luni, 10 iulie 2023

Mobilierul de birou. Cum să-l alegi pe cel mai bun pentru biroul tău

Mobilierul de birou. Cum să-l alegi pe cel mai bun pentru biroul tău
fotografie generică



Mobilierul de birou nu este doar o chestiune de estetică, ci și de funcționalitate, confort și productivitate. Alegerea mobilierului de birou potrivit poate face o mare diferență în ceea ce privește modul în care dumneavoastră și angajații dumneavoastră vă simțiți și lucrați în biroul dumneavoastră. Iată câteva sfaturi despre cum să alegi cel mai bun mobilier de birou.

1. Stabiliți-vă prioritățile


Înainte de a începe să cumpărați mobilier de birou, trebuie să vă gândiți la ce funcționalitate va avea încăperea respectivă și la ce doriți să obțineți cu designul biroului dv. În funcție de dimensiunea, natura și cultura afacerii dv., este posibil să aveți priorități și preferințe diferite pentru mobilierul de birou. De exemplu:

Dacă sunteți o companie mare care primește mulți vizitatori, poate doriți să investiți în mobilier de birou care reflectă identitatea mărcii și profesionalismul dv., cum ar fi birouri de recepție, fotolii, scaune și mese de conferință. 
Dacă sunteți o companie mică sau creativă care apreciază colaborarea și inovația, poate doriți să optați pentru mobilier de birou care favorizează flexibilitatea și mobilitatea, cum ar fi canapele modulare, scaune rulante și pereți despărțitori mobili. 
Dacă sunteți o companie la domiciliu sau la distanță, care trebuie să optimizeze la maximum atât spațiul cât și bugetul, poate doriți să căutați mobilier de birou multifuncțional și compact, cum ar fi mesele pliabile, dulapurile clasice de depozitare și rafturile eficient montate pe perete.

2. Alege mobilier de birou funcțional și practic


Odată ce aveți o idee clară despre prioritățile dv. de birou, puteți începe să căutați mobilier de birou care să corespundă nevoilor și cerințelor dumneavoastră specifice. Ar trebui să alegeți mobilier de birou care să fie funcțional și practic înainte de a fi estetic, adică să îndeplinească următoarele criterii:

  • să ofere suficient spațiu de mișcare și de stocare pentru echipamentul de lucru, documente și consumabile
  • să se potrivească bine cu aspectul general și să nu împiedice deplasarea fără efort sau accesul
  • să reprezinte un sprijin pentru sarcinile și activitățile dv. de lucru, cum ar fi tastarea, scrisul de mână, cititul, întâlnirile etc.
  • să ofere accesibilitate și comoditate pentru dispozitivele dv. portabile, cum ar fi prizele de curent, porturile USB, încărcătoare etc.

3. Alege confortul mobilierului de birou


Un alt factor important de luat în considerare atunci când alegeți mobilierul de birou este confortul. Mobilierul confortabil vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea, bunăstarea și chiar productivitatea prin reducerea stresului, oboselii și durerii. Aici mă refer în special la scaunele de birou, pentru că dacă interacționăm mai puțin cu restul mobilierului la serviciu, scaunul este cel pe care stăm la masa de lucru ore întregi și este piesa care trebuie aleasă cu cea mai mare grijă. Din punctul de vedere al confortului ar trebui să căutați scaune de birou care:

  • se potrivește cu dimensiunea și forma corpului dv. și vă permite să-i reglați înălțimea, unghiul și poziția
  • vă susține postura, este ergonomic și previne efortul care poate acumula tensiune pe spate, gât, umeri, la încheieturi etc.
  • amortizează corpul, oferă moliciune și prezintă, cel puțin la șezut, o suprafață textilă (sau de altă natură) adecvată, care să nu genereze disconfort termic ori transpirație
  • materialul din care este alcătuit, fie că e vorba de scaunul propriu-zis, fie că e vorba doar de tapițerie, trebuie să regleze bine temperatura și umiditatea
  • spătarul trebuie să fie în așa fel construit încât chiar după ore lungi petrecute la birou să vă dea senzația de relaxare, nu de oboseală a spinării și coloanei
  • scaunul ar trebui să ofere protecție și la antebrațe, așadar este de preferat un scaun de birou cu brațe decât un scaun clasic

Mobilierul de birou. Cum să-l alegi pe cel mai bun pentru biroul tău


Un scaun așa numit directorial, cu cotiere fixe, este foarte potrivit cuiva care petrece la birou multe ore zilnic, așa cum este scaunul din imaginea de mai sus, ori scaunul de birou Taktik (jos), cu spătarul având o formă adaptată coloanei vertebrale, în așa fel încât să amortizeze tensiunile și durerea care ar putea apărea.

Mobilierul de birou. Cum să-l alegi pe cel mai bun pentru biroul tău


4. Planificați din timp


Atunci când alegeți mobilier de birou, ar trebui să vă gândiți și la viitorul afacerii dv. și la modul în care se poate schimba sau crește în timp. Ar trebui să planificați din timp și să alegeți mobilier care:

  • să fie durabil și ușor de întreținut și curățat
  • să fie adaptabil și versatil și să poată fi folosit în diferite scopuri sau cu diverse setări
  • să fie modular și scalabil și să poată fi adăugat sau eliminat după cum este necesar
  • să fie atemporal și clasic, să nu se demodeze rapid

5. Consultați-vă cu un expert în mobilier de birou


În cele din urmă, dacă aveți nevoie de mai multe îndrumări sau asistență în alegerea celui mai bun mobilier pentru biroul dv., poate doriți să consultați un expert în mobilier de birou. Acesta vă poate ajuta prin:

  • Oferirea de sfaturi și recomandări profesionale pe baza bugetului, preferințelor și obiectivelor dv. Prezentarea de diverse opțiuni și mostre de mobilier de birou care se potrivesc nevoilor dumneavoastră Măsurarea spațiului de la biroul dv. și crearea unui aspect și design personalizat pentru mobilier Montajul și amplasarea mobilierului în siguranță și cu maximă eficiență

De ajutor pot fi experții de la Birou-Concept srl, un magazin online care vinde tot felul de piese de mobilier pentru birou.

Alegerea celui mai bun mobilier de birou pentru biroul dv. poate fi o sarcină provocatoare, dar plină de satisfacții. Urmând aceste sfaturi, puteți crea un birou care nu este doar frumos, ci și funcțional, confortabil, productiv și pregătit pentru viitor.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin






4 comentarii:

  1. Sunt criterii foarte importante intradevar atunci cand alegi mobilierul de birou, daca vrei sa iti ofere eficienta si confort. Jurnaluliubirii

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar placea sa avem o camera speciala pe care sa o folosim pe post de birou. Poate cand o sa ne mutam la casa. Momentan impart cu sotul un birou mai mare, desi mai mult el il foloseste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mobilierul de birou trebuie sa fie în primul rand funcțional, util, și apoi estetic. Mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am cumparat doar mobila pentru biroul de acasa, dar piata este suprasaturata de modele si chiar mi-a fost greu sa aleg ceva

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.