vineri, 19 septembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 133 rezumat



Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 133 (123 turcesc)

Ca urmare a scrisorii false către șahul Persiei, se fac pregătirile pentru execuția lui Mustafa.

Următorul rezumat: Suleyman Magnificul episodul 134

Mustafa, la vânătoare, vede o căprioară și aleargă după ea ca s-o poată ochi mai bine, neținând cont de faptul că se îndepărtează de Mehmet. Suleyman citește mesajul lui Tahmasp către Mustafa în care acesta scrie că se bucură de cooperarea lui și că acceptă să-l ajute cu armată pentru detronarea lui Suleyman. Sultanul este șocat și mai citește odată, cu atenție, mesajul, apoi hoinărește deghizat pe străzi, fără nici o țintă. Mustafa își caută cu disperare fiul pe care-l găsește afundat într-o mlaștină. Suleyman se întreabă când o fi devenit fiul lui, sufletul lui, un trădător. Mustafa intră în noroi și-și prinde fiul în brațe. Se produce eclipsa. După un timp, Yahia îi găsește pe cei doi și îi trage afară din mlaștină cu ajutorul gărzilor.

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat
Suleyman îi cere ajutorul lui EbuSuud într-o scrisoare. Mihrimah îl anunță pe Cihangir despre trădarea fratelui lor, ceea ce Cihangir nu crede și o acuză pe Mihrimah de a-i fi întins o capcană prințului. După aceea el merge la sultan și încearcă să-l convingă că totul este o mistificare extrem de bine ticluită, la fel cu povestea cu caftanul otrăvit și că Mustafa este nevinovat. Din păcate Suleyman nu e dispus să-l ia în serios pe fiul lui cel mai mic. La Amasya se fac pregătirile pentru ceremonia circumciziei lui Mehmet, iar Atmaca îi aduce lui Mustafa veștile proaste din capitală, spunându-i că cel mai probabil îl așteaptă execuția. Prințul hotărăște să-i scrie o scrisoare tatălui său în care să-i explice că nu are habar de nici o alinață cu Tahmasp. Suleyman primește răspunsul în care EbuSuud îi spune că pedeapsa pentru fiul care dorește să ia averea și locul tatălui său este execuția ...

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat
Suleyman se gândește la Mustafa când era mic și i se pare că vorbește cu el și copilul îl întreabă dacă are de gând să-l omoare. În Amasya Mustafa se gândește la știrile despre conspirație aduse de Atmaca. Se uită la scrisoarea de la Suleyman care-l cheamă în tabără la Konya și, cu toate că multă lume l-a sfătuit să nu se ducă, pentru că asta e o intrigă de-a lui Hurrem și pedeapsa pentru trădare va fi execuția, el crede că trebuie să asculte de porunca tatălui său. De asemenea crede că Hurrem, dacă nu a reușit să-l îndepărteze de tatăl lui de atâta vreme, nu va reuși nici acum. Yahia și Atmaca hotărăsc că trebuie să-l apere pe prinț de capul lor, pentru că el e orb și surd crezând că tatăl lui îl iubește la fel ca și până acum. Ei plănuiesc o rebeliune printre ieniceri. Cihangir e furios pe Hurrem când o aude spunând ce ar fi făcut prințul și îi spune în față că el crede că totul e o minciună care s-a ticluit în palat. Nurbanu este și ea nerăbdătoare să vadă ce se mai întâmplă, pentru că Selim urmează să plece în campanie, dar nici el nu știe ce gândește Suleyman despre scrisoarea lui Tahmasp. Baiazid încearcă să-și convingă tatăl că Mustafa nu este vinovat. Fatma la rândul ei, își convinge viitorul soț să-l apere pe Mustafa, neștiind că el este cel care a jucat dublu. Toți cei care-l susțin pe Mustafa au credința că steaua lui Suleyman a apus și că a venit vremea ca un nou sultan să fie înscăunat.

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat
Sultanul este tăcut și îngândurat, lucru care nu-i scapă viclenei Hurrem, dar când este întrebat despre cauza stării lui, Suleyman nu-i răspunde, dar o privește atât de urât încât măreața Hurrem se sperie. După aceea ea se întâlnește cu Sumbul și îi spune că a văzut moartea lui Mustafa în acea privire. Rustem îi ordonă lui Zal să fie cu ochii-n patru când apare Mustafa, ca nimic neașteptat să nu se producă. Pe de altă parte, Atmaca îi poruncește lui Kurkut aga să aibă grijă de prinț ca de ochii din cap, pentru că trebuie luată în considerare și varianta că sultanul crede în trădarea fiului său. Kurkut este de părere că singura cale de salvare pentru Mustafa rămâne revolta ienicerilor împotriva sultanului.

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat
Mahidevran pune să i se facă o amuletă magică fiului ei și mai încearcă odată să-l determine să nu plece la sultan. Rustem, precaut, îi cere șefului ienicerilor să se asigure că nici o revoltă nu poate avea loc deși Atmaca se va strădui să instige la revoltă pentru ca Suleyman să poată fi detronat înainte să-l execute pe Mustafa. Mihrunisa îi spune și ea prințului să nu plece, dar el nu renunță, considerând că are conștiința curată și că dacă nu are nimic de ascuns, nu vede de ce nu ar pleca la sultan. Vine și ziua plecării. Suleyman este pregătit de drum, împreună cu cei care-l vor executa pe prinț și părăsește palatul privind-o cu ură și speriind-o încă odată pe Hurrem.


sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 129, 130, 131, 132, Kanal D.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.