sâmbătă, 21 mai 2022

Artool.ro - pentru grădina și terasa ta

Artool.ro - pentru grădina și terasa ta



Pentru cei care locuiesc în marile orașe sau foarte aproape de ele, necesitatea unei oaze de verdeață și de aer curat este imperioasă. Chiar dacă în ziua de azi se fac multe eforturi pentru reducerea poluării atmosferice și nu numai, aerul nu este cum ar trebui să fie, respirăm gaze de eșapament, pulberi industriale și alte noxe pentru că nu avem încotro. Însă acasă putem să ne organizăm o mică oază de verdeață și de liniște, în care să ne relaxăm după o zi de alergătură și stres cotidian.

Pentru cei care au casă și curte, fie ea și mai micuță, este mai simplu de organizat o grădină. La fel și pentru cei asemenea mie, care locuim la parterul unui bloc cu o bucată de teren în spate. Dar chiar și cei care nu au spațiu în jurul casei lor, dacă au un balcon generos sau o terasă, grădina suspendată, sau la ghivece e următorul lucru de făcut.

Așadar, în afară de iarbă, flori, arbuști, copăcei și arbori, ce mai putem face pentru grădina sau terasa noastră ca să fie locul unde după amiezile și weekend-urile de vară să fie cât mai relaxante și mai regeneratoare pentru corp și minte? De pe site-ul artool.ro, unde am găsit tot ceea ce am nevoie pentru grădină și terasă, mi-aș alege câteva lucruri pe care le consider esențiale și anume una sau două pergole, eventual cu bancă, mobilier de terasă și grădina și un hamac de tip scaun.

O pergolă pentru plante agățătoare

O pergolă poate fi simplă sau cu bancă, ori cu arcadă unică, dublă, multiplă, cu trepte mai rare sau mai dese. Prefer o pergolă metalică deși am văzut și din lemn sau plastic, dar acestea se deteriorează ori se rup de la greutatea plantelor, destul de repede, aș spune, și trebuie înlocuite. Iar dacă pergola este pentru trandafiri agățători, e mai greu de înlocuit fără să afectezi florile. Mie îmi plac trandafirii, iedera, clematitele, și aș îndrăzni să folosesc o pergolă mai mică și dacă aș sta la etajul unui bloc și aș avea un balcon spațios. Unul sau mai multe ghivece mari ori o jardinieră pot fi folosite cu succes pentru rădăcinile plantelor agățătoare mai mici, precum trandafirii.
 
Artool.ro - pentru grădina și terasa ta

Sufrageria din grădină

Pentru mobilierul de grădină m-am oprit la un set cu canapea și două fotolii plus măsuță de cafea din poliratan, în primul rând pentru că este un material ușor de întreținut și de curățat, rezistă la intemperii, așa că nu trebuie neapărat adusă în casă mobila de terasă atunci când încep ploile sau iarna, deși este și aceasta o opțiune, mai ales când există o verandă semi-deschisă sau o marchiză, și nu în ultimul rând mi-aș lua această mobilă de grădină pentru că am avut ocazia să stau pe o astfel de canapea și este foarte confortabilă. 
Ce poate fi mai plăcut vara decât să savurezi cafeaua de dimineață afară, la soare, ascultând ciripitul păsărelelor cântătoare? Sau să stai la o șuetă cu prietenii, la un rummy sau o partidă de table, șah ori tabinet, fără să trebuiască să te deplasezi kilometri întregi undeva într-o poiană de munte? De cele mai multe ori, după ce vin de la serviciu, caut o clipă de relaxare în imediata mea vecinătate, pentru că nu mai am energia necesară pentru altceva. Un loc în casa ori în curtea mea unde să mă simt ca în vacanță este tot ceea ce-mi doresc.

Hamacul - stropul de exotism al grădinii

În grădina din spatele blocului, unde am câțiva vișini, trei arbuști de liliac viguroși și un tuia înalt și bătrân, mi-aș instala un hamac, dar nu din acela obișnuit, pentru că nu mă pot așeza pe el din prima încercare și nu vreau să mă trezesc cu ceva oase fisurate. Dar aș alege cu multă încântare un hamac de tip scaun, pentru că este confortabil inclusiv pentru persoanele mai vârstnice care se pot așeza și da jos de pe el fără probleme, și pentru că poate fi folosit atât agățat de o ramură groasă a unui copac cât și de un inel special încastrat în balconul vecinului de deasupra, pentru cei care stau la etaje intermediare. De asemenea acest hamac poate fi agățat și de un suport metalic special care poate fi achiziționat odată cu hamacul.
 
Artool.ro - pentru grădina și terasa ta

Bineînțeles, tot de pe artool.ro mi-aș lua toate uneltele de grădină necesare pentru îngrijirea acesteia, precum un furtun, mașină de tuns iarba, un gard decorativ, o plasă de umbrire, lămpi solare, foarfeci diverse, pompe de stropit, etc. În afară de faptul că produsele pot fi achiziționate din magazinul online, un beneficiu este și acela că plata se poate face în maxim 12 rate fără dobândă cu anumite carduri de cumpărături de la Banca Transilvania, Alpha Bank, Banca Română și First Bank.

Iar dacă doriți informații suplimentare despre produsele lor, puteți să vizitați magazinele de desfacere (valabil pentru cei din Arad), sau puteți contacta Artool la nr. de telefon 0311-094.723 ori la adresa de email contact@artool.ro



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin






8 comentarii:

  1. Imi place setul acela de mobilier de terasa, este foarte elegant! (Mihaela Maxim)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sotul meu se ocupa de gradina si tot ce inseamna plante si decorare, am sa ii sugerez acest site. Vad ca ai lucruri tare faine

    RăspundețiȘtergere
  3. În fiecare an schimb decorul din mica mea grădină, prin urmare ideile și recomandările îmi prind bine. La un hamac și o pergolă mă tot gândesc și eu că s-ar potrivi.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar aveam nevoie de noi idei pentru decor. A venit la fix articolul tău.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt chiar excelente aceste produse si mereu apelez la constructii gen bricolaj atunci cand vine vorba de gradina

    RăspundețiȘtergere
  6. Noi nu avem grădina, dar avem balcon și l-am amenajat ca pe o terasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un hamac trebuie sa imi cumpar si eu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am analizat si eu produsele lor si chiar imi plac. Am sa merg si eu in magazine sa vad cum imi voi organiza coltul de gradina ramas neamenajat

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.