miercuri, 15 decembrie 2021

Secrete și decorațiuni de Crăciun și Anul Nou

Secrete și decorațiuni de Crăciun și Anul Nou




Numai lui Grinch nu-i place Crăciunul, în rest... să tot fie sărbători (așa cum erau odinioară). Dar te-ai gândit vreodată de ce iți place atât de mult această perioadă a anului? Câteva motive sunt evidente: te oprești din ritmul alert, te bucuri de o vacanță mai scurtă sau mai lungă, ești alături de cei dragi, ai motiv să faci mai multe cumpărături (deh, după posibilități). De sărbători te cuprinde bucuria revederii și a împărtășirilor, existând mai multă deschidere și atenție față de ceilalți - stare care ar fi minunat să se păstreze tot anul... Și daaa, este și bucuria surprizelor ascunse în cadourile pe care le aștepți ca un copil.
Apropo, ești genul care începe să pună decorațiunile de Sărbători încă din noiembrie și le ține până în martie? Sau genul care decorează casa exact în Ajunul Crăciunului? Să știi că există studii care atestă că dacă decorezi casa de Crăciun mai devreme sau păstrezi decorațiunile mai mult timp vei fi mai fericit/ă. O cercetare publicată într-un Jurnal de Psihologie arată că spiritul Crăciunului, însoțit de ornamente și luminițe, reduce stresul și anxietatea. Sentimentul este alimentat și de faptul că oamenii împart bucuria adusă de aceste momente cu cei dragi lor.

Așadar, pe locuri, fii gata... decorează și află câteva secrete!

1. Oh, brad frumos!


Autentic sau din plastic, știi care e secretul bradului de Crăciun? Nu este doar un pom oarecare ci unul care are multe de spus. De mii de ani, oamenii au celebrat acest moment al trecerii dintre ani cu această plantă veșnic verde. Pentru că așa e bine să fim și noi, rezistenți în orice situație și capabili să mergem mai departe cu poftă de viață. Mai demult era decorat cu mere, astăzi transformate în globuri și alte decorațiuni. Tu schimbi podoabele de brad în fiecare an sau le folosești pe cele de anul trecut? Sigur ai și unele decorațiuni care îți sunt atât de dragi încât le păstrezi de la un an la altul. Și ghici ce, le-ar prinde bine o igienizare și un miros proaspăt, fix cu Igienizantul pentru ambient si țesături Gerpostar de la Asevi. Dacă ai decorat deja toată casa, prinde numa’ bine să pufăi cu el peste tot, iar mirosul curat și casa igienizată îţi sunt garantate.

2. Lumini și luminițe


Când vine vorba de Sărbătorile de iarnă cel mai adesea gândul zboară la lumini, lumini și iar lumini. Acum găsești orice-ți dorești: tot felul de luminițe, de la cele mai discrete cu becuri mici și lumină caldă, la unele mai impresionante, cu globuri mari și colorate. Le poți așeza unde iți place mai mult, la fereastră, pe balcon sau chiar pe dulapurile din baie și bucătărie. Ca să potențezi efectul, achiziționează și decorațiuni argintii sau aurii, care vor reflecta lumina în întreaga casă.
Dar știi de ce ne plac atât de mult beculețele? Pentru că lumina a reprezentat întotdeauna veselie, călăuzire și speranță... de care întotdeauna avem nevoie!

3. Miros de sărbătoare


O, daaa! Aromele de mere, scorțișoară și mai ales portocale care te vor teleporta direct în lumea copilăriei, chiar în bucătăria mamei sau a bunicii, sunt și mirosurile preferate ale Moșului! Se știe asta, așa că orice gospodină se pregătește febril să-l întâmpine. Dacă iți place să ”bucătărești”, și mai bine! Dacă nu, există și alte variante cum ar fi semipreparatele sau... lumânările parfumate ;). Și iată un pont pentru parfumul persistent de portocale de unde nici nu te aștepți (bașca ai parte și de multe alte beneficii): spală pe jos cu Soluția de pardoseli Asevi Portocală și o să ai casa parfumată și curată pentru mult timp, numai bună să îi primească pe Moș Crăciun și toți musafirii dragi.

4. Hârtia de ambalat cadouri


Cui nu-i plac cadourile?! Chiar și numai hârtia aceea frumos colorată și cu modele specifice de iarnă îți poate aduce emoția plăcută pe care ți-o dă surpriza ascunsă sub ambalajul frumos. Așa că de ce să nu o utilizezi ca decorațiune? O idee inedită, care are un rezultat spectaculos, este să învelești câteva cărți din bibliotecă în hârtie de cadouri. Rafturile se
vor înfrumuseța instant. Și de ce să te oprești aici? Poți să dai un nou aspect și ghivecelor de flori sau cutiilor de prin casă. Cât de simplu și de efect!

Și nu uita! Fă-ți cel mai important cadou: planuri cât mai îndrăznețe pentru Noul An! Iți promitem că Moșu’ va fi darnic când va reveni! ;)




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.