miercuri, 3 iunie 2020

Medici: conducătorii Florenței - episoade sezonul 2 rezumate

Medici: conducătorii Florenței - episoade sezonul 2 rezumate

Anul 1469. După ani de putere stabilă și funcțională de pe vremeas lui Cosimo, Banca Medici, condusă acum de Piero de Medici, în vârstă de 50 de ani, are probleme. Piero este ținta unei ambuscade îngrozitoare; rănit, el este salvat de fiii săi de 20 de ani, Lorenzo și Giuliano, care-l acuză pe dușmanul familiei, Jacopo de Pazzi, de tentativă de omor. Odată cu creșterea tensiunilor din oraș, Piero solicită intervenția armatei unuia dintre debitorii săi principali, Galeazzo Maria Sforza, Ducele de Milano.

Acum șef al familiei, Lorenzo călătorește la Roma cu mama sa Lucrezia pentru a obține sprijinul financiar al Papei sau a risca să piardă totul. Dar vărul lui Jacopo Pazzi, Francesco Salviati, este membru al curiei romane și lucrează împotriva lor. Sandro Botticelli își întâlnește muza în Simonetta Vespucci. Pentru a rezolva situația din Roma, Lucrezia lucrează din umbră pentru a asigura o alianță de căsătorie între Lorenzo și Clarice Orsini, nepoata unui cardinal extrem de influent, în schimbul numirii fratelui ei pe postul de cardinal al Florenței. Piero, bolnav de gută, moare. Un turnir amical are loc între Pazzi și Medici.

După moartea papei Paul al II-lea, noul pontif Sixtus al IV-lea îl numește pe Salviati arhiepiscop de Pisa, lucrând împotriva intereselor familiei Medici. Lorenzo și fratele său călătoresc la Milano pentru a forma legături mai strânse cu Sforza și pentru a asigura un comerț sigur pentru Florența. Jacopo Pazzi încearcă să exploateze fuga scandaloasă a nepotului său Guglielmo cu sora Biancăi lui Lorenzo, pentru a submina aprobarea semnată de Signorie a alianței cu Milano. Lorenzo negociază niște avantaje pentru a-i permite surorii sale să se căsătorească din dragoste. Nunta are loc după sosirea soției lui Lorenzo, Clarice, de la Roma. Giuliano începe o relație cu Simonetta Vespucci.

Nunta Biancăi are loc. Clarice se confruntă cu amanta lui Lorenzo și apoi cu Lorenzo. Un zăcământ de alaun (piatră vânătă) este descoperit lângă Volterra, practic pe tărâm florentin. Lorenzo face o înțelegere cu Steffano Maffei, prietenul său din Volterran, pentru a exploata și comercializa descoperirea. Insistența lui Jacopo de a-i nimici pe Medici interferează cu acordul lui Lorenzo cu Francesco de Pazzi pentru a împărtăși averea lui Volterra. Lorenzo propune o căsătorie pentru fratele său pentru a permite o alianță cu Veneția, cu toate acestea Veneția ajunge să se uite în altă parte după ce intervine Clarice. Politica volterrană se interferează cu planurile lui Lorenzo când Maffei este ucis. Giuliano și un contingent militar atacă Volterra, dar până la urmă are loc un măcel. În timp ce Florența jubilează, Lorenzo și Giuliano sunt îndurerați de mersul evenimentelor. Lorenzo recunoaște aliatul pe care îl are în Clarice.

Trece un an. Lorenzo și Clarice, cu relația mult îmbunătățită, sărbătoresc nașterea copilului lor, Piero, cu Francesco ca naș. Bianca este însărcinată. Alianța lui Lorenzo cu prietenul lui Francesco Pazzi dă roade, totuși acest lucru provoacă mult conflict între Francesco și unchiul său. Milano achiziționează orașul Imola. Seniorul Pazzi vede acest lucru ca o oportunitate de a pune bețe în roate în relația dintre Papă și Lorenzo. Sforza este de acord să vândă Imola lui Lorenzo, iar Lorenzo își dorește mai întâi pe fratele său și apoi pe Francesco drept guvernatori ai Florenței acolo.

Cu toate acestea, complotul seniorului Pazzi prin vărul său Salviati duce la amenințarea cu excomunicarea Milanului dacă nu vinde Imola statelor papale. Giuliano mărturisește că relația sa cu Simonetta a fost motivul refuzului său de a accepta postul de la Imola. Seniorul Pazzi încearcă să o folosească pe soția lui Francesco pentru a stârni zâzanie între Francesco și Lorenzo, iar când Francesco cercetează mai departe circumstanțele sosirii lui Novella în oraș, el vede sosirea ei ca făcând parte dintr-un complot Medici și o alungă din casa sa. Vespucci bănuiește că soția lui are o aventură.

Pazzi a favorizat insurecția din apropiere de Città di Castello. Giuliano este neliniștit la finalul aventurii sale și călătorește la Citta di Castello pentru a încerca să potolească revoltele împotriva liderului Castello. Papa vede situația de acolo ca o reprezentare a tot ceea ce este rău în legătură cu alianțele cu familia Medici și încearcă să facă ordine în oraș. Atât Pazzi cât și Lorenzo încearcă să câștige sprijin larg pentru candidatul lor pentru a fi noul Gonfaloniere al Florenței. Lupta pentru voturi se transformă în violență - Luca Soderini este ucis după ce se răzgândise în privința votului său, la presiunile lui Pazzi.

