miercuri, 20 ianuarie 2021

La răscruce ep. 1 rezumat

La răscruce ep. 1 rezumat

Episodul 1 al serialului La răscruce începe cu scena stradală a unui accident auto. Într-o intersecție în cruce, patru mașini s-au ciocnit frontal. Personajul principal povestește, ca și cum ar fi trecut mult timp de la eveniment, și conchide că atunci s-au încrucișat patru destine, nu patru mașini. Vedem în interiorul fiecăreia dintre ele: Kadir (Kivanc Tatlitug) este inconștient, Zeynep (Elcin Sangu) la fel, Kerem (Alperen Duymaz) este prăbușit peste bord iar Cemre (Melisa Asli Pamuk) este, de asemenea, inconștientă. Povestea începe apoi să deruleze întâmplările cu câteva zile înainte de accident.

Kadir este polițist și, împreună cu tânărul său coleg Adem, sunt implicați într-un schimb de focuri cu o bandă criminală pe care poliția o urmărește de mult timp. Kadir îl ucide pe șeful bandei după care este concediat, apoi decide să-l părăsească pe Adem pentru a clarifica mizeria cu șefii și procurorul.

Veli (Onur Saylak), un pic paranoic dar foarte sigur pe sine, a avut o noapte agitată cu o femeie care acum e legată la ochi, astfel încât nu știe unde s-a aflat. Camerele de supraveghere sunt oprite.

Zeynep ia micul dejun cu fiica ei, micuța Aylin. Urcă la etaj și, pentru că soțul ei nu este acolo îi citește mesajele de pe telefonul care vibra. Sunt de la o femeie cu care are, evident, o aventură. După aceea o duce pe Aylin la școală. Vede doi bărbați într-o mașină, care o urmăresc, se întoarce acasă și încuie ușa. Soțul ei, Galip primește un telefon de la un anume Cevdet, căruia le datorează 900.000 TL. La ieșirea din casă, cei doi bărbați îl interceptează și îi reamintesc că mai are doar două zile pentru a-și plăti datoria de la jocurile de noroc. Zeynep vede asta pe geam deși nu aude discuția apoi primește un telefon de la domnul Veli pentru o întrevedere.

Este evident că Galip a făcut o treabă murdară pentru Veli, dar acesta nu se mulțumește cu atât ci îl pune să scoată 10 milioane de euro din aeroport după ce o stewardesă lasă o geantă într-un loc sigur. El inițial refuză, dar după ce își dă seama că are o datorie de plătit, este de acord. Veli îi oferă 200.000 TL dar Galip are nevoie de 900.000 TL. Între timp, acasă, Zeynep o sună pe prietena ei Cemre pentru a discuta despre mesajele pe care le-a văzut pe telefonul lui Galip, apoi aranjează să se întâlnească altă dată la o cafea.

Kerem părăsește închisoarea după o condamnare de cinci ani pentru vătămarea corporală a tatălui său. Gardianul închisorii pare bucuros că Kerem va fi bine afară, iar la ieșire îl așteaptă prietena lui, Meral, împreună cu Yakup.

Kadir, după muncă, este la meciul de fotbal local, el fiind un susținător loial al echipei Sariyer. În drum spre stadion, îl vede pe Kerem. Se cunosc. Kadir a fost acolo în noaptea în care Kerem a fost arestat și crede că mulți dintre ei știu că nu este un tip rău și motivul atacului. Ei se salută și Kadir se întoarce spre Yakup, pe care îl verifică de droguri, și pare evident că știe că Yakup nu este ceea ce pare.

În acea seară, Kerem se vede cu prietena lui și îi explică faptul că este supravegheat discret, pentru că a ieșit condiționat din pușcărie, așa că trebuie să se comporte bine sau se va întoarce acolo. Cemre se află la o petrecere surpriză care a fost organizată pentru ea de iubitul ei, Demir. Tatăl ei este acolo împreună cu soția sa, Belma. Zeynep stă singură, uitându-se la un tablou cu lacrimi în ochi.
Kadir a plecat acasă la soția și fiica sa pe care le convinge să meargă cu el la meciul de cupă. Soția lui nu ar vrea, dar până la urmă este de acord că vor merge. Între timp, Kerem s-a întors acasă. Vedem că tatăl său este paralizat. Kerem nu are remușcări pentru că și-a atacat tatăl, a făcut-o așa cum și tatăl său își bătuse mama. După aceea se duce la Yakup, pentru că are nevoie de un loc de muncă, dar și de a-și ajuta mama cu mâncare și plata facturilor. Yakup îi propune să jefuiască un seif iar Kerem refuză.

