duminică, 2 iulie 2023

Casa cu mansardă. De ce ai locui într-o astfel de casă?

Casa cu mansardă. De ce ai locui într-o astfel de casă?


Cu toate că acum locuiesc la bloc, părinții mei au avut o casă și acolo mi-am petrecut copilăria și adolescența. Așa că am rămas cu o nostalgie a casei, a zonei de locuit ca un spațiu personal și personalizat, a locului în care nu te deranjează nimeni și nu ești deranjat de nimeni pentru că e al tău și până la un punct, acolo poți face ceea ce dorești. Dar dacă stau bine să mă gândesc, mai există un loc unde te poți ascunde, ca să zic așa, când nu ai chef de socializare cu familia, de treburi casnice sau altceva de genul. Mansarda. Locul unde poți să lenevești cât îți place în căldura vacanței de vară, locul unde timpul pare că se oprește în loc. Eu nu am avut o mansardă, aveam pod, însă era folosit pentru depozitare de nuci, făină și alte astfel de lucruri, așa că undeva, în colțul cu visele cele mai frumoase ale mele, mă văd într-o căsuță cu mansardă, citind o carte, tolănită pe un pat sub fereastra musai înclinată.

Dar ce este mansarda?


Mansarda este un spațiu situat sub acoperișul unei clădiri, folosit de obicei pentru depozitare sau locuință. Unii oameni preferă să locuiască într-o mansardă datorită caracteristicilor și beneficiilor sale unice, în timp ce alții o consideră nepotrivită pentru nevoile și preferințele lor. În continuare, vom vedea câteva dintre avantajele și dezavantajele locuirii într-o mansardă.

Casa cu mansardă. De ce ai locui într-o astfel de casă?

 

Avantajele unui proiect de casă cu mansardă


Lumina naturală: una dintre principalele atracții ale locuirii într-o mansardă este abundența de lumină naturală pe care o primește. Fiind situată în partea cea mai înaltă a casei, are de obicei ferestre mari sau lucarne care permit luminii soarelui să lumineze spațiul mai bine decât în alte camere cu ferestre normal de largi.

Vedere panoramică: când ai o casă cu mansardă ai și posibilitatea de a te bucura de priveliști superbe ale împrejurimilor. În funcție de locația și orientarea clădirii, o mansardă poate oferi priveliști pitorești ale peisajului urban, rural, montan sau marin. O astfel de facilitate poate spori, la o adică, atractivitatea estetică și valoarea proprietății.

Spațiu exterior suplimentar: Multe mansarde au acces la un spațiu exterior, precum o terasă sau un balcon, care poate fi folosit ca o extensie a zonei de zi. Acest lucru poate oferi mai mult spațiu pentru activități, cum ar fi mesele, relaxarea, grădinăritul sau socializarea cu oaspeți. Un spațiu exterior poate îmbunătăți ventilația și calitatea aerului mansardei.

Mai puțin zgomot: a trăi într-o casă cu mansardă poate însemna că, dacă-ți stabilești dormitorul sus, ai mai puțin zgomot de pe stradă sau de la vecini.

Mai multă intimitate: un alt beneficiu al locuirii într-o casă mansardată este acela de a avea mai multă intimitate și exclusivitate decât alte tipuri de proprietăți. Mansardele, de regulă, sunt mai puțin expuse vederii și accesului altor persoane. Mai mult, o mansardă poate avea propria intrare sau chiar lift, adăugând mai multă siguranță și confort.

Casa cu mansardă. De ce ai locui într-o astfel de casă?


Dezavantajele caselor cu mansardă


Consum mai mare de energie: Unul dintre principalele dezavantaje ale locuirii într-o mansardă este consumul mai mare de energie pe care îl presupune. Datorită amplasării sub acoperiș, o mansardă este mai predispusă la fluctuațiile de temperatură atât iarna, cât și vara. Poate deveni prea cald sau prea frig în funcție de condițiile meteorologice și de calitatea izolației acoperișului. Aceasta înseamnă că sunt necesare mai multe dispozitive de încălzire sau răcire pentru a menține o temperatură confortabilă în interior.

Atractivitate pentru rău-făcători: riscul mai mare de furt sau efracție cu care se confruntă o mansardă spre deosebire de o casă fără acest spațiu suplimentar. Uneori, dacă clădirile dintr-un oraș sunt lipite una de cealaltă, ele pot oferi acces ușor intrușilor pentru a urca în poduri. Prin urmare, sunt necesare mai multe măsuri de securitate, cum ar fi încuietori, alarme sau camere de supraveghere. Un preț mai scump: locuirea într-o mansardă poate fi, de asemenea, mai scumpă decât locuirea în alte tipuri de proprietăți. Datorită caracteristicilor sale speciale și a ofertei limitate, o mansardă poate avea o valoare de piață și o cerere mai mare decât alte apartamente sau case. Acest lucru poate afecta nu numai prețul de achiziție, ci și prețul de închiriere, taxele și costurile de întreținere.

Întreținere mai mare: Un alt dezavantaj al locuirii într-o mansardă este întreținerea mai mare de care are nevoie. Fiind aproape de acoperiș și având o terasă neacoperită, o mansardă este mai expusă la elementele meteorologice, precum ploaie, vânt, zăpadă sau soare. Acest lucru poate cauza deteriorarea structurii materialelor sau mobilierului în timp. Prin urmare, sunt necesare mai multe reparații sau înlocuiri pentru a menține mansarda în stare bună.

Însă cum spuneam la început, chiar dacă sunt atât avantaje, cât și dezavantaje în funcție de diverși factori, eu m-aș bucura să dețin și să locuiesc într-o casă cu mansardă, cu un spațiu luminos și exclusivist, cu vedere frumoasă către exterior și cu mai puțin zgomot. Prin urmare, înainte de a vă decide dacă vă doriți amenajarea unei case cu mansardă, este important să cântăriți toate argumentele pro și contra și să alegeți cu înțelepciune.

Un birou de proiectări de diverse case și clădiri rezidențiale este upstudioproject.com. Puteți răsfoi portofoliul lor, sau puteți să vizitați pagina lor de facebook. Dacă vă fură privirea și vi se pare proiectantul potrivit pentru viitoarea voastră casă, datele lor de contact sunt:
email upstudioproject@gmail.com, telefon +40 742068582




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin






7 comentarii:

  1. Am casa cu mansardă și tot o astfel de casă aș alege dacă m-aș muta în alt oraș.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am spatiul pentru mansarda, dar inca neamenajat, poate in timp. Imi place oricum ideea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am casa construita cu mansarda si chiar sunt foarte multumita de acest lucru!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi plac casele de genul si n-as avea nicio problema sa stau intr-o astfel de casa. Chiar mi se pare ca arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Am stat dintotdeauna la bloc, dar probabil peste cativa ani ar cam trebui sa ne mutam la casa sau macar intr-un apartament mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Într adevăr, la mansarda e foarte puțin zgomot, e mai comod . Locuiesc la casa, la tara, Nu as da o pe nici 10 apartamente la oras😄😄😄

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.