joi, 11 iunie 2020

Ce este aparatul dentar Invisalign?

Ce este aparatul dentar Invisalign?

De ce am ales să vorbesc astăzi despre aparatul dentar Invisalign - pentru că m-a întrebat cineva pe facebook când am distribuit articolul precedent pe teme de sănătate dentară. La acel moment nu m-am gândit că am scris o denumire a unui aparat despre care poate că puțină lume a auzit pe la noi.

Așadar ce este aparatul dentar Invisalign?


Așa cum îi spune și numele, este un aparat invizibil pentru corecția dinților strâmbi: invisible+align, în engleză înseamnă aliniere (a dinților) invizibilă. Adică tratament invizibil pentru alinierea corectă a dinților, așa, mai pe larg spus. Deci Invisalign este un aparat dentar, mai nou și mai sofisticat decât aparatul dentar safir. Poate că o a doua întrebare a celor interesați ar fi

Din ce este alcătuit Invisalign?


Acest tip de aparat dentar arată ca o proteză din plastic transparent flexibil cu care sunt înveliți dinții. Acest tip de plastic, termosensibil, este creat special pentru tratamentul de îndreptare a dinților și nu conține substanțe dăunătoare, gluten sau latex. Este anti-alergen, în așa fel încât să poată fi folosit de oricine alege un astfel de aparat.

De ce ai alege aparatul dentar Invisalign?


Avantajele acestui tip de aparat dentar față de altele este în primul rând cel estetic, apoi faptul că el se poate scoate oricând, înaintea meselor, sau în timpul somnului dacă vă deranjează prezența acestuia, ori dimineața când vă spălați pe dinți. Deși recomandarea este să fie purtat cca 20-22 de ore pe zi, Invisalign poate să fie scos mai multe ore dacă aveți un eveniment special, precum o petrecere și trebuie să mâncați și să consumați băuturi. Aliniază dinții în mod constant, mai bine decât alte tipuri de aparate dentare și o poate face mai repede decât acestea, dar asta depinde și de specificul dinților fiecărui pacient.

Pe de altă parte un aparat dentar Invisalign este destul de costisitor, nu doar datorită plasticului special din care este alcătuit ci și pentru că trebuie schimbat la anumite intervale de timp până la alinierea completă a dinților cu probleme. Adică un pacient nu plătește un singur astfel de aparat, ci mai multe, și pentru fiecare este nevoie de reluarea de la capăt a procedurilor stomatologice pentru alcătuirea noii impresiuni a dinților care între timp s-au mai mișcat spre poziția corectă.

În general, oamenii par să considere dezavantajele un preț mic de plătit în schimbul îmbunătățirii zâmbetului lor, dar toate plusurile și eventualele minusuri le veți cântări voi, pacienții, și la urmă fiecare va alege în funcție de sfatul stomatologului și de posibilități. Însă până la ora actuală, aparatul dentar Invisalign este cel mai fiabil și mai estetic apărut pe piață. Iar dacă vrei să afli cât costă un aparat dentar invizibil poți să te uiți aici

sursa foto: flickr.com


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet








19 comentarii:

  1. Nu am auzit de acest aparat dentar până acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu port aparat dentar cu sârme. În toamnă am 2 ani de când îl am și deja mi se pare enorm și nu îl mai suport. E fix, și-a făcut excelent treaba. Dar nu am încredere în aparatele pe care le poți scoate oricând. Ar dura o veșnicie să îndrepte dinții :)) Estetic da, clar e mai frumos. Dar nu cred ca are aceleasi atuuri ca un aparat fix

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am avut nevoie de aparat dentar, și oricum pe vremea mea nu prea era moda asta cu aparatele dentare și dinții drepți, albi, etc. Fiecare ii avea cum erau de la natura. Dar din câte m-am documentat, acest aparat Invisalign este mai bun decât cele cu sârme și ma refer strict la îndreptarea dinților. Întreabă dentistul, de curiozitate!

      Ștergere
  3. Eu am avut noroc de dinți ok, ma bucur ca nu a trebuit sa port asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiam de acest aparat dentar, torusi nu stiu daca as putea sa il folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam de acest aparat! E bine de stiut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cunosc domeniul, insa informatiile sunt utile pentru cei ce experiementeaza cu aparatul dentar :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant, nu știam de acest apartament dentar, dar în viața este bine de știut...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. In ultimul timp am devenit mai constienta de dintii mei, de culoarea lor si de aspect in general.
    Ma bucur ca am aflat si de acest aparat, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu știam de acest tip de aparat dentar, mulțumesc de informații!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiam de el pana acum, poate de aia ca nici nu avusem nevoie. ❤️

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe viitor, copilul meu o sa aiba nevoie de un aparat dentar, deci multumesc pentru informatii.

    RăspundețiȘtergere
  12. E prima dată când aud de el. A fost chiar util articolul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi se pare super util un astfel de aparat invizibil. Costa mai mult, dar si avantajele par pe masura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Catalina, unul pt ambele randuri de dinti costa 160 de milioane de lei vechi!

      Ștergere
  14. Ma tenteaza maxim si pe mine un astfel de aparat dentar! Probabil o sa imi si pun in viitorul apropiat! Multumim pentru recomandare! :P

    RăspundețiȘtergere
  15. Este prima oara cand aud de el si chiar m-ar tenta si pe mine

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru ca medicina a avansat asa de mult, ar fi si pacat sa nu vedem zambete frumoase!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.