vineri, 5 august 2022

Hotel Moldova, Iași - recenzie

Hotel Moldova, Iași - recenzie

vedere cu Palatul Culturii, de la camera mea de la etajul 6 a hotelului Moldova



Așadar, e vorba despre vechiul, și noul, hotel Moldova, construit pe vremuri și rămas, la exterior, la fel de urât ca întotdeauna. O clădire înaltă, în stil comunist, ca un dinozaur mort în centrul Iașilor și neluat de nimeni în seamă să-l transforme. Pe afară, mă refer, că în interior au mai fost făcute ceva renovări în ultimii 30-35 de ani, presupun. Azi aparține trustului hotelier Unita-Turism Holding și este un hotel de 3 stele. Eu m-am cazat acolo 3 nopți în luna iulie, venită fiind în Iași pentru unele investigații medicale.

Hotel Moldova, Iași - recenzie

hotelul Moldova. sursă foto facebook


Ce oferă (oficial)

Hotelul este situat lângă Palatul Culturii și Palas Mall și are 12 etaje și un mezanin, cu 5 apartamente, 77 camere single cu pat matrimonial, 66 camere duble cu 2 paturi.
Toate camerele sunt modernizate, dotate cu minibar, TV Satelit, conexiune Internet. Așa scrie pe site-ul hotelului și așa am găsit și eu în cameră. Pe booking scrie ceva de aer condiționat; da, este, însă la baie. Camera se răcorește deschizând fereastra. Sau dacă ceea ce am crezut eu că este masca de la calorifer, era tot aer condiționat, mea culpa, nu-mi place zgomotul și nici curentul de aer de la AC, așa că nu mă pricep să butonez unul.
Hotelul mai are restaurant, bar, și oferă acces la o piscină interioară cu saună și sală de sport. Pe acestea din urmă nu le-am vizitat, dat fiind că nu eram într-o vacanță de plăcere acolo și nici nu mi-am amintit de existența lor, măcar să mă fi dus să văd, de curiozitate, cum arată.

Ce obții în realitate

Am sunat pentru rezervare cu cca o săptămână înainte să ajung în Iași și am cerut o cameră single. Mi s-a spus că este 252 de lei pe zi cu tot cu micul dejun (pe Booking sunt alte prețuri și-mi pare rău că nu am rezervat prin ei). Când am fost întrebată dacă vreau cu vedere spre Palat, am zis că nu, pentru că vin pentru motive medicale și nu sunt interesată de vederea camerei. Și am cerut fără mic dejun, pentru că aveam să fac analize de sânge și plăteam un m-d doar la restaurant direct, atunci când coboram la masă. Pentru cine nu știe, camerele cu vedere la Palat sunt mai scumpe.

Când am ajuns acolo, mi se pregătise o cameră twin cu vedere spre Palat, dar circumstanțele au fost de așa natură încât am crezut că e hotelul plin și nu au avut ce am cerut eu. Din acest motiv nu m-am dus la recepție să pun să-mi fie schimbată camera, dar la plată mi-am dat seama că aceea a fost strategia recepționerelor, ca să-mi scoată mai mulți bani din buzunar (hotelul era departe de a fi plin. Vin grupuri de vârstnici în circuite prin țară, dar nu sunt foarte mulți oaspeți.). În plus, m-au taxat cu un mic dejun fără să mă întrebe. Abia când am ajuns în cameră, furioasă că prețul era diferit de ce știam eu că trebuie să plătesc, am analizat facturile (erau două pentru că am plătit și cu card Sodexo Turist și cu bani cash) și am avut surpriza să văd acel m-d facturat. Nu e ca și cum nu ar fi trebuit, dar înțelegerea fusese să plătesc direct la restaurant.

Hotel Moldova, Iași - recenzie  Hotel Moldova, Iași - recenzie


Hotel Moldova, Iași - recenzie Hotel Moldova, Iași - recenzie


















Camera era destul de mare, curată, cu mobilier modern, în baie erau 4 feluri de prosoape, uscător de păr, săpun, șampon, hârtie igienică. Nu am ce să reproșez la acest capitol, singurul lucru foarte deranjant pentru mine a fost faptul că ceasul de tip pendulă al Palatului bate la fiecare oră și din când în când se aude Hora Unirii, cam la 4 ore odată, nu pot preciza, însă în prima noapte chiar nu am putut dormi deloc din cauza zgomotului acestuia.
A doua zi dimineață, deși știam că mi se va preleva sânge pentru analize, am băut o cafea fără zahăr (comandată de cu seară prin Glovo de la McDonalds - apropo, dacă nu știați, livratorii Glovo nu urcă în camerele de hotel, tu trebuie să cobori la recepție) ca să nu adorm pe sălile unității spitalicești pe unde am fost investigată.

