sâmbătă, 4 septembrie 2021

Trusa de machiaj esențială pentru femeile de 50+

Trusa de machiaj esențială pentru femeile de 50+



Când ai 20 sau 30 de ani simți nevoia să arăți ca de pe revistă. Să ai un ten perfect, un machiaj corespunzător care să te facă să capeți mai multă încredere în tine însăți. Dar după ce nu mai ești chiar așa de tânără și toamna vieții bate la ușa ta, aspectul feței tale trebuie adaptat. Nu mai poți purta straturi fără număr de baze de machiaj, creme și fonduri de ten, iluminatoare și toate cele, în caz contrar riscând să devii ridicolă sau în cel mai bun caz, o ciudățenie. Îngrijirea și întreținerea tenului e una, dar să arăți ca un clown de circ, e alta; pentru că la asta duce discordanța tot mai mare dintre vârsta pe care o ai și machiajul rămas același ca la 20 de ani.

Așadar chiar dacă ești experimentată, cu ani de zile de machiaj corect, este important să te adaptezi din mers la ceea ce ești, la anii pe care îi porți cu lumină în suflet, să ai o trusă de machiaj de bază,  cu elemente esențiale care să-ți permită să creezi un look natural și plăcut zi de zi.

1. Baza de machiaj

Trusa de machiaj esențială pentru femeile de 50+

Firește că înainte de a aplica baza de machiaj este necesară o curățare a tenului, pe care fiecare o face cu ce produse s-a obișnuit: loțiune demachiantă, cremă demachiantă sau chiar apă micelară. Apoi, în loc să folosești un primer, o cremă matifiantă, dacă ai ten gras ori mixt, sau o cremă hidratantă, acum ai posibilitatea să aplici o formulă 2 în 1, adică o bază de machiaj matifiantă, de exemplu Mineral Base, care lasă tenul fin, catifelat, asigură un machiaj proaspăt mai mult timp și acoperă ridurile fine.

2. Batonul anticearcăn (concealer) și fondul de ten

 
Trusa de machiaj esențială pentru femeile de 50+

Atunci când alegi un anticearcăn, s-ar putea să vrei să cauți potrivirea exactă, dar se pare că e mai potrivită alegerea unei nuanțe ceva mai închise la culoare față de tenul tău, pentru că în caz contrar apare efectul de artificial și, mai mult, un anticearcăn incorect ales poate să te îmbătrânească. Corectorul lichid Naked Skin Cove, are o textură fină și este disponibil în șase nuanțe. Vei beneficia de o acoperire excelentă cu efect long lasting. Aplicatorul este moale și nu irită pielea de sub ochi în același timp distribuind uniform produsul pe piele. După aceea poți aplica un fond de ten în strat subțire, sau o pudră fină, ce preferi tu și cu ce te-ai obișnuit, însă eu mă împac mai bine cu fondul de ten cu fluiditate mai mare, care se întinde bine pe obraz și nu lasă urme inestetice. Fondul de ten se aplică atât pe față cât și pe gât și decolteu, ca să nu apară discrepanțe între nuanța pielii obrazului și cea a gâtului, mai ales dacă folosești un fond de ten nuanțator, care este diferit față de culoarea naturală a tenului tău

3. Trusa de machiaj

 
Trusa de machiaj esențială pentru femeile de 50+

Aici părerea mea este că o trusă de machiaj completă, gen casetă, este cel mai bun lucru de avut la măsuța de toaletă. Ai acolo tot ce-ți trebuie, pentru un machiaj de zi sau de seară, pentru un machiaj natural sau unul potrivit pentru un eveniment. Ce ai nevoie:
  • dermatograful și mascara, într-o nuanță mai cuminte, nu chiar negru intens sau strălucitor sau cu sclipici. Un gri închis sau un maro îndulcesc trăsăturile și privirea ta dacă nu mai ești la prima tinerețe.
  • fardul de ochi - la fel și aici, optez pentru culori pastel, fără sclipici, sau foarte puțin, în nuanțe calde de bej, maro, verde kaki foarte deschis, roz pudră, gri. Un machiaj natural este mult mai potrivit decât unul ca de scenă, care la +50 de ani în loc să te facă să arăți bine, îți scoate în evidență exact ceea ce vrei să ascunzi, adică ridurile de expresie, pielea încrețită a pleoapelor, maturitatea inevitabilă a tenului sau a corneei ochilor.
  • fardul de obraz - în culori ca de toamnă, roșu ruginiu, coral, roz pudrat, dar aplicat cu zgârcenie, doar ca o tușă de culoare, fără să încarci fața inutil cu stridențe coloristice care să iasă în evidență inestetic.
  • rujul. La categoria asta trebuie să știi că linia buzelor se schimbă odată cu anii și buzele pline de la 20 de ani nu mai există la 50+ așadar aici este nevoie de ceva corectură cu un creion de buze moale și alunecos, care nu se întinde, și un ruj bun, hidratant sau mat, cum dorești, dar nu foarte lucios, nu foarte greu. Și un luciu de buze ușor poate fi aplicat, atâta vreme cât nu arată ca o peliculă de grăsime pe care ai uitat s-o ștergi cu șervețelul după o masă plină de sos gras. Și atenție la nuanța aleasă. Un ruj roșu aprins, roșu cireașă, maro sau violet, nu va face decât să accentueze faptul că ai niște ani. Acum, este mai potrivit să alegi nuanțe nude, roz pal, corai, maro roșcat mediu.
 
Trusa de machiaj esențială pentru femeile de 50+

Înainte de a încheia, o să spun că toate produsele prezentate în acest articol pot fi comandate din magazinul online www.mycosmetics.ro. Detalii pe pagina lor de facebook, pe instagram sau la telefon 0771412153.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin






14 comentarii:

  1. Și mie mi se pare normal sa ne machiem adecvat varstei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sunt cam necesare cele enumerate de tine, pentru machiajul unui ten matur.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca fiecare e liber sa se machieze cum doreste, nu varsta seteaza regulile asta e clar. Dar unele produse e bine sa le ai in trusa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, sunt necesare produsele prezentate de tine, mi se par esentiale, mai ales odata cu inainatarea in varsta. O sa intru si eu pe site sa ma uit ce imi lipseste in trusa pentru a face o comanda!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai mi-am cumparat o trusa de farduri de la ei si e foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cate informatii interesante, o sa-i arat mamei mele acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu inca sunt in categoria 20-30 ani, iar mama care are 65 nu prea se machiaza, doar blush si ruj foloseste.

    RăspundețiȘtergere
  8. intotodeauna e bine sa adaptam machiajul in functie de ten. o data cu varsta ne mai cumintim si in privinta culorilor

    RăspundețiȘtergere
  9. Produsele arată tare bine, iar recomandările tale chiar sunt adecvate.
    Mă regăsesc în ce ai spus și chiar folosesc cam aceleași produse.
    Fug pe site-ul mycostetics pentru produse!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mersi de recomandari, o sa ii zic la mama de ele.
    Am comandat de doua ori produse de la mycosmetics.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt puține și bune. Eu zic ca sunt destule pentru un machiaj frumos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum testez pe pielea mea varsta asta sunt intru totul de parerea ta. Norocul nostru ca au aparut cosmetice care ne pot sterge macar catva ani de pe chip.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce interesant este acel baton anticearcan! Eu am destul de multe produse de makeup, insa de vreun an am mai redus din ele. Astept sa le consum, le iau la rand. Dar nu rezist si ocazional mai incerc ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am sa tin cont de mentiunile facute. Nu am 50, dar nici mult nu mai am pana la 50 :D

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.