vineri, 26 septembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 136 rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 136 (125+126 turcesc)


Mihrimah și Rustem sunt ascunși în alt palat, dar răsculații află și îi înconjoară. Cei doi sunt salvați de Baiazid. Cihangir refuză mâncarea și apa și ajunge să bea sirop de opium pentru a scăpa de durerile de spate.


Cihangir refuză să mănânce și să doarmă și este din ce în ce mai deprimat. Sumbul o informează constant pe Hurrem despre cele ce se petrec în piață, dar oamenii îl consideră câinele sultanei și îi distrug cafeneaua. Sokollu îl sfătuiește pe Rustem să dispară din capitală pentru o vreme, dar el, mândru, crede că acesta vrea doar să scape de el și-l trimite pe Sinan, fratele lui, să plece împreună cu Sokollu. Aflând despre supărarea lui Cihangir, Suleyman merge la el dar nu-l găsește acolo. Speriat, poruncește să fie căutat în pădure și într-adevăr, Cihangir este găsit sub un copac și nu vrea să vorbească cu tatăl lui.

Suleyman Magnificul episodul 136 rezumat
Trăsura care le duce pe Mihrunnisa și pe Mahidevran la Bursa se oprește iar birjarul spune că s-a rupt o roată. Mihrunnisa vede cum trăsura cu Mehmet își continuă drumul și înțelege că totul este o punere în scenă și că s-au oprit intenționat. Ea își strigă fiul, iar Mehmet vrea să se oprească trăsura, dar Ibrahim aga, cel care îl însoțește îi spune că n-o să-și mai vadă mama niciodată. Hurrem își amintește când i-a spus lui Mustafa că totul ar fi fost altfel dacă era fiul ei și izbucnește în plâns. Suleyman continuă să aibă vedenii cu micul Mustafa care-l copleșesc de durere.

Suleyman Magnificul episodul 136 rezumat
Suleyman își amintește de Cihangir când era mic și îi explica despre eroii mitologiei grecești. Acum, fiul cel mai mic al sultanului este într-o stare de letargie datorată refuzului de a mai mânca și bea apă. Doctorii se grăbesc să-i prepare niște leacuri, dar între ei șușotesc că prințul nu mai poate fi salvat. Mai târziu chiar Suleyman vrea să-i dea medicația și mâncarea cu forța, însă Cihangir scuipă totul.

Mihrimah și Rustem sunt ascunși la Uskudar și nimeni nu știe că se află acolo. Palatul prințesei este înconjurat de răsculați care cer răzbunare. În Uskudar ea se întreabă cum de soțul ei și Sinan, fratele lui, au devenit deodată așa apropiați. Nurbanu primește o scrisoare de la Gazanfer și se întreabă dacă e de bine sau de rău, pt că de la o vreme are coșmaruri în fiecare noapte. Sinan e omul de legătură între Rustem și Hurrem și o informează că n-a pus multe gărzi la Uskudar ca să nu atragă atenția asupra acestui palat, astfel că fiica sultanei este în siguranță. Dar el nu știe că Atmaca și-a revenit din rana primită înaintea execuției lui Mustafa și că acesta a văzut câte ceva și a tras concluzia că Rustem este la Uskudar.

Suleyman Magnificul episodul 136 rezumat
Atmaca îi povestește unui ienicer de încredere, Hussein, cum și-a pierdut cunoștința și cum l-a ajutat un necunoscut care a lăcrimat când i-a spus că era omul de încredere al prințului. La palat Cihangir geme de durere iar medicii spun că doar opiumul l-ar mai putea ajuta. Sumbul se întoarce în palat, la cererea sultanei Hurrem, și lasă cafeneaua pe mâna unui prieten, Yakup. Hurrem se bucură că vechiul ei servitor a acceptat propunerea de a reveni în funcție, și îi împărtășește temerile, că acum, dacă Mustafa e mort, fii ei se vor bate între ei pentru tron.

La Uskudar Rustem abia așteaptă ca apele să se liniștească și sultanul să-l pună din nou în funcția de mare vizir. A doua zi Fahrie o anunță pe Hurrem că multă lume cu săbii merg către Uskudar și că fiica ei se află în pericol. Printre cei care merg către Uskudar, se află Atmaca și Hussein, ienicerul. Mulțimea pătrunde în palat. Rustem și Mihrimah vor să scape printr-o ușă secretă, dar aceea este blocată. Hussein și oamenii lui pătrund în încăperi.

Suleyman Magnificul episodul 136 rezumat
În acest timp apare Baiazid care strigă la cei dinăuntru că nu au dreptul să ridice sabia asupra unei sultane. La palat Cihangir își ia singur dozele de opium, mai des decât spun medicii. Într-unul din delirurile induse de drog, prințul vede o fată frumoasă care îi dă o carte de poezii. Baiazid o aduce pe Mihrimah și familia ei la palat.




sursa foto si text: pagina facebook Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 132, 133, 134, 135, Kanal D.



3 comentarii:

  1. Postați week-end-ul asta încă un episod? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ma straduiesc, dar nu promit. Azi am prajiturit, maine gatesc si fac curat. Nu mai am duminici si nici weekend... :((

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.