La final, Cosimo se va regăsi din nou la o răscruce: ceea ce alege să facă, poate proteja viitorul familiei, dar și-ar putea condamna sufletul pentru eternitate.


a fost: Medici - conducatorii Florentei, prezentare                                     urmează: Medici: conducătorii Florenței - episoade sezonul 2

sursa foto: capturi video de pe trailerul sezonului 1 pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











2 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.