Cameristele vin pe la ora prânzului să ia gunoiul și să schimbe prosoapele, ori să aranjeze patul așa cum știu ele (cum l-am lăsat eu, nu era bine :D ). Internetul funcționează brici, televizorul are o grămadă de canale, în frigiderul din dulăpior sunt mai multe sticle și doze cu băuturi răcoritoare sau apă minerală, mie totul mi-a plăcut în cameră.

Restaurantul este foarte ok, dimineața se servește fiecare cu ce dorește de pe platouri, oferta este foarte variată (brânzeturi, salate de mai multe feluri, șuncă, omletă, ouă ochiuri, ouă fierte, lapte cu cereale, iaurt, miere, gemuri, unt, cafetiere automate cu mai multe feluri de cafea, crenvurști, pâine prăjită, pâine feliată, integrală, albă, cu semințe, chifle, etc). Prețul micului dejun a fost de 24 de lei. La prânz există o listă cu meniul zilei, mai multe variante, dar poți servi și altceva, din meniul a la carte. Prețurile sunt foarte rezonabile, eu am dat 35 de lei pe o friptură de pui la grătar cu cartofi prăjiți și salată de varză plus o apă plată la jumătate. Ospătarii sunt de asemenea foarte amabili și cu bun simț, spre deosebire de unele dintre recepționere.

Hotel Moldova, Iași - recenzie  Hotel Moldova, Iași - recenzie


Hotel Moldova, Iași - recenzie
Cotlet a la zingara cu salată și un fresh de portocale, la cină

Lifturile sunt încăpătoare, rapide și au funcționat perfect în zilele în care am fost eu acolo. Alte facilități - la recepție se poate comanda taxi, în exterior, pe colțul din dreapta cum ieși din hotel este un bancomat Raiffeisen, taxiul de la/până la gară (autogara Codreanu) m-a costat 15 lei cu tot cu un bacșiș nesemnificativ pe sens, și în general, nu am nimerit taximetriști care să încerce să te plimbe prin oraș ca să înregistreze aparatul prețuri mai mari decât ar trebui. Și nici nu au comentat că bacșișul e prea mic (ceva de genul un leu si câțiva bani), așa cum fac bucureștenii, de exemplu, care sunt în stare să te ducă înapoi de unde te-au luat dacă nu le dai minim 10 lei la o cursă mai scurtă.

Per total, am fost mulțumită de micul meu sejur la hotelul Moldova din Iași, dar din cauza ceasului de la Palat mă îndoiesc că voi mai alege vreodată această unitate de cazare, cu toate că este amplasată excelent. Acolo unde am fost bine primită, am lăsat bacșiș (la restaurant, la cameristă). La recepție, nu am lăsat nimic, dar am spus că am consumat o apă plată de la frigider și mi s-au cerut 5 lei pe care nu am primit chitanță. Altfel, două din recepționerele cu care am interacționat au avut o atitudine arogantă și țâfnoasă, de parcă ele mi-ar fi plătit mie șederea, nu eu lor salariul! Prea des unii uită din banii cui își primesc lună de lună salariul, totuși!

Nu pot să spun că recomand sau nu acest hotel. Pe internet sunt destule recenzii, și în funcție de ele și de ce dorește turistul, poate fi un loc bun de stat o perioadă, sau poate fi de evitat. Eu nu sunt foarte pretențioasă, important este să am un pat curat unde să mă odihnesc noaptea și să am sală de baie proprie. Multe lucruri - gen prosoape, săpun, șampon, șlapi, etc, mi le iau cu mine în bagaj, că așa m-am învățat (minte) dintr-un concediu de coșmar la mare de acum vreo 20 de ani. Alte nimicuri și chițibușuri, sunt lipsite de importanță.

Personal, mi s-a părut cam scumpă camera. La același preț, 250 lei, aceeași categorie, 3 stele, la Eforie Nord un hotel oferă cazare în single, 3 mese și 3 proceduri de tratament. Nu or fi câini cu colaci în coadă, sunt conștientă de asta. Dar mă aștept la ceva cât de cât decent. Când aflu, vă povestesc ;)


Hotel Petrolul, Eforie Nord


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin








2 comentarii:

  1. Am vazut pe amfostacolo.ro o recenzie relativ asemanatoare cu a ta doar ca mult mai critica....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit si eu ceva de pe acel site, dar dupa ce am venit acasa. Macar eram avertizata de unele practici daca citeam dinainte. Citisem recenziile de pe booking, in schimb.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.