joi, 16 octombrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 141 rezumat





Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 141 (128+129 turcesc) 

Huricihan moare. Hurrem își dă seama cine este autoarea crimei, dar Nurbanu o șantajează ca să-și scape pielea.


 
Suleyman Magnificul episodul 141 rezumat
Baiazid iese în grădină să-l învețe pe fiul său să tragă cu arcul, dar tot acolo îl găsește pe Murat, fiul lui Selim și stă de vorbă cu el. Pe terasă, Suleyman vorbește cu Ferhat aga și află că egiptenii s-au răsculat fără ca motivul nemulțumirilor să fie taxele. Atunci se bănuiește ori că Ahmet pașa a fost mințit, ori că Ahmet însuși face un joc anume. Apoi vede cum Rustem se ceartă cu marele vizir. După aceea pleacă de pe terasă și își petrece timpul în compania lui Murat și a celor trei fete ale lui Selim. În curând va avea loc ceremonia de circumcizie a tânărului Murat.

Suleyman Magnificul episodul 141 rezumat
Cum sultanul pare mai îmblânzit, îl cheamă pe Rustem la el să-i spună ce știe despre ultimele evenimente iar acesta îl incriminează pe Ahmet pașa. Nurbanu îl informează pe Gazanfer că Huricihan a amenințat-o cu moartea. Baiazid merge la o cârciumă și îl încolțește pe un secretar al palatului forțându-l să spună de ce a trimis galbeni rebelilor, dar acesta jură că nu știe nimic despre așa ceva, dar constrâns, spune că a acționat la ordinul lui Ahmet, marele vizir. Mai apoi Lufti, secretarul, este adus de Rustem în fața sultanului și se dezvăluie că, de fapt, taxele din Egipt erau mult mai mari, dar tocmai asta i se ceruse secretarului, să le treacă mai mici în catastif pentru ca diferența să poată fi trimisă rebelilor. Astfel Rustem demonstrează că marele vizir a vrut să răzbune moartea lui Mustafa.

Suleyman Magnificul episodul 141 rezumat
Mihrimah vorbește cu Hurrem și își exprimă temerea că Ahmet pașa va fi executat. În acest timp Suleyman este în divan cu câteva pașale printre care și marele vizir, Ahmet Kara, pe care sultanul îl demite. În acest timp Hurrem îi aduce sultanei Fatma vestea neplăcută că soțul ei va fi executat, ceea ce Fatma nu crede, dar fuge către divan și află că soțul ei tocmai a murit. Suleyman îl numește din nou pe Rustem mare vizir. După o săptămână de la execuție, are loc ceremonia circumciziei lui Murat.

Huricihan și Nurbanu se ceartă, Huricihan spunând că la ceremonie a văzut-o pe soția lui Selim întâlnindu-se cu iubitul ei pe la colțuri (cu Gazanfer). Nurbanu o imploră să nu cumva să spună așa ceva pentru că va fi omorâtă și pentru că nu este adevărat, dar Huricihan e nepăsătoare. Imediat cele două se iau la bătaie până când Nurbanu o lovește pe Huricihan cu un sfeșnic în cap. În acest timp Suleyman și Selim privesc lumea de pe terasă, iar Baiazid stă alături de Hurrem în camera acesteia.

Huricihan este întinsă pe jos. În harem e o petrecere la care apare și Nurbanu, dar în scurt timp Huricihan își revine și reușește să ajungă, însângerată la cap, în harem, apoi este dusă la doctori. Suleyman e înștiințat despre acest lucru. Hurrem bănuiește că Nurbanu știe despre ce este vorba, dar aceasta nu recunoaște fapta. Baiazid află de la Hurrem că Huricihan este pe mâna doctorilor, iar unul dintre ei vine să spună că în nici un caz lovitura ei nu este un accident. Selim adaugă că are urme de strangulare la gât. Nurbanu o roagă pe Canfeda să-i găsească un cercel care i-a căzut în timp ce se lupta cu Huricihan. Aceasta încearcă să facă ceea ce i s-a cerut, dar se întâlnește cu Fahrie și imediat apare Baiazid care găsește cercelul. Nurbanu începe să se teamă pentru viața ei când Canfeda îi spune ce s-a întâmplat.

Mahidevran primește un sol de la Rustem care o anunță că i s-au sistat veniturile de la visteria palatului imperial și că Suleyman a poruncit ca NergisȘah (fiica lui Mustafa) să se mărite cu beylerbei-ul din Anadolu (guvernatorul Anatoliei). Mahidevran îl alungă pe sol înapoi de unde a venit, fără să accepte căsătoria nepoatei ei cu cine vrea sultanul.


sursa foto: pagina facebook Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 137, 138, 139, 140, Kanal D.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.