miercuri, 22 iulie 2020

Cum iluminezi o sufragerie cu lampadare

Cum iluminezi o sufragerie cu lampadare

Când vine vorba de home decor, alegerea de iluminat interior face posibilă crearea de spații și adăugarea de căldură în fiecare cameră. Există o mulțime de opțiuni de iluminare pentru sufrageria dv - candelabre, aplice de perete, veioze și lampadare, acestea din urmă fiind cele mai versatile, deoarece puteți așeza un lampadar pe un spațiu gol. Există o varietate de modele și stiluri disponibile pe piață care pot completa aspectul unui design interior și care se potrivesc oricărui buget.

Eu însămi mi-am redecorat casa anul trecut și am ales pentru iluminat soluții pe care nu le-am mai avut niciodată în trecut. Am cumpărat două lampadare de pe eOrion.ro (dacă vă plac produsele lor, pot fi găsiți de luni până vineri între orele 7-18.00 la numărul de telefon 0744.33.14.14), din care unul pentru hol și celălalt pentru sufragerie, și nu-mi pare rău deloc de alegerea făcută.

Sufrageria, adică locul în care ne distrăm cu prietenii și familia, locul în care ne relaxăm, ori ne delectăm cu o carte bună, și chiar luăm masa la ocazii speciale, are nevoie de iluminare atent planificată pentru viața de zi cu zi. De la iluminarea fotografiilor de familie și a lucrărilor de artă de pe pereți până la furnizarea de lumină suficientă atunci când copiii își fac temele, hai să explorăm posibilitățile de iluminat care îți fac viața frumoasă zi de zi.

Iluminarea sufrageriei


Cum iluminezi o sufragerie cu lampadarePrimul pas, cel mai important în iluminarea unei camere de zi, este să descoperiți modul în care folosiți spațiul. De la citit la relaxare, configurați-vă iluminatul ca să vă ajute, nu să reprezinte un element redundant și inutil. Pentru mulți dintre noi, sufrageria este camera în care ne uităm la televizor. Televizoarele își aprind propria lumină, așa că este important ca iluminarea camerei să nu intre în conflict cu ecranul TV, provocând o strălucire care să interfereze cu emisiunea preferată și care astfel devine agresivă pentru ochi. Lumina poate proveni dintr-o varietate de surse de iluminat, cum ar fi veiozele clasice, sau cele gen reflector orientate spre ecranul televizorului și chiar spre fereastră. Asigurați-vă că poziționați corpul de iluminat astfel încât nici o lumină să nu bată direct spre ecran. Iar dacă aveți un spațiu generos, un lampadar metalic auriu, cu mai multe becuri sub formă de lumânare, așa ca acesta din poza alăturată, va da o notă de bun gust și eleganță sufrageriei dv.

Unde să amplasați lampadarele


Puteți poziționa lampadarele aproape oriunde într-o cameră, dar niciodată să nu le puneți în mijlocul zonei de trafic, pe locurile de trecere dintr-o cameră în alta. Iată câteva idei bune de urmat pentru a vă ghida cum să vă poziționați cel mai bine lampadarul în camera de zi împreună cu alte corpuri de iluminat:

Cum iluminezi o sufragerie cu lampadare- așezați una sau două lămpi pe mese și pe orice rafturi sau colțuri ale mobilei din camerei de zi.
- montați veioze mari sau lampadare pe ambele părți ale șemineului.
- poziționați lampadarul în lateralul scaunului sau locului de citit, așa cum se observă în fotografia alăturată, cu un lampadar metalic cu abajur din sticlă mată sub formă de floare, lângă un fotoliu baroc cu accente Chesterfield pe tapițeria de catifea a spătarului.
- așezați un lampadar în spatele sau lângă televizor. Acest lucru va reduce strălucirea și va înmuia contrastul.

Puteți utiliza lampadarul de podea pentru a defini un spațiu de conversație confortabil, cu o masă de cafea mică și câteva scaune. Puteți chiar să îl asociați cu o plantă ornamentală și să creați un efect dramatic, deoarece lumina și abajurul aruncă umbre peste frunzele plantei. Un lampadar poate fi amplasat direct sub un tavan ornat sau lângă o fereastră bogat ornamentată cu plante ori cu perdele și draperii luxuriante.

Lampadarele sunt foarte ușor de poziționat în casă și sunt foarte versatile, deoarece pot fi amplasate aproape oriunde există un spațiu, sau pot fi mutate dacă simțiți că trebuie să redecorați casa ori doar o anumită porțiune. Deci, dacă doriți o modalitate rapidă și ușoară de a adăuga căldură și farmec în camera de zi sau în orice zonă de acasă, montați un lampadar și fiți uimit de transformarea pe care o puteți face cu foarte puțin efort!

Sursă foto 1 Andreas Göllner from Pixabay



Tu ai lampadare în sufrageria ta?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet







7 comentarii:

  1. Si mie imi plac lampadarele. Mi se pare pe langa faptul ca lumineaza orice camera, ii da un aer de intimitate si caldura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca nu am niciun lampadar, dar mi se par foarte interesante si am in plan sa imi iau .

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi plac tare mult lampadarele și, chiar sunt în căutarea unora noi pentru living.
    De fapt, cam regândim totul în ceea ce privește iluminatul interiorului casei.
    Am luat ceva de a Orion cu muți ani în urmă, fug acum pe site.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie chiar imi plac lampadarele doar ca decorul sufrageriei mele nu mi se pare ca este potrivit pentru genul asta de lampadare

    RăspundețiȘtergere
  5. Avem și noi un lampadar în living, dar este un model minimalist și tineresc, care se încadrează perfect în atmosfera scandinavă a întregii case.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu vreau sa imi iau un lampadar in sufragerie. Mi se par super frumoase si parca prinde incaperea viata cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de frumoase sunt! Si mie imi place genul acesta de iluminare.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.