Trimisul Veneției este supărat după ce fiica sa Novella este alungată de Francesco Pazzi, iar acest lucru amenință încercările lui Lorenzo de a intermedia o alianță între Milano, Florența și Veneția pentru a asigura rutele comerciale și a interfera cu planurile Papei. Clarice încearcă să facă lobby pentru candidatul soțului ei, apropiindu-se din nou de amanta lui. Vespucci descoperă cine este iubitul soției sale și, în ciuda faptului că este foarte bolnavă, o bagă la închisoare când refuză să renunțe la dragostea ei pentru Giuliano. Giuliano se confruntă cu Vespucci în privința absenței soției sale și stă cu ea în timp ce moare din cauza bolii. Fiul lui Luca, Bastiano, este instalat în consiliu, iar Lorenzo câștigă votul. Sprijinul pentru alianță are consecințe atunci când la Milano, Sforza este ucis brutal.

Noul Ducele de Milano, în vârstă de 9 ani, și regenta, mama sa, ajung să reafirme alianța Milanului. Giuliano este distrus după moartea iubitei sale și nu mai dorește să trăiască. Salviati si Pazzi stabilesc că trebuie să scape lumea de familia Medici și angajează mercenari pentru asta. Planurile lor s-au auzit la Roma și, prin urmare, unchiul lui Lorenzo, Carlo de Medici, este închis. Papa Sixtus al IV-lea îl invită pe Lorenzo la Roma pentru negocieri de pace, dar el, oricum temându-se pentru siguranța sa, o trimite pe Clarice. Carlo este obligat să mintă că totul este bine, atunci când Clarice insistă să-l întâlnească. Pazzi își dau seama că ambii frați Medici trebuie uciși deodată și sunt nevoiți să-și schimbe continuu planurile datorită faptului că cei doi nu sunt împreună. În timp ce a subliniat că nu poate ține cont de crimă, Papa este de acord să sancționeze îndepărtarea lui Medici din Florența și îl trimite pe nepotul său, Cardinalul Riario, în vârstă de 17 ani, ca trimis împreună cu 600 de soldați din armata papală.

Conspiratia Pazzi pică. Nereușind să aducă la bun sfârșit niciunul dintre planuri, la liturghia de Paște din Dom, duminică, 26 aprilie 1478, în fața unei mulțimi de 10.000 de oameni, Giuliano este înjunghiat de 19 ori de diverși mercenari și de Francesco Pazzi. El sângerează până la moarte, în timp ce fratele său Lorenzo este rănit grav, iar mercenarii continuă atacul. Lorenzo, Clarice și mama sa sunt duși în siguranță în sacristie. Între timp, Salviati, ținându-l ostatic pe Gonfalionere în Palazzo della Signoria, vorbește cu mulțimile, indicând că Papa a sancționat îndepărtarea familiei Medici. În piață, Pazzi și nepotul său spun mulțimii că tirania Medici s-a terminat, și că sunt închiși în Signorie. Lorenzo lasă siguranța sacristiei și îl jelește pe Giuliano. El merge în piață și mulțimea se întoarce împotriva lui Pazzi, mulți oameni subliniind beneficiile comerciale când Medici erau la putere. Lovitura de stat eșuează, iar seniorul Pazzi încearcă să iasă din oraș pentru siguranța armatei papale care voia să se îndrepte spre porți, dar ele sunt închise și Pazzi trebuie să caute adăpost.

Nepotul său, Riario, este vânat. Lorenzo, aflat acum la cârma orașului, ordonă distrugerea a tot ce are legătură cu Pazzi. El își dorește familia, bunurile, simbolurile sale și istoria sa expulzată din oraș. Are loc o orgie de violență și jafuri, ceea ce-l duce pe Botticelli la disperare. Între timp, Bianca cere garanții de la soțul ei, care este un Pazzi, cu privire la rolul său în conspirație. Amintirile din copilărie ale lui Lorenzo despre prietenia sa cu Francesco și cuvintele bunicii sale pe moarte în urmă cu ani, îi întunecă părerile despre ce să facă cu conspiratorii. Salviati și Francesco sunt spânzurați de pereții Palatului. Jacopo Pazzi este găsit de Lorenzo și este, de asemenea, spânzurat. Clarice face apel la Lorenzo să denunțe și să pună capăt violenței. Botticelli solicită lui Lorenzo să recunoască faptul că bunătatea și nu răzbunarea lui a condus orașul la a-l sprijini împotriva lui Pazzi. Lorenzo îi exilează pe Bianca, cu soțul ei și copilul lor. La Roma, Papa este revoltat de cele întâmplate.



a fost: Medici - conducătorii Florenței, sezonul 1 tr                                     urmează: Medici - sezonul 3

sursa foto: capturi video de pe imdb.com

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate sezoane Medici - conducătorii Florenței.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.