luni, 17 august 2020

Aparatul dentar metalic

Aparatul dentar metalic

Aparatele dentare, după cum am mai scris pe blogul meu, sunt de mai multe feluri, în principal tradiționale și moderne. Cele tradiționale, adică fixe, constau în arcuri metalice care sunt lipite de dinți folosind un ciment dentar special, apoi sunt legate între ele prin fire metalice de diferite grade de flexibilitate și prin benzi minuscule de cauciuc, care constituie legăturile. Legăturile vin acum într-o mare varietate de culori iar pacienții pot alege să schimbe culorile lor de fiecare dată când ele sunt înlocuite. Acest aparat dentar metalic reprezintă ceea ce majoritatea oamenilor cunosc sub mult mai obișnuitul nume de „sârme”. Ele au fost printre primele aparate ortodontice care au fost introduse pentru tratamentul dinților nealiniați sau strâmbi. Cu toate acestea, ele sunt utilizate în mod obișnuit în ortodonție, pe lângă alte tipuri de aparate dentare, cum ar fi cele ceramice și aparatele așa-zis invizibile sau clare.

Din ce sunt realizate aparatele dentare metalice


Deoarece ele rămân în cavitatea bucală pentru o durată lungă de timp, sunt preparate din materiale care au o rezistență suficientă și o rezistență excelentă la coroziune. Prin urmare, aparatele metalice tradiționale sunt fabricate din oțel inoxidabil, aur, nichel sau aliaje de titan de înaltă calitate. Se mai adaugă crom și molibden pentru prevenirea coroziunii. Grosimea și rigiditatea arcurilor determină forța generată pe dinți. De obicei, se folosesc fire flexibile inițial pentru alinierea treptată a dinților urmată de utilizarea firelor rigide pentru a produce mișcări ortodontice majore ale dinților.

Aparatele dentare metalice au următoarele avantaje



  • - remediază o serie întreagă de probleme cu alinierea dinților. Cu toate acestea, noile tehnologii pot muta dinții la locul lor mai repede și mai puțin dureros.
  • - sunt mai mici decât cele din anii trecuți, ceea ce înseamnă că tind să fie mai puțin vizibile și mai confortabile. Unii pacienți chiar aleg culori frumoase pentru aparatele lor.
  • - tind să miște dinții ceva mai repede decât aparatele dentare ceramice și sunt mai rapide decât cele de tip Invisalign.
  • - în general, aparatul dentar metalic este mai puțin costisitor decât cele ceramice și cu atât mai mult decât cele moderne, invizibile. Aceasta este cu siguranță cel mai mare avantaj.


Dezavantajul unui aparat dentar metalic este că acesta tinde să fie vizibil, mai ales atunci când zâmbești, râzi sau vorbești. Purtătorii lor, în special adolescenții, se simt foarte inconfortabil, iar disconfortul crește dacă pacientul trebuie să participe la un eveniment important, cum ar fi un interviu pentru job sau o nuntă.

Disconfortul este un alt dezavantaj al aparatului dentar metalic. Poate fi dureros pentru dinți atunci când sunt aplicate arcurile pentru prima dată și chiar dacă durerea se reduce în timp, ea reapare de fiecare dată când arcurile metalice trebuie strânse, în cursul tratamentului.

Însă pentru că eficiența este mai importantă decât micile dezavantaje, când la final știm că avem o dantură perfect aliniată, merită efortul de a suporta un aparat dentar metalic pentru o vreme.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet








13 comentarii:

  1. Arata bine si cele metalice, important este sa indrepte bine dantura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am văzut ca fac minuni aceste aparate și consider că sunt foarte bune pentru cei care au nevoie de ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum aparantele dentare sunt la moda, ma bucura acest fapt pentru ca cu cativa ani inainte oamenii erau timorati de purtarea unui astfel de aparat desi era necesar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru o dantura perfecta trebuie sa apelam dacă este nevoie. ❤️ ❤️

    RăspundețiȘtergere
  5. Un articol interesant pentru cei ce au nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  6. poate nu e cel mai comod sau cel mai dragut tip de aparat, insa pentru o dantura frumoasa si sanatoasa, trebuie sa ne sacrificam putin

    RăspundețiȘtergere
  7. Am purtat aparat dentar timp de 6 ani, deoarece am avut probleme destul de mari. Deși nu a fost ușoară perioada, a meritat din plin.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aparatele dentare au atins acum niște performanțe incredibile și nici nu mai sunt atât de inestetice și incomode. Ba chiar e "la modă" să ai aparat dentar! :) Cred că trebuie să apeleze cu încredere fiecare persoană care are de corectat dantura.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma gandesc serios sa-mi pun aparat dentar, momentan strang banuti deoarece costurile nu sunt chiar ieftine, dar merita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dacă rezultatele sunt mult mai bune, cu siguranță merită puțin sacrificiu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Intr-adevar, mi-au mai zis unele persoane ca au putin disconfort de la aparat, dar rezultatul merita din plin.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu zic ca merita disconfortul pentru o dantura perfecta poate fi nevoie si de astfel de proceduri.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar vorbeam zilele astea cu o prietena de aparatul dentar. Parca ma bate si pe mine gandul sa-mi pun. Ma gandesc ca diferentele ar fi si totul s-ar vedea mai bine

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.