vineri, 24 octombrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 144 rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 144 (131 turcesc)

Nurbanu încearcă să-l omoare pe Baiazid cu ajutorul cadînei Defne care este descoperită la timp. Hurrem este bolnavă de o boală incurabilă. Mihrimah se vindecă de boala de piele datorită lui Pedro, doctorul spaniol. Baiazid pornește cu armată împotriva lui Selim.



 Suleyman Magnificul episodul 144 rezumatBaiazid și Atmaca discută despre veștile - în parte false - pe care le-a trimis Mustafa Lala din Manisa. Un sol vine și spune că aurul de la Rustem nu mai ajunge la el pentru că transportul a fost atacat de bandiți. Hurrem află adevărul despre revolta din bazar de la Melek, apoi merge să-i spună lui Suleyman despre asta, aducând-o și pe Melek drept martoră. Pe de altă parte Suleyman o interoghează și pe Fatma, aceasta neagă și el este gata să o creadă, pentru că singura martoră este Melek. Apoi îi spune, între patru ochi, că Hurrem este singura persoană care, deși a făcut destule rele, i-a fost loială n totalitate lui, că nu și-a imaginat niciodată pe altcineva pe tronul imperiului în afara lui și că de asta merită susținerea lui necondiționată. Atunci Fatma își dă seama că de aceea a omorât sultanul atâția apropiați, pentru că credea că vor să-i uzurpe tronul. Fatma comentează spusele sultanului cu voce tare iar acesta o dă afară din cabinet.

Atmaca și Baiazid îl prind pe șeful bandiților care a furat aurul și îl forțează să spună de la cine avea acest ordin, iar acela recunoaște că a fost trimis de Selim. Sokollu intervine la sultan pentru negustoreasa Gracia Mendez, rudă cu Nessih, care se află la închisoare, să fie eliberată prin influența lui Suleyman asupra Veneției. Sultanul întreabă de Mihrimah și află că Pedro nici nu a văzut-o. Fatma părăsește palatul iar Hurrem este acum preocupată doar de Nurbanu și dorința ei de a-l vedea pe Selim pe tron.

Pedro ajunge la Mihrimah și cere să-i aplice un unguent făcut de el, cu mâinile lui, lucru cu care Rustem nu este de acord, dar Mihrimah spune că dacă acela e remediul, atunci Pedro va veni zilnic să-l aplice. Baiazid trimite capul banditului cu o scrisoare la Selim în care-i spune că nu-l mai consideră fratele lui.

 Suleyman Magnificul episodul 144 rezumatSuleyman, bântuit de amintiri și de regrete, pleacă la Edîrne, unde arde scrisoarea și inelul lui Mustafa, odată cu flăcările dispărând și fantomele trecutului recent.

Hurrem are un coșmar în care i se arată că totul în Istanbul se distruge și arde. A doua zi se sfătuiește cu Sumbul despre ce să însemne visul și menționează în treacăt că de când a murit Cihangir nu mai poate dormi liniștită. Cufărul cu capul banditului care a atacat transportul de aur pentru Baiazid ajunge la Manisa și primul care vede conținutul este Mustafa Lala. Când i se aduce cufărul în fața sa, Selim crede că e aurul, dar Nurbanu simte un miros oribil. Selim citește scrisoarea de la Baiazid cu voce tare, să audă și Nurbanu.

Baiazid se confesează către Atmaca spunându-i că mereu, când erau mici, el și Selim se băteau cap în cap, dar că niciodată nu uitau că erau frați. Atmaca observă că Selim a aruncat frăția la o parte mai demult, iar el, Baiazid este acela care n-a văzut asta. La urma discuției, prințul se arată nedumerit în legătură cu persoana care l-a anunțat pe Selim că Mihrimah îi va împrumuta bani, persoană de care nu-și poate da seama cine ar putea fi.

