luni, 15 iunie 2020

Cum eviți blocajul comentariilor pe bloguri



Cum eviți blocajul comentariilor pe bloguri

Noi, bloggerițele de pe grupurile de facebook, am observat că nu mai putem da comentarii câte vrem pe zi, pe blogurile pe care le vizităm, că după 4-5 comm-uri se întâmplă ceva și primim eroare 403 iar comentariul nu mai apare. Lucrul ăsta eu nu știu de când a apărut, dar l-am experimentat prima dată acum vreo 2 săptămâni.

Pentru că nu-mi place să revin de mai multe ori pe același thread de facebook, m-am gândit la o soluție. Am șters cookie-urile din calculator (oricum, asta fac în fiecare dimineață când îl deschid), am intrat de pe alt IP (de pe mobil, cu hotspot mobile), mă rog, am făcut tot ce m-am priceput. Bineînțeles că a mers, dar intuiția îmi spunea că soluția este ceva mai simplă de atât și că plugin-urilor platformei wordpress.org (că numai blogurile/site-urile hostate pe platformă se blochează) nu le place faptul că linkurile respective provin de pe facebook. Și deocamdată, se pare că am dreptate.

Cum eviți blocajul comentariilor pe bloguri

Și atunci procedez doar așa: copiez linkurile într-un fișier de tip .txt (copiez adresa din link, nu aceea de pe poza generată). Nu dau click pe linkul din threadul de facebook, pentru că dacă dau click, apoi degeaba mai elimin secvența de cod despre care vorbesc în cele ce urmează. Deci direct, copiat linkul pe un fișier. Ele au o forma lungă, dar de acolo iau cu copy/paste doar adresa articolului care mă interesează, adică doar până la semnul întrebării ”?”. Ce este după semnul întrebării reprezintă referrer-ul, adică site-ul de pe care vine linkul, și vine de pe facebook. Probabil unui plugin wordpress nu-i place facebook-ul, ca referrer. Dau paste în browser linkului curat, fără restul codului alfanumeric de după semnul întrebării inclusiv, și comentez pe câte bloguri vreau eu.

Cum eviți blocajul comentariilor pe bloguri

Dar: metoda nu funcționează dacă aveți versiunea nouă de facebook - se copiază altfel linkul respectiv, prea lung și nu conține exact ceea ce avem noi nevoie aici.Deci merge ceea ce am scris, cu versiunea fb așa cum apare în poze, cea nouă este cu fonturi mari și ceva mai deranjantă vizual (mie nu-mi place deloc) Ca browser, am încercat metoda atât pe Chrome cât și pe Opera, pe ambele funcționează. Nu mai folosesc Firefox și nici IExplorer, deci nu știu acolo să vă spun. De asemenea, nu aveți cum să aplicați metoda descrisă mai sus de pe telefon.

Succes!




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











24 de comentarii:

  1. Uite ca am invatat ceva. Chiar nu mi-am dat seama de ce imi da eroarea, dar nici nu am cercetat. Si uite ca ai adus tu solutia. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca am neaparat dreptate in privinta motivului acestui block, dar metoda functioneaza ;) spor!

      Ștergere
  2. Eu am încercat partea cu ștersul istoricului și nu numai. Din păcate nu merge, dar am întâmpinat doar de două ori această problemă pe bloguri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi referrer-ul e problema, adică partea de cod de dupa linkul propriu-zis, nu istoricul si restul.

      Ștergere
  3. Chiar am pățit să primesc eroarea asta de foarte multe ori și nu știam ce să fac. De regulă, am observat că dacă revin a doua zi pe blog pentru a da iarăși comentarii, merge totul perfect. Cine știe, poate totuși o să repare acest bug cândva sau cel puțin sper asta. O să încerc și varianta propusă de tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine nu a mers nici a doua zi, și cum ziceam, cand intru pe un thread vreau sa-l duc la capat tot odata.

      Ștergere
  4. Ingenioasă idee, bănuiam și eu că din cauza asta ar putea fi, dar nu am avut energia de a scurta link-urile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Insă ai grijă, nu da click direct, apoi să le scurtezi din browser, că nu funcționează!

      Ștergere
  5. Forte utile informațiile tale! M-am gândit și eu ca trebuie să fie ceva, din moment ce numai o parte din bloguri, aceleași, aveau problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand am domeniu propriu am mai urmărit, așa, din când în când, ce zic fetele care sunt pe platforma wordpress.org și nu m-am simțit atrasă de ea tocmai din cauza problemelor care nu se mai termină. Pe blogspot nu există asemenea bătăi de cap, nici comentarii spam nu mai am. De ani de zile! (Oana D.)

      Ștergere
  6. Eu de obicei comentez de pe telefon, în timp ce fac mâncare sau legăn copilul. Mi+e mult mai ușor să revin decât să deschid laptopul și să urmez pașii aceștia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu nu folosesc telefonul pentru internet, chiar mă deranjează lucrul ăsta. Nu pot sta tot timpul cu telefonul în mână cum văd pe colegele mele tinere de la serviciu. Mi se pare un soi de dependență, dar nah!, :) fiecare le știe pe ale lui.

      Ștergere
  7. Multumim pentru pont. Si eu am avut asa probleme atunci când comentam la articole. O sa tin cont de acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  8. M-am lovit și eu de câteva ori de această problemă, mulțumesc pentru informații și pentru că ai împărtășit cu noi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma mai intalnesc cu aceasta eroare din cand in cand si continui sa comentez pe telefonul mobil. Multmesc de info insa, bine de stiut pentru viitor!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu te-am mai vazut de un secol. tot blogging? tot blogging?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ohoooo, lume nouă! Am crezut că ești mort, zău! :)))) te stiam in Franta acum 5 ani....da, parca un secol a trecut de atunci...

      Ștergere
  11. Uneori, la mine mergea sa las comentarii daca activam datele mobile, nu știu ce legătura are.
    Dacă o sa mai întâmpin probleme, o sa încerc metoda ta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu prefer sa comentez la distante de timp ca sa evit astfel de blocaje. M-as complica parca prea tare cu lista si apoi luat fiecare link in parte :D Sunt mai puturoasa de fel :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi place sa-i fac trafic lui Zuckerberg, dar ma rog... am incercat si eu varianta asta, sigur ca e mai comoda, oarecum, dar la mine, nu stiu de ce, n-a mers, nici dupa 4-5 ore tot nu vroia, de aceea am cautat o solutie.

      Ștergere
  13. Eu nu am intampinat problema, dar mai multa lume s-a plans. Multumim de sfaturi!🤗

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am observat ca aceasta eroare apare in special seara. In timpul zilei n-am avut o astfel de problema. Seara insa, daca las comentariul si apare eroarea, dau "innapoi" si e ca si cum nu s-a trimis comentariul. A doua zi dim dau doar trimitere si-l ia foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma bucur sa aflu rezolvarea problemei acesteia cu eroarea. Chiar nu stiam cum sa rezolv problema

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte tare! Multumesc pentru pont! Acest mod excesiv de limitare m-a afectat si pe mine din pacate..

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.