marți, 1 septembrie 2020

Cremă matifiantă Effaclar Mat La Roche Posay. Review

Cremă matifiantă Effaclar Mat La Roche Posay. Review

După ce am testat emulsia matifiantă de la Gerovital m-am gândit să încerc și alte produse asemănătoare, pentru că am un ten gras, mai bine-zis mixt, cu zona T foare grasă și lucioasă la scurt timp după ce mă spăl dimineața sau șterg seara cu loțiune tenul.

Zis și făcut, tot aveam de gând să plasez o comandă la emag să iau mâncare pentru pisici, și am dat întâmplător peste crema matifiantă Effaclar Mat de la La Roche Posay. Recunosc că a fost oarecum un imbold de a o cumpăra, că inițial voisem să caut o cremă matifiantă Vichy, dar am pus-o în coș pe aceasta de la Roche Posay.

Așadar: crema se află într-un tub nesigilat care vine într-o cutie. Pe ea scrie doar în engleză și în franceză, este fabricată în Franța și conține 40 g de cremă matifiantă de culoare alb translucid și textură fină, semi-consistentă, cu un miros vag, ne-parfumat (sau cel puțin, eu nu am simțit altceva).

Cremă matifiantă Effaclar Mat La Roche Posay. Review

Crema matifiantă Effaclar Mat de la La Roche Posay este un produs special pentru pielea grasă, pe care promite s-o hidrateze și să regleze cantitatea de sebum, matifiind tenul în așa fel încât să nu lucească. Este menită să închidă porii, să reducă aspectul lor, să uniformizeze și să catifeleze pielea.

Crema are drept ingredient de bază apa termală din izvoarele din La Roche Posay, bogată în seleniu și cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și calmante. Este benefică pentru toate tipurile de piele dar în mod special pentru pielea grasă și cea acneică.


  • Nu conține substanțe uleioase 
  • Fără parabeni
  • Produs non-comedogenic
  • Testat dermatologic


Se folosește dimineața și/sau seara, după ce tenul este curățat cu loțiune. Trebuie evitată zona ochilor! Eu o folosesc doar dimineața, seara prefer să las pielea să respire, fără să-i astup porii cu cremă.

Ce am observat după cca 10 zile: - matifiază în câteva secunde, chiar în timpul aplicării

  • - este foarte spornică, folosesc pe toată fața doi stropi de cremă
  • - matifierea durează până seara chiar pe căldurile astea de vară
  • - catifelează pielea
  • - reglează eliminarea sebumului din zona T
  • - este o excelentă bază de machiaj


Dar:

  • - prețul poate fi considerat relativ ridicat - eu am cumpărat-o cu cca 53 de lei. Mie nu mi se pare scump, dar fiecare le știe pe ale ei și ceea ce mie mi se pare un preț bun, alteia poate să i se pară scump, sau ieftin.
  • - la mine generează lăcrimare dacă nu am grijă să evit larg regiunea ochilor. Aici se cuvine să spun că eu am o sensibilitate aparte la ochi, de când mă știu - de exemplu, ori de câte ori mănânc vișine sau beau suc de lămâie făcut în casă, ochii îmi lăcrimează.


Comparând-o cu emulsia matifiantă de la Gerovital, aceasta de La Roche Posay este în mod cert mai bună, dar cea de la Gerovital nu îmi stârnește alergie oculară.

În consecință, emulsia Gerovital rămâne, împreună cu crema matifiantă Effaclar Mat de la La Roche Posay în ritualul meu zilnic de întreținere facială.

Cremă matifiantă Effaclar Mat La Roche Posay. Review


Ingrediente:
Apă, glicerină, dimeticonă, stearat de izocetil, alcool denaturat, silice, dimeticonă / vinil dimeticonă polimer încrucișat, copolimer acrilamidă / acrililmimetiltaurat de sodiu, metil metacrilat polimer încrucișat, butilen glicol, stearat peg-100, cocamidă mea, sarcozină, stearat de gliceril, trietanolamină, izohexadecil, acid hexaadicilic, polisorbat 80, acrilați / c10-30 alchil acrilat polimer încrucișat, acid salicilic, parfum.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










8 comentarii:

  1. Nu am folosit acest produs de la laroche posay, ci ceva din gama toleriane. Adevărul e ca m-am împăcat bine cu acest brand, mi se pare superior fata de multe altele

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat ceva din aceasta gama si mi-a placut. LRP are produse calitative, care nu m-au dezamagit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi plac mult produsele de La Roche Posay, mulțumim pentru recomandări!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar sunt in cautare de o crema matifianta. Am folosit in trecut ceva de la Bioderma, iar cum tenul meu este mixt as incerca-o si pe aceasta de la LRP:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac produsele LRP. Ce am testat de la ei nu mi-a iritat ochii. Si eu sensibilitate la ochi. 🙈

    RăspundețiȘtergere
  6. La Roche Posay are intr-adevar produse minunate! Am si eu o multime pe care le folosesc in prezent de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred că am găsit răspunsul problemelor de vară ale tenului meu. Nu știam de aceste produse de La Roche Posay, dar le voi încerca neapărat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi se pare o crema foarte buna, ca sa nu mai zic ca multa lume recomanda acest brand. Eu, din pacate, folosesc destul de putine produse si asta pentru ca nu stiu de ce imi este greu sa aleg produsele in functie de problemele tenului meu

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.