 Suleyman Magnificul episodul 144 rezumat
Selim dă vina pe Nurbanu pentru atitudinea lui Baiazid și regretă că au făcut-o pe Defne spioana lor. Dar Nurbanu îl aduce cu picioarele pe pământ spunându-i că oricum este un război fratricid între ei, că așa este tradiția și că nimeni n-o să-i dea tronul fără luptă. Ba chiar îi sugerează să poruncească un atentat asupra fratelui său și drumul spre tron ar fi fără opreliști. Auzind așa ceva Selim se enervează și o dă afară din încăpere țipând la ea. Hurrem o primește pe prezicătoare care a venit, pretinde ea, chemată de sultană ca să-i tălmăcească visul. De fapt, nici Hurrem și nici Sumbul nu știu ce caută femeia la palat. Aceasta o atenționează că va veni ziua judecății și că dacă ea va muri, atunci lumea va muri odată cu sultana, pentru că ea o conduce cu adevărat. Sumbul poruncește bostangiilor s-o dea afară din palat și să n-o mai primească vreodată acolo.

 Suleyman Magnificul episodul 144 rezumat
Mihrimah este îngrijită de către Pedro, care apare legat la ochi, din porunca lui Rustem. Când se pregătește să aplice vaselina cu mâinile lui, Rustem îl împiedică și-i spune să găsească o altă metodă. Sărmanul Pedro cere un penson cu care să aplice remediul pe pielea prințesei. Între patru ochi, Rustem îl întreabă de ce nu s-a vindecat Mihrimah până acum și doctorul spaniol spune că a fost greșit tratată și boala s-a agravat. După aceea vine și Hurrem și când Pedro pleacă, sultana află de la ginerele ei că Suleyman zăbovește la Edîrne pentru că s-a întâlnit cu Gracia Mendez, evreica bogată care a fost ținută ostatică la Veneția. Auzind asta, îl pune pe Sumbul să-i caute rochiile în culori vesele pe care le purta odinioară și se pregătește să plece la Edîrne. Pentru a doua oară, o durere la un umăr o supără și refuză să fie chemat medicul.

La Manisa Mustafa Lala, îndemnat de Fahrie, îi scrie lui Hurrem că situația dintre frați poate scăpa de sub control dacă ea nu intervine. Nurbanu se sfătuiește cu Gazanfer, temându-se că Baiazid, pe care-l consideră mai puternic decât Selim, va încerca să-l omoare pe fratele său cu prima ocazie. Apoi îi cere să-i facă rost de niște otravă.

0 Suleyman Magnificul episodul 144 rezumat
Eczema lui Mihrimah începe să se vindece în mod vizibil, iar Rustem, gelos, spune că dacă procesul de vindecare s-a pornit, nu mai este nevoie de Pedro. Hurrem ajunge la Edîrne și o cunoaște pe Gracia. La Manisa Nurbanu vrea să-l convingă pe Selim să nu mai pună gura pe mâncare și băutură pentru că ar putea fi otrăvite. Selim se arată uluit, Nurbanu îi dă unei cadîne să guste din vin iar fata moare după câțiva pași, după care Nurbanu insinuează că Baiazid ar fi în spatele acestei fapte. Gracia are o întrevedere numai cu Hurrem. Nurbanu încearcă din nou să-l facă pe Selim să conștientizeze că fratele său îi dorește moartea, ca să-l determine să lupte. Selim se hotărăște să-i trimită poruncă Defnei să-l omoare pe Baiazid.

La Kutahya, Baiazid își petrece timpul cu Defne și află că e venețiană și că o chema Luisa, că mai avea o soră care ar fi fost omorâtă de pirați, apoi vorbesc despre cum este să-ți pierzi un frate sau o soră. A doua zi Selim regretă hotărârea luată de cu seară și-i spune lui Nurbanu că nu a vorbit serios, că nu poate porunci să-și omoare fratele. Însă Nurbanu deja trimisese un sol să-i spună Defnei ce are de făcut. La Kutayha Defne are grețuri și se pare că e însărcinată deși ea nu crede în această posibilitate.

Hurrem se întâlnește cu Suleyman la Edîrne și amândoi încearcă să se împace și să-și amintească de cât de mult s-au iubit. Petele lui Mihrimah se mută în partea de jos a corpului iar ea îl recheamă pe Pedro fără să-i mai spună lui Rustem, și îl pune să-și scoată legătoarea de la ochi să o examineze așa cum trebuie. Gracia îl informează pe Suleyman despre regele Carol al V-lea și starea sănătății lui care se înrăutățește și că ar vrea să lase tronul lui Ferdinand și lui Philip. După ce mai discută politică, Gracia îi cere protecție lui Suleyman.


sursa foto: pagina facebook Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 140, 141, 142, 143, Kanal D.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.