A doua zi Zeynep se confruntă cu Galip despre mesajele de pe telefon. Ea îi spune că vrea să dea divorț. El devine agresiv și spune că nu va divorța. După ceartă, Galip se duce la aeroport să ia banii, dar în loc să-i ducă pe toți unde trebuie, scoate o parte din ei pentru a-și achita datoria, apoi pune restul într-un seif.

Kadir împreună cu familia participă la meciul de fotbal, lăsându-și fata să cumpere ceva de mâncare, apoi vede un bărbat care pare să aibă un detonator portabil în mână. Kadir îl împușcă dar acesta poartă vestă antiglonț. În minutele următoare un alt terorist detonează bomba. Totul este devastat în jur, iar Kadir se plimbă derutat și devastat de durere, fără să mai găsească rămășițele familiei sale.

Între timp, Galip îi spune lui Zeynep despre datorie și că trebuie să părăsească țara pentru că nu are o altă soluție. Ea nu este de acord iar el o avertizează că nu este de glumit cu acești bărbați. El îi spune despre cei 900.000 de euro, dar nu și despre cele 10 milioane de euro pe care i-a luat de la Veli. Zeynep iese din casă în timp ce Galip își face valiza și pleacă. În aceeași zi Veli stă de vorbă cu Zeynep și îi cere să sustragă bani de la banca unde lucrează. Ea refuză, dar a doua zi face așa cum i s-a cerut.

Kerem a căutat peste tot un loc de muncă fără să fi avut vreo șansă și decide că nu are altă alternativă decât să se alăture lui Yakup de jaf. Kadir este bulversat de cele întâmplate și se consideră vinovat de moartea soției și fiicei. În scurt timp depresia pune stăpânire pe el și decide că nu mai poate continua așa, astfel că plănuiește să se sinucidă.
Cemre este la cină cu Demir și ar vrea să plece cu ea în America. El pune un inel de logodnă pe masă și îi spune că vrea să rămână în Turcia, apoi pleacă.
Kerem și Yakup pătrund într-o casă de bogătași, golesc seiful, dar cineva intră pe neașteptate. Este Demir însoțit de o altă femeie, soția tatălui său, Basum.
Kerem, coboară primul și dă nas în nas cu Cemre, se uită unul la altul, apoi Kerem o înjunghie accidental în abdomen.

Toate aceste lucruri ne aduc la momentul accidentului de la începutul episodului, și ne arată cum s-a întâmplat acel accident. Kadir plin de durere se uită la o poză cu familia sa apoi, auzind că un alt echipaj de poliție urmărește o mașină, se decide să provoace un accident care să-i pună viața în pericol de moarte. Zeynep este în mașina ei, conducând ca să-l întâlnească pe Veli pentru a-i preda banii și a-și recupera fiica. Kerem se află la volan iar alături de el este Yakup. Se ceartă pentru că Kerem vrea să se întoarcă în casă s-o salveze pe fata pe care a înjunghiat-o. Yakup, disperat, îl amenință cu pistolul. Cemre s-a urcat în mașină ca să meargă la spital, dar din cauză că a pierdut mult sânge, este amețită și nu mai vede clar.

Vedem două mașini cum se îndreaptă către intersecție, fiecare având urgența lui, și are loc impactul. Cemre și Kerem ajung imediat în același loc, nu au timp să frâneze și se îngrămădesc în accident. Zeynep își revine, se uită în sus prin parbriz, vede șoferul din mașina cu care s-a ciocnit care este inconștient și îl recunoaște pe Kadîr.Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.


a fost: La răscruce - prezentare                          urmează La răscruce ep. 2 rezumat;

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina La răscruce, prezentare.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pinNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.