vineri, 24 iulie 2020

Sfaturi pentru folosirea foliei cu bule în ambalarea articolelor fragile

Sfaturi pentru folosirea foliei cu bule în ambalarea articolelor fragile

Pentru a păstra, a transporta sau a trimite în altă localitate obiecte fragile și valoroase, ele trebuie protejate la șocuri în timpul manevrării și deplasării, iar pentru aceasta cea mai bună soluție de împachetare este folia cu bule.

Într-adevăr, multă lume folosește doar hârtia și cutiile de carton pentru ambalare, dar profesioniștii știu că folia de ambalat cu bule ajută la amortizare și protejează mult mai bine obiectul împachetat astfel. Televizorul cu ecran plat, aparatura electronică, sticlăria, porțelanurile, tablourile, ceramica și alte lucruri sunt bine protejate în folia cu bule. Iar dacă vă decideți să faceți asta, iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont.

1. Ce să protejați în folie cu bule


Articolele de valoare, fragile și greu de înlocuit. Mai exact, luați în considerare împachetarea cu bule pentru:


  • - rame și oglinzi mari
  • - televizoare cu ecran plat - tablouri înrămate și acoperite cu sticlă și rafturi din sticlă
  • - electronice și calculatoare
  • - porțelanuri și figurine de sticlă
  • - articole decorative fragile
  • - statuete și ceramică fină


2. Mai întâi folosiți hârtie de ambalaj


Puneți un ambalaj de hârtie între ecranul televizorului și folia cu bule ca să nu rămână pe el niciun fel de urmă. Plasticul poate lăsa urme pe ecran, în special la temperaturi extreme. Acest lucru este valabil pentru orice înveliți în folie cu bule. Pentru articolele cu margini sau colțuri ascuțite, adăugați hârtie suplimentară acolo unde este strict necesar.

Rețineți că singur, ambalajul cu bule nu va fi de-ajuns. Chiar și înconjurate de două sau trei straturi de folie, lucrurile din această listă vor trebui totuși împachetate ferm în cutii de carton, cu suficientă hârtie de ambalare încrețită pe toate părțile pentru a le împiedica să se miște și să aibă joc în tranzit, păstrându-le în siguranță de impactul exterior.

Sfaturi pentru folosirea foliei cu bule în ambalarea articolelor fragile

3. Folia se folosește cu bulele spre interior


Înfășurați obiectele în folie cu bulele orientate spre interior pentru o mai bună protecție împotriva presiunii exterioare și a impactului accidental. Mai mult, dacă soluția dv. este pentru depozitarea unor obiecte în siguranță, pentru că nu mai aveți nevoie de ele în casă, dar nici nu vreți să le aruncați, pe partea plană este mai ușor de scris cu markerul ce conține pachetul respectiv, în cazul în care doriți să puteți identifica rapid fiecare element.

4. Ambalați obiectele în cutii de carton


Ramele, oglinzile, rafturi de sticlă și televizoare cu ecran plat se așează după ambalarea în folie în cutii înguste, iar dacă aveți cutii de carton ceva mai late, asigurați-vă că fiecare obiect împachetat cu bule, este înconjurat de hârtie de ambalaj încrețită sau ziare mototolite în așa fel încât să nu se miște lateral obiectul ambalat.

Componentele electronice și calculatorul sunt cel mai bine protejate atunci când sunt ambalate în cutii cu pereți dubli, aceleași cutii pe care le folosim pentru vase, farfurii și pahare, porțelanuri și sticlărie. Articolele decorative fragile precum statuetele și ceramica pot fi ambalate în cutii medii, cu condiția ca acestea să fie bine amortizate și cutiile să fie clar scris pe ele ce conțin pentru a minimiza șansele ca cineva să pună o greutate deasupra.

5. Ambalarea obiectelor de sticlă


Nimic nu este mai fragil decât sticla și ambalarea corectă a fiecărei piese de sticlă - pahare, vaze, etc., asigură integritatea coletului. Cel mai bun lucru de făcut este să aveți la îndemână cutii de carton cu pereți despărțitori pentru pahare, care le împiedică să se bată unele de altele, și oferă o cantitate apreciabilă de sprijin vertical.

Dacă nu găsiți cutii cu pereți despărțitori, nu disperați! Ambalați paharele în folie cu bule, asigurați-vă că și în interiorul lor au hârtie mototolită, apoi înveliți-le în strat gros de hârtie de ambalat încrețită sau mototolită în mâini, pe care o plasați atât în lateralele paharelor cât și sus și jos. Acesta nu este cel mai eficient mod de împachetare pentru pahare, dar nu veți avea, după transport, o cutie plină de cioburi scumpe de sticlă.

În final, o să mă întrebați de unde se pot procura toate aceste soluții de ambalare. Eu vă recomand site-ul kangoopack.ro, al firmei cu același nume din Alba Iulia, tel. 0737-501.193. Mai multe despre ei puteți viziona pe canalul lor de youtube sau pe pagina de facebook.

Tu ce soluții de ambalare folosești?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet








9 comentarii:

  1. Foarte util acest articol, si eu folosesc folia cu bule cand trimit tablourile foto A4 si A3, este nelipsita in procesul de impachetare! Mersi de articol!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot folie cu bule folosesc și eu, iar pe fundul cutiei mai pun fie pufuleți din aceia din polistiren, fieulte hârtii fofolite care să atenueze eventualele șocuri și ca să nu se miște în interior.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu folosesc folia cu bule în general, mai ales când trimit colete extrem de fragile. Mereu au ajuns în siguranță la destinatar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am ambalez cel mai des în cutii de carton. Pentru obiectele mai sensibile folosesc și folie de plastic cu bule.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu folosesc folie cu bule, mai ales daca am ceva fragil in cutie. Daca sunt carti de exemplu, le pun doar in cutie de carton.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu prea trimit colete. Dar o sa tin minte sfatul tau. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu apelez la folia cu bule atunci cand vine vorba despre produse ceva mai fragile pentru ca acestea protejeaza foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu folosesc folia cu bule, e cea mai buna varianta cand trimiti un colet.

    RăspundețiȘtergere
  9. Folosesc si eu uneori folia cu bule daca am ceva fragil, in rest doar le impachetez frumos.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.